Utrechtse verdachte incident A2 met John van den Heuvel wordt niet vervolgd Utrechtse verdachte incident A2 met John van den Heuvel wordt niet vervolgd

Utrechtse verdachte incident A2 met John van den Heuvel wordt niet vervolgd

Utrechtse verdachte incident A2 met John van den Heuvel wordt niet vervolgd
De A2 werd tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Bron: Twitteraccount Rijkswaterstaat
De 36-jarige Utrechter die werd gearresteerd vanwege de dreiging rond misdaadjournalist John van den Heuvel op de A2 eerder deze maand wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist bekendgemaakt. Hij was ten onrechte verdachte.

De 36-jarige Utrechter die werd gearresteerd vanwege de dreiging rond misdaadjournalist John van den Heuvel op de A2 eerder deze maand wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist bekendgemaakt. Hij was ten onrechte verdachte.

De Utrechter werd op donderdag 6 januari aangehouden vanwege zijn rijgedrag tussen Amsterdam en Utrecht. Hij reed veel te hard en hield te weinig afstand. De politie ging er vanuit dat er mogelijk een dreiging was richting misdaadjournalist John van den Heuvel. Hij reed als passagier samen met leden van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging ook op de snelweg. De A2 werd afgezet en de 36-jarige man werd aangehouden.

Al snel bleken er twijfels te ontstaan over de dreiging. De verdachte heeft altijd volgehouden dat hij gewoon van zijn werk kwam. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de zaak verder onderzocht en komt nu ook tot de conclusie dat hij ten onrechte verdacht werd ‘van het voorbereiden van ernstige strafbare feiten’. Wel schrijft het OM daarbij: “Dat neemt niet weg dat de aanvankelijke verdenking en aanhouding van de man op goede gronden was gebaseerd, gelet op zijn onverantwoordelijke en gevaarlijke rijgedrag.”

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Goh…En dan te bedenken dat de Inspector Gadget’s van DUIC de goede man al zo goed als veroordeeld hadden…LOL

 2. Realist

  Geen bewijs dus terecht dat deze persoon niet vervolgd wordt. Het zou wat wezen als we zonder bewijs mensen aan de schandpaal gaan nagelen… ow wacht, dat geldt tegenwoordig niet meer voor mensen die de schijn tegen hebben…..

 3. W.

  @Realist: Daar draag je anders zelf ook een aardig steentje aan bij door hier regelmatig onder allerlei nieuwsberichten over criminaliteit te insinueren dat buitenlanders het gedaan hebben. Die mensen hebben voor jou blijkbaar de schijn tegen en dan doe je dus precies hetzelfde.

 4. Bill

  @Scherpschutter, ik ben blij dat het OM deze conclusie na een week of drie gedegen onderzoek heeft getrokken en niet een uur na de arrestatie vanuit de onderbuik.

  In jouw geval gaat de uitdrukking “Ook een stilstaande klok wijst twee keer per dag de juiste tijd aan” op.

 5. Kaat

  De schijn had hij op z’n minst wel tegen… gebrek aan bewijs is natuurlijk wat anders dan onschuldig. Ik blijf het allemaal te toevallig vinden.

  Neemt niet weg dat deze persoon asociaal rijgedrag had. Dus om te doen of er nou helemaal niks aan de hand was gaat mij ook weer te ver.

 6. Realist

  @W. Daarmee beschuldig ik niemand, ik wijs op problemen in de samenleving daar waar anderen het liefst wegkijken.

 7. Lombokker

  Conclusie: een ‘gewone’ Audimobilist, die in dit geval bij de verkeerde ging bumperkleven.

 8. Rutger

  vergelijk de reactie van Scherpschutter hierboven met die onder dit artikel …. https://www.duic.nl/algemeen/op-a2-aangehouden-verdachte-voor-dreiging-rond-john-van-den-heuvel-is-36-jarige-utrechter/

 9. Bill

  @Rutger: Dat Scherpschutter met alle winden meewaait weten we al sinds de 180 graden draai op het gebied van corona. Niet serieus te nemen.

 10. Scherpschutter

  @Rutger

  Wat is exact het punt dat u bij die feitenopsomming gefantaseerd heeft?

 11. Wim Vreeswijk

  Verbaast me niks dat het voor John van den Heuvel geen pretje meer is om je in de overvolle Randstad te verplaatsen met de auto. Overal is het even druk en slechts weinigen houden zich goed aan de verkeersregels, hebben een kort coronalontje gekregen door het vele onprettige gedrag. Maar dat wil nog niet zeggen dat hier mensen tussen zitten die je willen kidnappen of afschieten vanwege zijn vele publieke optredens. Sterkte John zou ik zeggen. !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).