Utrechtse wint COC Songfestival 2019 | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse wint COC Songfestival 2019 | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse wint COC Songfestival 2019

Utrechtse wint COC Songfestival 2019
Luz Bravo heeft het COC Songfestival 2019 gewonnen. De Utrechtse zong het lied ‘Harmony’ en kreeg de meeste punten van de jury.

Luz Bravo heeft het COC Songfestival 2019 gewonnen. De Utrechtse zong het lied ‘Harmony’ en kreeg de meeste punten van de jury.

Bravo zong namens het COC Midden-Nederland. De inzending van DWH Delft eindigde met 133 punten op een tweede plaats, derde werd COC Leiden met 131 punten.

Als kind van een Chileense politiek vluchteling raakte Luz Bravo, artiestennaam van Marloes Clemens Bravo Rebolledo, al vroeg betrokken bij protestliederen die haar hebben geïnspireerd om muziek te maken met een boodschap.

Haar ouders stimuleerden haar vanaf jongs af aan om te gaan zingen. Ze heeft bij meerdere kinderkoren gezeten en zanglessen gevolgd. Na een afgerond vooropleidingsjaar aan het Utrechtse Conservatorium voor Jazz & Pop, studeert ze nu aan de Tilburgse Rockacademie voor vocals.

COC Songfestival

“We bedanken COC Limburg voor de geweldige show en feliciteren COC Midden-Nederland en Luz Bravo met hun overwinning! Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Midden-Nederland georganiseerd gaat worden”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival.

In 2019 beleefde het Nationaal COC Songfestival de 25e editie. Het is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).