Utrechtse Ulu-moskee en twee synagoges beklad met hakenkruizen Utrechtse Ulu-moskee en twee synagoges beklad met hakenkruizen

Utrechtse Ulu-moskee en twee synagoges beklad met hakenkruizen

Utrechtse Ulu-moskee en twee synagoges beklad met hakenkruizen
De Ulu-moskee in de Utrechtse wijk Lombok en twee synagoges zijn afgelopen nacht beklad met hakenkruizen. De politie laat weten dat een 44-jarige man is aangehouden.

De Ulu-moskee in de Utrechtse wijk Lombok en twee synagoges zijn afgelopen nacht beklad met hakenkruizen. De politie laat weten dat een 44-jarige man is aangehouden.

Op een foto is te zien dat er ten minste drie hakenkruizen op de gevel van de moskee zijn aangebracht. Zowel de deur als de muur zijn besmeurd.

Een getuige zegt dat hij onderweg naar huis was en zag dat een man de moskee aan het bekladden was. Hij besloot daarop het noodnummer 112 te bellen.

De gealarmeerde politie kon de verdachte aanhouden. Het gaat om een 44-jarige man.

36 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Walgelijke actie, hulde voor de getuige.

 2. Kees Truijens

  Pluim voor de getuige! De effectiefste manier om wandaden als deze te bestrijden is de dader aan te houden en te vervolgen.

 3. Isabelle

  Walgelijk. Goed dat die idioot meteen is opgepakt.

 4. Jan

  Gestoord!

 5. Leo van Wijk

  Gelukkig is die gek opgepakt. Zo laf !

 6. Peter van Bijsteren

  Wat een idioot.

 7. Peter van Bijsteren

  Die idioot

 8. XY

  Goed optreden van de politie! Oppakken zulke hatelijke idioten.

 9. Maaike S

  In Nederland is geen ruimte voor dit respectloze gedrag. Als je het ergens niet mee eens bent, ga dan de dialoog aan in plaats van deze gebouwen bekladden met nare tekens!

 10. Kees de Jong

  Deuren bekladden mag niet. Of dat de deur is van een moskee, een kerk, een synagoge, de stadsschouwburg of een buurthuis. Er zijn andere manieren om aan te geven dat je niets met deze godsdiensten hebt.

 11. Atheist

  Ik heb niks met religie
  Helemaal niks
  Maar met haken kruis gaan lopen kliederen ,,,,,dan ben je echt de weg kwijt

 12. JdV

  Overduidelijk een verward persoon als zowel synagogen als moskeeen worden beklad. Bezuinigen op de GGZ is duidelijk geen goed idee.

 13. Martin

  Wat een walgelijk gedrag. Een strenge straf zou hier op zijn plaats zijn. Hier is géén enkel excuus voor. Wàt een minkukel!!

 14. Harm

  Waar staat de 1830 voor? (daar lijkt het op)

 15. Uuutje

  @ JdV

  Niks verward. Gewoon een signaal van het nog steeds veel aanwezige rechts-extremistische gedachtengoed, dat altijd maar weer liefdevol weggewuifd wordt.

 16. Rabe

  Wat een zielige vertoning. Absoluut respectloos. Geef mekaar toch de ruimte. Wa zitten nu allemaal in een moeilijke tijd. Geduld wordt gevraagd en graag respect voor mensen met diverse idealen en afkomst.

 17. Otto Nelemans

  Eens met Uuutje. Kan niet streng genoeg gestraft worden.

 18. Bernhard

  Smerig tuig. Hopelijk worden ze snel in de kraag gevat.

 19. Berend

  Misschien had hij een lage suikerspiegel, of een hele hoge?

 20. Utrechter

  @Uuutje: precies wat JdV zegt, dit lijkt toch echt op verward gedrag. Althans, ik hoop dat er geen verdere beweging of groep achter zit. Hoe dan ook: hulde voor de getuige, en mooi dat er gelijk is doorgepakt! In onze stad is geen plek voor idioterie. Dit soort gekken zijn potentiële tramschutters want er zit toch een steekje los als je zoiets doet.

 21. Utrechter

  Dat hakenkruis op de deur van de moskee is ook nog eens faliekant mislukt als je goed kijkt op de foto. Tekenend voor het niveau, dat zelfs dat te moeilijk blijkt te zijn… I rest my case.

 22. Bromsnor

  @JdV, Bromsnor vreest dat er geen sprake is van een verward persoon, maar van een idioot die leeft in zijn haatbubbel op internet. Te triest voor woorden.

 23. Murat

  Echt jammer waarom het op deze manier moet helaas heb je zulke negative mensen maar ben ook heel blij dat er ook mensen zijn die er voor opkomen respect voor jullie love Nederland❤️❤️❤️❤️

 24. Fred

  In tegenstelling tot het door Uuutjeb beweerde zijn er conservatieve mensen die hakenkruizen en het daarmee verbonden nazisme hartgrondig verafschuwen, en bijna netzo’n hekel hebben aan communisme en dergelijk linkse gedachten.

 25. Géénstijl @Utrecht

  Mischien zouden we in dit geval niet te voorbarig zijn met onze mening,ik denk dat wij hier met een ernstige verwarde persoon te maken hebben. Hakenkruizen kladeren op gebouwen ja dan is er echt iets mis met je.

 26. Pee

  Hier schiet je toch niets mee op.
  Als hij iets duidelijk wilt maken dan zijn daar andere wegen voor.

 27. Realistisch in de stad Utrecht

  Aaaaa ik zie dat de beste stuurlui weer aan de wal staan,gezien de reacties …..

 28. Bromsnor

  @JdV volgens RTV Utrecht is het toch een gekkie. Zo zie je maar.

 29. Rottebert Peermans

  Als hij nou ook een kerk en Geert Wilders had beklad was hij niet strafbaar meer want dan heft het elkaar op…

 30. Uuutje

  @ Fred

  Ja, laten we links maar weer eens gaan demoniseren.

  Het artikel gaat over extreem rechts en extreem rechtse uitingen, die zichtbaar aan het toenemen zijn in de samenleving.

 31. Wilma

  Was het niet 1 van die vervelende kat-kauwers van de Damstraat? Die doen alles om je op te naaien.

 32. stadsie

  Ik denk dat Wilma gelijk heeft. Er bestaan ook media die dit soort eenmansacties buiten het nieuws houden.

 33. JdV

  @uutje: je stond zelf vooraan om rechts te demoniseren terwijl het nu aantoonbaar een verwarde man was. Dus als er iemand fout bezig is ben jij het wel.

 34. Uuutje

  @ Wilma en Stadsie; tuurlijk joh. Je weet dat het zondeboek zoeken vaak een extreem rechts dingetje is?

  En buiten het nieuws? Gaan we eer een potje complotdenken? Laten we het vooral hebben over waar het over gaat: extreem rechts; en laten we niet doelbewust van onderwerp proberen te veranderen. Dat is namelijk het bagataliseren van iets best wel ergs.

 35. Bert

  Overduidelijk een verward persoon en een lone wolf. Uiteraard kan het niet worden uitgesloten worden dat het pure verveling is, onstaan door de strenge maatregelen.

 36. Joep

  @ Bert

  Extreem rechts = lone wolf

  Ander extremisme= terreur

  Voel je het verschil?

  Vaak is het echter precies het omgekeerde.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).