Utrechtse zzp’ers die bijstand willen vanwege coronacrisis kunnen hier terecht | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse zzp’ers die bijstand willen vanwege coronacrisis kunnen hier terecht | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse zzp’ers die bijstand willen vanwege coronacrisis kunnen hier terecht

Utrechtse zzp’ers die bijstand willen vanwege coronacrisis kunnen hier terecht
Archieffoto van het Stadskantoor. Foto: Bas van Setten
De gemeente Utrecht heeft deze week het formulier gepubliceerd waarmee zzp’ers die door de coronacrisis tijdelijk geen werk meer hebben bijstand kunnen aanvragen.

De gemeente Utrecht heeft deze week het formulier gepubliceerd waarmee zzp’ers die door de coronacrisis tijdelijk geen werk meer hebben bijstand kunnen aanvragen.

Het kabinet stelde vorige week versoepelde maatregelen vast voor het aanvragen van bijstand voor zzp’ers. Zzp’ers in verschillende sectoren komen financieel in de problemen vanwege de coronacrisis, omdat onder meer eet- en drinkgelegenheden, theaters en poppodia tijdelijk de deuren hebben moeten sluiten.

Op de website van de gemeente staat een aantal punten waaraan een zzp’er of zelfstandig ondernemer moet voldoen om gebruik te kunnen maken van de versoepelde regeling. Zo moet het bedrijf gestart zijn voor 1 januari 2020 en moet de ondernemer 18 jaar of ouder zijn en jonger dan de AOW-leeftijd.

Vermogen

De aanvragen worden binnen vier weken behandeld, terwijl dat eerder dertien weken was. Ook wordt niet gekeken naar het vermogen van de zzp’er of ondernemer en telt het vermogen en inkomen van een eventuele partner niet mee.

Het aanvragen van een lening voor bedrijfskapitaal kan nog niet. “Wij wachten hiervoor op informatie van de Rijksoverheid”, schrijft de gemeente.

4 Reacties

Reageren
 1. Gert-Jan

  Het formulier stond zelfs al maandagavond op de site! Dank voor deze snelle actie Gemeenteambtenaren van Utrecht!
  Helemaal fijn dat onze Gemeente niet gaat wachten op geld van de Staat, maar het eerst zelf voorschiet. Voor mij in ieder geval een ultieme redding!

  Sterkte iedereen en veel gezondheid én gezonde afstand gewenst!

 2. [email protected]😉

  Hoe zit het dan voor de werknemers die met een nul uren ccontract in dienst zijn … daar hoor je niemand over.

 3. wollie

  @geenstijl voor mulurencontracters kan werktijdverkorting worden aangevraagd obv gemiddeld aantal uren per maand

 4. trol

  Ik heb gehoord dat ze op het land nog wel wat mensen kunnen gebruiken nu….

  Als ze daar een beetje normale lonen zouden betalen, zou je dat toch gewoon gaan doen i.p.v. handje ophouden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).