Utrechtse wijk De Meern krijgt woonzorggebouw voor ouderen met dementie bij ‘t Zand Utrechtse wijk De Meern krijgt woonzorggebouw voor ouderen met dementie bij ‘t Zand

Utrechtse wijk De Meern krijgt woonzorggebouw voor ouderen met dementie bij ‘t Zand

Utrechtse wijk De Meern krijgt woonzorggebouw voor ouderen met dementie bij ‘t Zand
Op het terrein bij ’t Zand 44 – 46 in de Utrechtse wijk De Meern komt een woonzorggebouw met dertig woningen voor ouderen met dementie. Daarnaast worden ook nog drie of vier woningen gebouwd.

Op het terrein bij ’t Zand 44 – 46 in de Utrechtse wijk De Meern komt een woonzorggebouw met dertig woningen voor ouderen met dementie. Daarnaast worden ook nog drie of vier woningen gebouwd.

De gemeente Utrecht heeft de plannen voor het woonzorgcentrum maandag bekendgemaakt. Omdat de grond waar het complex komt een agrarische bestemming heeft, heeft de gemeente samen met ontwikkelaar Vrijborg een zogenoemde bouwenvelop gemaakt. Daarin staan onder meer de voorwaarden waaraan het plan moet voldoen. Daardoor kan het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Op het terrein in Hoge Woerd staan nu kassen en een loods. Die worden gesloopt en het complex komt daarvoor in de plaats. “Het woonzorggebouw voldoet aan de wens om in Utrecht (ouderen)zorg dichtbij en onderdeel te maken van het leven in de buurt”, zegt wethouder Klaas Verschuure. “De initiatiefnemers maken het bovendien mogelijk dat er zorg op maat wordt gerealiseerd, passend bij de zorgbehoefte van de ouderen.”

Archeologisch rijksmonument

Het terrein waar gebouwd gaat worden valt voor een groot deel onder het wettelijk beschermde archeologisch rijksmonument De Hoge Woerd. Er liggen onder meer resten van een voormalig Romeins fort. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is daarom nauw betrokken bij het plan, laat de gemeente weten.

De gemeente heeft de plannen besproken met bewoners van het gebied. Op basis van hun reacties zijn de ideeën nog aangepast. Het complex is in de nieuwe plannen bijvoorbeeld twee meter opgeschoven.

De bouw van het woonzorgcomplex en de woningen moet in 2022 van start gaan.

5 Reacties

Reageren
 1. cas

  handig, kan meneer Rutte gaan wonen 😉

 2. Kadoendra

  @cas

  “handig, kan meneer Rutte gaan wonen”

  Inzake de ellende bij de kinderopvangtoeslag heeft de heer Rutte iets van 13 wetten overtreden.
  Dit heeft niets met dementie te maken maar wel met een zeer onbehoorlijk bestuur!

 3. René

  Ik dacht dat De Meern nog de status heeft van officiële woonplaats. Bijzonder dat hier wordt gesproken over ‘de wijk’ De Meern.

 4. Katja

  Rutte is niet dementerend, was het maar waar…dan kon hij er niks aan doen.Hij is gewoon een liegbeest.

 5. Scherpschutter

  @Rene

  Helaas. Het mooie De Meern is onder luid protest met grof juridisch geweld geannexeerd door Utrecht. Het is er sindsdien helaas niet beter op geworden. Verslaafdenopvangen, COA’s, sociale werkplaatsen, een tippelzone in planning, windmolengekte in de achtertuin straks: de Meern wordt door Utrecht gebruikt als sociale dumpplaats, met ontworteling als doel. Het werkt. Het oude gezellige De Meern is niet meer. Alle protesten volledig aan linkse dovemansoren besteedt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).