Utrechtse videomaker toont prachtige beelden van natuur in de regio | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse videomaker toont prachtige beelden van natuur in de regio | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse videomaker toont prachtige beelden van natuur in de regio

Utrechtse videomaker toont prachtige beelden van natuur in de regio
Bron beeld: Roald van Stijn
De Utrechtse videomaker Roald van Stijn heeft een prachtige video gemaakt van de natuur in de regio. Hij heeft de afgelopen vijf jaren aan de film gewerkt en de beelden tonen mooie natuurmomenten in de provincie Utrecht.

De Utrechtse videomaker Roald van Stijn heeft een prachtige video gemaakt van de natuur in de regio. Hij heeft de afgelopen vijf jaren aan de film gewerkt en de beelden tonen mooie natuurmomenten in de provincie Utrecht.

Van Stijn vertelt: “Al heel lang wilde ik iets maken waardoor mensen beseffen hoe magisch mooi onze provincie is. Ik wil mensen stimuleren om meer naar buiten te gaan en het landschap zelf te ontdekken. Ik hoop dat deze video mensen van de bank af tilt zodat ze deze plekken zelf gaan verkennen.”

De opnames van deze beelden hebben de Utrechter veel tijd en discipline gekost. “Keer op keer ben ik weer op pad gegaan om ‘dat ene speciale moment’ vast te kunnen leggen. Bijvoorbeeld voor het shot waarin ik een monsterlijke shelfcloud (op sec 01.00 in de video) boven de polder van Westbroek film.”

Zo’n wolk is niet vaak te zien: “Een shelfcloud is al schaars, helemaal dat zo’n wolk over Utrecht trekt. De keren dat dit gebeurde tijdens het maken van de film was het uitzicht niet perfect, stond ik net op de verkeerde plek of werd ik volledig weg geregend. Uiteindelijk was alles ineens perfect in dat weiland bij Westbroek. Het licht, de wolk, het uitzicht. Zo geldt dat voor veel shots in de video. Het gaat erom op het juiste moment op de juiste plek te zijn. En dan moet de natuur ook nog meewerken. In deze video komen meerdere van deze unieke natuurverschijnselen voor doordat ik veelvuldig op pad ben gegaan. Een kwestie van volhouden dus!”

7 Reacties

Reageren
 1. Paul

  hele mooie video, complimenten!

 2. Chris K

  Mooie film. Misschien ook leuk om te zien dat bij de “wolk” spreeuwen ook een grote vogel vliegt die een spreeuw een lekker hapje vindt (01:35sec. geheel links); waarschijnlijk de slechtvalk.

 3. Stephanie

  WoW wat een schitterend resultaat en heel mooi ondersteunt door de gekozen muziek! Goed gedaan Roald! En laat de mensen zich maar lekker in de stad met elkaar bezig houden. De natuur zal ze niet missen en zo blijft van die pracht nog wat over!

 4. Marja

  Wauw prachtig

 5. Cornelis

  Hele gave film! Leuk om zulke mooie beelden eens van bekend terrein te zien.
  @Chris K: scherp gezien!!

 6. Erwin

  Geweldig, erg leuk gedaan.

 7. Tuur Reaguur

  En ondertussen staat het vast op de A27…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).