Utrechtse verzekering u-polis stopt ermee; nieuwe zorgverzekering kan nu worden afgesloten Utrechtse verzekering u-polis stopt ermee; nieuwe zorgverzekering kan nu worden afgesloten

Utrechtse verzekering u-polis stopt ermee; nieuwe zorgverzekering kan nu worden afgesloten

Utrechtse verzekering u-polis stopt ermee; nieuwe zorgverzekering kan nu worden afgesloten
Utrechters die verzekerd waren bij U-polis moeten in de maand november een zorgverzekering bij een andere verzekeraar afsluiten. U-polis was een collectieve zorgverzekering van de gemeente, maar houdt op te bestaan per 1 januari 2025. De gemeente organiseert inloopuren waarbij verzekerden van u-polis opzoek kunnen naar een nieuwe verzekering.

Utrechters die verzekerd waren bij U-polis moeten in de maand november een zorgverzekering bij een andere verzekeraar afsluiten. U-polis was een collectieve zorgverzekering van de gemeente, maar houdt op te bestaan per 1 januari 2025. De gemeente organiseert inloopuren waarbij verzekerden van u-polis opzoek kunnen naar een nieuwe verzekering.

Verzekerden die bij u-polis verzekerd waren, moeten voor 31 december een keuze hebben gemaakt voor een nieuwe zorgverzekering. Een basiszorgverzekering hebben is namelijk verplicht in Nederland. Voor 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun polisvoorwaarden op hun website bekendgemaakt.

Praktisch nut ontbreekt

De u-polis werd in 2018 in het leven geroepen voor Utrechters met een laag inkomen. Het praktisch nut van de zorgverzekering zou nu alleen ontbreken omdat de reguliere verzekeringsmaatschappijen goedkopere polissen aanbieden, zei de VVD eerder in de gemeenteraad. Zo’n vijfduizend Utrechters maakten gebruik van de speciale verzekering.

De gemeente zegt dat het lastig kan zijn om een zorgverzekering uit te zoeken, en biedt daarom spreekuren aan voor iedereen die nog twijfelt over zijn of haar keuze. Er zijn verschillende data en locaties waar twijfelaars langs kunnen gaan. Op sommige locaties zijn ook tolken aanwezig in het Arabisch, Turks, Farsi, Dari en Tigrinya.

11 Reacties

Reageren
  1. Inez

    Je hoeft niet een nieuwe verzekering al in november af te sluiten, je hebt tot het eind van het jaar. Vanaf 20 november kan je naar de inloop-spreekuren. De U-polis is van Zorg en Zekerheid. Daar kan je ook bij blijven. Dus je hoeft niet perse naar een andere verzekeraar. Zo heb ik het begrepen.

  2. Géénstijl@Utrecht

    Zou er ook een tolk voor Utrechters zijn in hun volkstaal ….🤔

  3. Import-Utrechter

    @geenstijl: gelukkig sterft dat uit

  4. Gerry Jöris

    Geenstijl#Utrecht Inderdaad een stijlloze opmerking.

  5. R.Jansen

    U-polis ( Zorg en Zekerheid ) was er voor de minima, ik heb zelf nooit gebruik gemaakt van deze u-polis aangezien ik bij ZK goedkoper uit was en er werd meer vergoed ook wat betreft medicijnen, Gemeente Utrecht had toen wel een polis in samenwerking met ZK maar deze is vervangen door deze u-polis die nu dus ook wordt beëindigd, collectieve zorgverzekering vind ik sowieso misleidend want echt goedkoper is het niet en in een aantal gevallen betaal je zelfs meer en krijg je er minder voor terug.

  6. Peter

    Als je in Nederland woont en een zorgverzekering wilt, is het ook handig om Nederlands of Engels te spreken. Zadel de Utrechter niet op met jouw probleem dat je de taal niet spreekt. (geld)

  7. Hans

    @Inez: sterker nog, je hebt tot 1 februari de tijd.

  8. Koel Hoofd

    @Geenstijl@Utrecht
    Tegenwoordig krijg je bij telefonisch contact met elke (nuts) instelling/groot bedrijf als eerste de keuze: “for English press 1, voor Nederlands blijft u aan de lijn.”
    Hele beroepsgroepen spreken tegenwoordig wel (gebrekkig) Engels maar geen Nederlands, zelfs niet nadat ze al 10 jaar hier zijn.
    De tolken voor de volkstaal van Utrechters komen in de nabije toekomst, wanneer het Nederlands een geheime taal is geworden wat alleen het handjevol ingewijden nog begrijpen.

  9. Lombokker

    De nut en noodzaak blijft ontbreken om Nederlands te leren zolang we faciliteren in andere talen dan Nederlands. Als ik naar Frankrijk migreer, geloof me er is geen tolk Nederlands. Zeg dat mensen zelf moeten organiseren om het te regelen, taal leren, kind mee enz…

    Dit gedrag door gemeente om continu de hangmat uit te hangen helpt helemaal niemand.

    En het kost ook nog geld. Kan er aan de gemeente eens gevraagd worden wat de uitvoeringskosten tolk/folders vertalen zijn?

  10. W.H.de Groen

    Verzekeren voor wat nog…!!!

    De Zorg is onderussen compleet uitgehold en dat is te merken aan de vele foute indicaties die worden gemaakt waarbij je grote vraagtekens kan gaan zetten bij de behandelingen.
    We zijn sinds de komst van die zgn vrije marktmechanismes van patient verworden tot verdienmodel in onze ziekenhuizen.
    En dat daar een verschil van behandelwijze in zit gaat U allen merken.
    De wachtlijsten zouden verdwijnen en het zou allemaal veel goedkoper en efficienter kunnen.
    De beste specialisten zijn ondertussen allemaal binnen prive praktijken hun zakken aan het vullen waarbij de kennis in de zielenhuizen tot het verleden behoort.

    Verzekeren…..voor wat dan.
    Een doos Fentanyl krijg je mee bij een hernia.
    Kom over 6 weken maar eens terug.
    Mocht dat dan nog lukken…!!

  11. buurtbewoner

    idd Lombokker,
    tolken faciliteren stimuleert alles behalve de taal te leren, als je de taal niet spreekt binnen 2 jaar en je afhankelijk bent van bijstand wordt de verblijfsvergunning niet verlengd!
    succes ermee

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).