Utrechtse wiskundeleraar nieuwe ambassadeur Amsterdam Gay Pride - De Utrechtse Internet Courant Utrechtse wiskundeleraar nieuwe ambassadeur Amsterdam Gay Pride - De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse wiskundeleraar nieuwe ambassadeur Amsterdam Gay Pride

Utrechtse wiskundeleraar nieuwe ambassadeur Amsterdam Gay Pride

De organisatie van de Amsterdam Gay Pride heeft vanochtend bekend gemaakt dat Siep de Haan is benoemd tot één van de drie nieuwe ambassadeurs van het jaarlijkse evenement.

De Haan werkt in Utrecht als wiskundeleraar. In 1996 stond hij aan de wieg van de eerste Amsterdam Canal Parade. Tot 2008 maakte hij deel uit van de organisatie van de Amsterdam Gay Pride (AGP).

Andreaspenning

Behalve als ambassadeur van het AGP is De Haan ook toegetreden tot de cultuurcommissie. Met het door hem opgerichte Andreas Cultuur Fonds werkt hij dit jaar samen met de organisatie van het jaarlijkse evenement om het cultuurprogramma te verbeteren.

De Haan zegt op de Facebookpagina van de AGP dat hij zich samen met de andere ambassadeurs wil inzetten “voor mensenrechten in het algemeen en de tolerantie, acceptatie en gelijkheid van LHBT’s in het bijzonder”.

Samen met de twee andere medegrondleggers van het evenement kreeg De Haan begin dit jaar nog de Andreaspenning uitgereikt uit handen van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. De Haan ontving deze prijs “voor zijn bijdrage aan de homo-emancipatie” in Nederland.

Een grote eer

De taak van AGP-ambassadeurs is om zich in te zetten voor het evenement en de zichtbaarheid te vergroten, zo schrijft de organisatie in een bericht op Facebook.

De Haan zegt in dat bericht het “een grote eer” te vinden, dat hij gevraagd is als ambassadeur, als vervanger van CBMilton, die moest afhaken vanwege een Amerikaans project. De Haan: “Ze hebben direct aan mij gedacht toen deze plek vrijkwam. Dat vind ik erg leuk en geeft zo onze onlangs gestarte samenwerking een extra stimulans.”

De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats van 26 juli tot en met 3 augustus. Meer informatie is te vinden op de website.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).