Utrechtse zorgverleners doen oproep in videoboodschap: ‘Help ons helpen’ Utrechtse zorgverleners doen oproep in videoboodschap: ‘Help ons helpen’

Utrechtse zorgverleners doen oproep in videoboodschap: ‘Help ons helpen’

Utrechtse zorgverleners doen oproep in videoboodschap: ‘Help ons helpen’
Een screenshot uit de video
Utrechts zorgpersoneel van het UMC Utrecht, Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis, de regionale ambulancevoorziening, verzorging- en verpleeghuizen, huisartsen en het Meander Medisch Centrum (Amersfoort) roepen mensen onder andere op om zich aan de maatregelen te houden. Met het motto ‘Help ons helpen’ vragen ze het publiek hen te helpen, om zo mensen te kunnen blijven helpen.

Utrechts zorgpersoneel van het UMC Utrecht, Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis, de regionale ambulancevoorziening, verzorging- en verpleeghuizen, huisartsen en het Meander Medisch Centrum (Amersfoort) roepen mensen onder andere op om zich aan de maatregelen te houden. Met het motto ‘Help ons helpen’ vragen ze het publiek hen te helpen, om zo mensen te kunnen blijven helpen.

In de nieuwe video vragen zorgverleners uit regio Midden-Nederland om hulp om de zorg te ontlasten. Het Utrechtse zorgpersoneel benadrukt dat het belangrijk is om je aan de coronamaatregelen te houden. Ook wordt gevraagd geen onnodige risico’s te nemen en voorzichtig te doen. Het idee daarachter is dat de druk op de zorg buiten corona om zo laag mogelijk wordt gehouden.

“Met 898 besmettingen per 100.000 inwoners in de regio Utrecht is de situatie zorgelijk”, schrijven de ziekenhuizen. “Vier van de vijf ziekenhuizen in de regio Midden-Nederland geven aan niet alle planbare zorg en zelfs sommige kritieke planbare zorg niet meer te kunnen leveren. Alle spoedeisende zorg gaat door.”

Begrip en respect

“Niet iedereen kan meer geholpen worden en dat vinden we verschrikkelijk”, zegt de voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Midden Nederland, Margriet Schneider. “We doen er alles aan om de zorg toch in beweging te houden. Huisartsen, verpleegkundigen, artsen en ambulancezorgverleners, iedereen zet zich maximaal in.”

“We doen wat we kunnen en vragen wederom om begrip en respect voor onze zorgverleners die hun uiterste best doen. Maar we hebben uw hulp nu heel hard nodig. Dus vragen we u om voorzichtig te doen, houd je aan de maatregelen en zorg goed voor uzelf. Help ons helpen.”

Artikel gaat verder onder de video

 

Vorige week deden zorgverleners een soortgelijke oproep. Toen zeiden ze onder meer dat de druk op wijkverpleging hoog is en de speciale COVID-units voor opvang van coronapatiënten in verpleeghuizen snel vollopen.

Vanavond om 19.00 uur geeft het demissionaire kabinet een persconferentie over nieuwe coronamaatregelen.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  In plaats van de burger te vragen om hulp, had men de energie beter kunnen stoppen in het vragen van de politiek om hulp. Je weet tenslotte nu al dat je ook in 2022, 2023, 2024 en 2025 in het griepseizoen ernstig in de problemen zult komen. Er is simpelweg onvoldoende capaciteit, zeker nu al het zorgpersoneel ook nog gillend wegrent, ziende dat de overheid niets doet om ze te helpen…

  Wat burgers ook doen, het is schier onvermijdelijk dat ieder jaar in het griepseizoen duizenden ouderen, obesen en zieken de laatste levensfase naderen en om zullen vallen door ieder virus; griep, corona of wat dan ook…

  Waar blijft de roep van de zorgsector om extra personeel? Begin eens met jezelf te helpen anderen te helpen.

 2. Niels Bokhove

  Heel goed, deze noodkreet, had ik al veel eerder verwacht. En ook te gek voor woorden dat dat kennelijk nodig is. Kunnen mensen zonder werk of gewoon vrijwilligers niet ingeschakeld worden om klussen te doen waarvoor geen verpleegkundig diploma nodig is? Of is dat onmogelijk,. onzinnig of onnodig?

 3. C.

  @Scherpschutter. “schier onvermijdelijk dat”; vooral dat woordje schier is uit de mond van Scherpschutter opmerkelijk. Laat dit ruimte voor de suggestie om voortaan iets anders te stemmen en Rutte c.s. in te ruilen voor een club die wel bereid is ” op basis van zoiets als visie” (waarvoor je niet naar de opticien hoeft!) iets te doen?

 4. Ronald

  Zo kennen we je weer Misschutter; niet echt het zonnetje in huis zullen we maar zeggen. En consequent?: nu moet de politiek de oplossing geven van je, bijzonder gezien jouw standaard ‘de politiek heeft het verkloot’ reactie.

  Bericht in de krant vandaag: oversterfte 900 gisteren, 500+ woensdag. Veroorzaakt bijna uitlsuitend door burgers. Dus wat burgers doen (met Corona dus) doet er toe. Al het andere is niet echt relevant nu.
  Ik zou mijn vrienden in de zorg een flinke steun in de rug willen geven en echte oplossingen. Verdienen ze.

 5. Nina

  Ik wens al het zorgpersoneel, iedereen die ziekenhuiszorg nodig heeft en iedereen van wie een geliefde ziekenhuiszorg nodig heeft heel veel sterkte, liefde en wijsheid toe de komende tijd.

  Ik zal mijn uiterste best doen en mijn steentje bijdragen door mij meer dan aan de maatregelen te houden. Hopelijk doet heel Nederland dat. En hopelijk gaat dat helpen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).