Valentijnsflater: tros ballonnen in bovenleiding verstoort treinverkeer bij Utrecht Leidsche Rijn Valentijnsflater: tros ballonnen in bovenleiding verstoort treinverkeer bij Utrecht Leidsche Rijn

Valentijnsflater: tros ballonnen in bovenleiding verstoort treinverkeer bij Utrecht Leidsche Rijn

Valentijnsflater: tros ballonnen in bovenleiding verstoort treinverkeer bij Utrecht Leidsche Rijn
Foto: ProRail
Een romanticus heeft op maandagochtend een hoop oponthoud veroorzaakt op het spoor bij station Utrecht Leidsche Rijn. Op de drukke trajecten van Utrecht-Den Haag en Utrecht-Rotterdam zorgt dit enige tijd voor vertraging.

Een romanticus heeft op maandagochtend een hoop oponthoud veroorzaakt op het spoor bij station Utrecht Leidsche Rijn. Op de drukke trajecten van Utrecht-Den Haag en Utrecht-Rotterdam zorgt dit enige tijd voor vertraging.

Op het station glipte een tros ballonnen uit de handen van de reiziger, waarna deze in een van de bovenleidingen terechtkwam.

Op een foto getwitterd door ProRail is te zien dat de tros van zo’n twintig witte ballonnen verstrikt zit in de bovenleiding van spoor 3, waarop de intercity’s afkomstig uit de richting van Utrecht Centraal rijden.

Na inspectie door ProRail bleek dat treinen vooralsnog onder de tros ballonnen door kunnen rijden. De tros moet nog wel worden weggehaald, maar het treinverkeer rijdt dus weer zoals normaal.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

10 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Hopelijk zit er een kaartje aan zodat we weten waar de rekening naartoe moet!

 2. mees kees

  Rozen te duur
  Vingers te koud
  Gedachten even afgeleid
  Toen ging het fout
  Gelukkig is er de foto nog
  Intercity kon gewoon verder toch
  Wat begon als (per)ongeluk
  Kan inmiddels niet meer stuk
  Voor Prorail geen echte strop
  Voor deze Valentijn onbedoeld TOP

 3. UTRECHTSE JANTJE

  Leuke Prozaa @ mees kees , leuk verhaaltje ook !

 4. woutvr

  Waar hebben ze het over? Over ballonnen in een draaglijn? Gevalletje phonynews dus.

 5. Scherpschutter

  Ik ben vooral benieuwd eigenlijk naar hoe de man in kwestie nu alsnog zijn vrouw/vriendin gedumpt heeft. Weinig zo effectief om van een vrouw af te komen dan op Valentijnsdag met een infantiel zooitje heliumbalonnen aan te komen zetten in ieder geval. LOL

 6. Katja

  Daarom dus dat verbieden. Vervuiling, ook

 7. WvR

  @Scherpschutter:
  We kunnen elkaar geregeld vinden qua insteek of filosofie.
  Het enige wat mij altijd weer opvalt is de zuurtegraad van je reacties.
  Het is nergens voor nodig, helpt niks, zegt niks, en is, per saldo, volstrekt nutteloos.

 8. Ihsan

  Mensen laat aub geen ballonnen los. Ze komen in de natuur en vogels denken dan dat het trosjes besjes zijn. Romantisch is een wandeling in het bos, terwijl de levende vogels je toezingen.

 9. LvH

  @ scherpschutter. Het is inderdaad veel romantischer, om met balonnen en lachgaspatronen je geliefde te verassen op valentijnsdag.

 10. Hans

  LvH
  Ver-assen?
  Is het dan zo slecht gesteld met de liefde LvH? 🍀

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).