Vaccinatielocatie in de Jaarbeurs in Utrecht gaat eind augustus dicht Vaccinatielocatie in de Jaarbeurs in Utrecht gaat eind augustus dicht

Vaccinatielocatie in de Jaarbeurs in Utrecht gaat eind augustus dicht

Vaccinatielocatie in de Jaarbeurs in Utrecht gaat eind augustus dicht
Archieffoto
De vaccinatielocatie van de GGD in de Jaarbeurs gaat eind augustus dicht. De GGD begint begin augustus met het afbouwen van vaccinatielocaties waar zeven dagen per week geprikt wordt. De grootschalige locaties zijn straks niet meer nodig omdat de meeste mensen inmiddels geheel of gedeeltelijk zijn gevaccineerd, een afspraak hebben ingepland of zijn uitgenodigd.

De vaccinatielocatie van de GGD in de Jaarbeurs gaat eind augustus dicht. De GGD begint begin augustus met het afbouwen van vaccinatielocaties waar zeven dagen per week geprikt wordt. De grootschalige locaties zijn straks niet meer nodig omdat de meeste mensen inmiddels geheel of gedeeltelijk zijn gevaccineerd, een afspraak hebben ingepland of zijn uitgenodigd.

De GGD laat weten dat er op dit moment in de regio Utrecht meer dan 1,1 miljoen prikken zijn gezet. Er worden nog elke week duizenden afspraken ingepland, maar dat aantal begint terug te lopen, aldus de GGD. “De capaciteit die we nu hebben om zoveel mensen te vaccineren is straks niet meer nodig. We verleggen onze focus naar kleinschaliger vaccineren, in alle gemeenten in onze regio en in specifieke wijken waar de vaccinatiegraad nog achterblijft. Op afspraak, maar ook zelfs op basis van vrije inloop.”

De Jaarbeurs is niet de enige locatie die straks dichtgaat. De eerste is de Expo in Houten, waar het vaccineren in de provincie Utrecht begon. Daar wordt de laatste prik op 4 augustus gezet. De Rijtuigenloods in Amersfoort volgt, net als de Jaarbeurs, eind augustus.

Mensen die nog geen afspraak voor een vaccinatie hebben, maar beide prikken wel graag in Amersfoort of de Jaarbeurs willen halen, kunnen deze week nog een afspraak maken via 030 630 5400. De GGD laat verder weten dat het ook mogelijk is om de tweede prik op een andere locatie in te plannen dan de eerste.

21 Reacties

Reageren
  1. stefan

    nou reken er maar op dat ze na de zomer weer nodig zijn voor een derde prik. ik snap echt niet dat iedereen maar denkt dat de pandemie op zijn eind loopt. het begint pas!

  2. jan

    Stefan er gaat niemand een derde prik halen. De meeste mensen vinden het wel best zo ongeacht wat er nog gaat komen. De maatschappij heeft collectief besloten dat het leven weer door gaat en daar hoort de dood bij. Ook de politiek heeft dit besluit allang genomen. We kunnen immers niet meer geld spenderen aan now regelingen etc etc Dan gaan we failliet (als we dat eigenlijk nu al niet zijn)

  3. Bernhard

    @stefan: Klinkt alsof u er zin in heeft! Ik pak net als Jan mijn leven weer op. Als ik ziek word, of zelfs het loodje leg, so be it. De aarde en mensheid zijn alleen maar gebaat bij meer sterfte.

  4. JdV

    Je kan beter de testlocatie sluiten en de vaccinatielocatie open laten.

  5. herman

    Die is zo weer open.

    We zijn pas bij de delta (D) variant. Eer we bij Zulu zijn……

  6. Scherpschutter

    @jan 17:04

    Zo is het. Van leven ga je dood. Hoe maak ik verder zelf wel uit.

  7. G. de Vries

    “We verleggen onze focus naar kleinschaliger vaccineren, in alle gemeenten in onze regio en in specifieke wijken waar de vaccinatiegraad nog achterblijft. Op afspraak, maar ook zelfs op basis van vrije inloop.”
    -Het vaccineren- op basis van vrije inloop-, afgelopen zaterdag,in het Krachstation op de Amerikalaan ( Kanaleneiland) verliep prima! Gelegen midden in de wijk was het voor buurtbewoners goed bereikbaar, ook met bus 7. Dit had veel eerder georganiseerd moeten worden immers vaccineren bij de huisarts was gelimiteerd door bepaalde tijden/dagen en in een ‘uithoek’ van de wijk. Daarnaast was de Jaarbeurs met name voor mensen die slecht ter been zijn en afhankelijk zijn van het OV, problematisch door de afstand.

  8. W.

    @jan: Wat je schrijft zijn toch net zo goed argumenten om een vaccinatie c.q. derde prik te halen?

  9. Adriaan

    Ach, er lijkt een reden dat m-RNA technologie na 20 jaar in de diergeneeskunde is verlaten en men weer terug is bij klassieke vaccins, vermoedelijk omdat die over een breder gebied werken (lees minder gevoelig voor mutaties zijn) en meer antistoffen produceren.
    Disclaimer: Ik ben geen dokter, kan bovenstaande niet hardmaken, zoek/zie de wetenschappelijke publicaties.

  10. Lexus

    @G. de Vries: inderdaad, die hele vaccinatie is bedacht door bureaucraten die totaal losgezongen zijn van de werkelijkheid. Dat geldt wat mij betreft trouwens voor het hele Nederlandse corona(wan)beleid. “Dansen met Jansen”, “Verniel je longen met behulp van De Jonge.”
    Gelukkig zijn er nog mensen zoals Scherpschutter, die zelf verder wel uitmaken hoe ze dood willen gaan. Van dit soort uitspraken word ik geweldig vrolijk. LOL, om in zijn terminologie te spreken.

  11. Moniek

    Ik zie hier een aantal reacties die doen vermoeden dat we nonchalant de zaak op zijn beloop gaan laten, nog een aantal golven krijgen in een serie virusvarianten en dat we hierdoor nog heel lang in allerlei lastige toestanden terecht gaan komen. Wie daarvoor kiest, moet het zelf maar weten, ik blijf mezelf wel beschermen. Veel ondernemers gaan dan alsnog het loodje leggen. Doe mij maar een derde vaccinatie. En reken er maar op dat we volgend jaar of in 2023 weer massaal nieuwe vaccinaties nodig hebben.

  12. Wim

    Eens met G de Vries, permanente kleine peiklocaties vraagt ook om minder begeleidend personeel en zal dan ook sneller inloop hebben doen ze het tydens de boodschappen.
    Ook handig om het bij de scholen te doen dan kan de jeugd en ouders effe snel gaan.

  13. Lexus

    @Moniek: ik ben bang dat u gelijk gaat krijgen. Het Verenigd Koninkrijk, waar zo ongeveer alles wordt vrijgegeven, fungeert op dit moment als laboratorium. Laten we hopen dat de Nederlandse regering daar de nodige lering uit zal trekken en zich niet, zoals de afgelopen tijd, puur populistisch zal blijven opstellen.

  14. Katja

    Ik wil best een derde prik.

  15. JdV

    @Katja: Ik wil wel een 5e.

  16. Ertje

    Ben wel benieuwd naar het echte beleid voor die 3e prik. Na 2 Astra Zeneca prikken zou ik maar wat graag een Pfizer booster krijgen maar kiezen kun je kennelijk nog steeds niet. We wachten weer op voortschrijdende inzichten. Jammer ook dat de huisartsen niet met de eerste ronde al Pfizer wilde prikken. Niet konden is natuurlijk kletskoek. Wilden.

  17. JdV

    @Ertje: Astra is uitgespeeld in NL en de rest van Europa. Als er boosters komen zullen het Pfizer of Moderna worden, want de andere nieuwe vaccins die worden ontwikkeld zijn nog niet zo ver of voldoen niet (zoals Curevac). Wellicht samen met de griepprik maar waarschijnlijk later, ergens in januari of februari.

  18. Henk

    Kappen inderdaad met die testen en prikken. Het is meer dan genoeg zo.

  19. Robin

    3 en 4 september geeft Armin van Buuren een feest in de Jaarbeurs. Was dus al even bekend dat de GGD eruit moest. Fijn dat alle alternatieven er ook zijn. Hopelijk gaat dat feest dan ook door: Als het goed is, is onze samenleving tegen die tijd een stuk beter beschermd door de vaccins.
    Als er een 3e vaccin aangeboden wordt dan is dat mogelijk een vernieuwde versie van het vaccin, tegen de nieuwe varianten. Count me in.

  20. Pee

    Zolang producenten van vaccins niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden als het mis gaat ben je gewoon een proefkonijn.
    ze staan dus niet achter hun eigen brouwsel.
    aan mijn lijf geen polonaise .

  21. Manfred

    Bij de GGD afsprakenlijn hebben ze dit dus niet doorgekregen. Krijg te horende dat ze locatie Jaarbeurs niet kunnen selecteren. Vraag ik waarom, krijg ik als antwoord “geen idee”. Dichtsbijzijnde locatie wat ze wel kunnen zien: Veenendaal. Lekker geregeld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).