Van der Valk hotel op ‘Zuidas’ van Utrecht. Bouw start in 2014 | De Utrechtse Internet Courant Van der Valk hotel op ‘Zuidas’ van Utrecht. Bouw start in 2014 | De Utrechtse Internet Courant

Van der Valk hotel op ‘Zuidas’ van Utrecht. Bouw start in 2014

Van der Valk hotel op ‘Zuidas’ van Utrecht. Bouw start in 2014

De bouw van het eerste Van der Valk hotel in Utrecht wordt, naar verwachting, begin 2014 gestart. Beelen Sloopwerken is inmiddels begonnen met de sanering en sloop van de voormalige huisvesting van Sanders Meubelstad aan de Winthontlaan.

Onis Vastgoed ontwikkelt op de ‘Zuidas van Utrecht’ een nieuw complex met een vloeroppervlak van 44.500 m2. In het hotel komen er 180 kamers, congresruimten en een parkeerkelder voor 330 auto’s. Het gebouw wordt 70 meter hoog en krijgt op de bovenste verdieping een skybar met een uitzicht over de stad.

Daarnaast omvat het project een kantoorgebouw van circa 5000 m2 met 250 inpandige parkeerplaatsen. Ook is er circa 5000 m2 ruimte voor andere invulling. Gemeente Utrecht geeft aan dat dit voor bedrijfsmatige doeleinden kan worden gebruikt, maar ook voor doeleinden gelieerd aan het hotel zoals een sportgelegenheid of een medische kliniek. Er zullen geen winkels in komen. Het project wordt ontwikkeld op basis van een duurzaamheidslabel.

Impuls

Vastgoedontwikkelaar Onis hoopt met het project een impuls te geven aan de Winthontlaan. “Leegstaande gebouwen maken plaats voor deze eyecatcher. Ondernemers die hun horizon willen verbreden en op zoek zijn naar een meer dan inspirerende werkomgeving doen er goed aan om een Loft Office in De Winthont te overwegen”, meldt de website.

Oplevering

Het ontwerp is van Wouter Zaaijer van OeverZaaijer Architectuur en Stedenbouw. De verhuur van de kantoorruimte is in handen van Waltmann Bedrijfshuisvesting uit Utrecht en Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten uit Amsterdam.

Volgens de planning moet het project eind 2015 opgeleverd worden.

3 Reacties

Reageren
  1. June Boncey

    wow komt dichter bij mij ik woon in Maarssen waneer gaat de nieuwe van der valk open in zwolle? daar will ik graag naartoe

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).