Vakbonden: “Nog jaren onzekerheid voor werknemers Rabobank” | De Utrechtse Internet Courant Vakbonden: “Nog jaren onzekerheid voor werknemers Rabobank” | De Utrechtse Internet Courant

Vakbonden: “Nog jaren onzekerheid voor werknemers Rabobank”

Vakbonden: “Nog jaren onzekerheid voor werknemers Rabobank”

De gesprekken tussen de vakbonden en de Rabobank hebben maandag niet tot concretere toezeggingen geleid. Het is nog steeds onduidelijk hoeveel ontslagen er precies zullen vallen. De vakbonden vrezen dat de medewerkers nog lange tijd in onzekerheid leven over hun baan.

In april gaat er een adviesaanvraag naar de ondernemersraad en pas daarna zullen de plannen concreter gemaakt worden. “Waarschijnlijk wordt het een traject van 3 jaar onzekerheid voor de medewerkers”, zegt Sandra Hendriks, bestuurder namens CNV Dienstenbond in een bericht op hun website.

Effectiviteit

Ook vakbond De Unie plaatst een reactie op het gesprek. “De 1000 tot 2000 arbeidsplaatsen die verloren zouden gaan, blijft een schatting. Het definitieve aantal zal afhangen van de effectiviteit van de maatregelen, de effecten van de reorganisatie bij lokale banken en de samenvoeging van Rabobank International met Rabobank Nederland.”

Communicatie

De Rabobank heeft in het gesprek van maandagochtend wel toegegeven dat de communicatie richting de medewerkers beter had gekund. “Veel medewerkers hebben uit de media moeten vernemen dat deze reorganisatie er aan zit te komen. Dat zit ze natuurlijk niet lekker en we hebben de bank hier ook op aangesproken. De bank heeft ons beterschap beloofd,” zegt De Unie.

Begrip voor reorganisatie

Hendriks: “We begrijpen overigens wel waar de reorganisatie vandaan komt. De lokale banken worden hervormd en door het hele land samengevoegd. Al die lokale banken nemen diensten af van Rabobank Nederland. Op het moment dat bij lokale banken de structuur verandert en er bezuinigd wordt, heeft dat zijn weerslag op het hoofdkantoor.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).