Van Sijpesteijntunnel vanaf morgen ruim vier weken afgesloten voor fietsers Van Sijpesteijntunnel vanaf morgen ruim vier weken afgesloten voor fietsers

Van Sijpesteijntunnel vanaf morgen ruim vier weken afgesloten voor fietsers

Van Sijpesteijntunnel vanaf morgen ruim vier weken afgesloten voor fietsers
Beeld: CU2030
De Van Sijpesteijntunnel in Utrecht is vanaf maandag 19 april tot en met woensdag 12 mei afgesloten voor fietsers. Voetgangers kunnen in die periode wel gebruik blijven maken van de tunnel.

De Van Sijpesteijntunnel in Utrecht is vanaf maandag 19 april tot en met woensdag 12 mei afgesloten voor fietsers. Voetgangers kunnen in die periode wel gebruik blijven maken van de tunnel.

Het werk aan het fietspad en het riool bij de Smakkelaarshoek is eerder deze maand al begonnen. Vanwege de werkzaamheden was de ingang van de Stationspleinstalling aan de Smakkelaarshoek drie dagen dicht. Fietsers konden de stalling toen wel in en uit via de ingang aan de Moreelsehoek.

Vanaf morgen verplaatsen de werkzaamheden zich en wordt de Van Sijpesteijntunnel ruim vier weken afgesloten voor fietsers. Er gelden in die periode omleidingen via de Leidseveertunnel en de Daalsetunnel. Deze routes worden aangegeven met borden. Voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik blijven maken van de tunnel.

Wanneer het werk eenmaal is afgerond ligt er een nieuw fietspad in het gebied. Daarnaast is er straks volgens projectorganisatie CU2030 nog meer goed nieuws voor fietsers. Het heuveltje dat net na de Van Sijpesteijntunnel begint is dan namelijk minder steil.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Graag wel aan beide zijden dagelijks controles opstellen en bekeuringen uitdelen aan diegenen die zich niet aan de regels houden.

 2. Rottebert Peermans

  Ik bepaal zelf wel of ik het goed nieuws vind dat het heuveltje minder steil is. Was juist heerlijk om er keihard vanaf te fietsen. In tegenovergestelde richting scheidde het de mannen van de jongens.

 3. Koel Hoofd

  Als voetgangers er kunnen lopen dan zullen fietsers gewoon die voetgangers daar omver gaan fietsen. Niet omdat het moet, want het mag niet, maar omdat het kan en ze er ook onbestraft mee wegkomen.
  Gaarne handhaving op fietsers die daar toch gaan fietsen!

 4. Theo

  Ik stel in dat geval voor dat we JdV gestoken in een geel hesje en voorzien van spiegelei aan de ene kant van de tunnel zetten en Koel Hoofd op dito wijze aan de andere kant. Kunnen de heren lekker de hele dag hun diepgewortelde haat jegens fietsers uiten. Op DUIC ageren is een leuk begin maar nu ook de praktijk graag. Misschien is het ook iets voor Scherpschutter en HArry?

  Dat scheelt ook weer twee betaalde handhavers, die zich op kosten van de belastingbetaler veel nuttiger kunnen maken op andere plekken in de stad. Bijvoorbeeld in Zuid-West, waar met het huidige mooie voorjaarsweer de straten steevast het domein worden van lieden die er een circuit in menen te zien voor hun gemotoriseerde twee-, drie- en vierwielers.

  Ik zie een win-winsituatie voor iedereen!

 5. JdV

  Theo is niet zo van het handhaven. Al helemaal niet als het theo en zijn mede-theo’s betreft. Regels zijn er voor anderen.

 6. Robje sopje

  Voetgangers dus wel,,,, mooi dus ook met de scooter. Ik ben namelijk bestemmingsverkeer 🤥

 7. Justin

  Als je reaguurders als Koel Hoofd en JdV laat handhaven krijgt iedereen een dikke tak door het voorwiel en leggen ze overal punaises neer. Tenminste, als ze in levende lijve ook zo’n grote mond hebben als achter hun toetsenbordjes.

 8. Mede-Theo

  Hey JdV. Beetje beter lezen graag. Wij zijn heel erg van het handhaven hoor. We zien er zelfs een belangrijke bij rol voor jou. Beter kan je het niet hebben toch?

 9. Uuutje

  @ JdV Theo is toch juist vh handhaven? Daar gaat zijn hele betoogje toch over?

  Ik vind het wel een goede oplossing, 4 vrijwilligers en dan ook deze namen. Jullie zijn toch tegen overheidsingrijpen en vinden alles te veel geld kosten? Win-win dus. Kunnen jullie meteen laten zien ook dat jullie beter je werk doen dan een ambtenaar. Beter dan alleen maar roepen vanaf de zijlijn. Ga dat maar eens organiseren. Was ook je eigen idee. Met 4 man krijg je de tijd tussen 9.00 en 18.00 ook wel volgepland van maandag t/m zaterdag.

 10. JdV

  Oe, ik ben om. Ik wil graag een pepperspray en een wapenstok. Uiteraard moet ik wel opvoedend kunnen acteren bij ongehoorzame fietsers.
  @Justin. Voor auto’s heb je spijkermatten. Ik regel er ff 2 en we hebben het heel rustig denk ik.

 11. wollie

  gelukkig is het stationsgebied in 2030 af. of 2040?

 12. Lisa

  @ JdV

  Graag wel gewoon jezelf aan de wet houden en mensen gewoon vriendelijk benaderen (altijd slimmer, passief agressief gedrag laat de boel namelijk al gauw escaleren; gewoon kort, duidelijk en vriendelijk zijn). Door de chaos kan het zijn dat mensen bordjes missen natuurlijk. Ik zou er ook niet op zitten te wachten meteen als halve crimineel behandeld te worden als ik door de bomen het bord niet meer zie ;).

  Je lukt je wel erg slap uit een hele goede grap. Je had beter je mond kunnen houden.

 13. Theo

  @JdV

  Toch jammer dat je jezelf zo onderschat. Want iemand die de hele dag heel zelfverzekerd grote woorden plaatst op een internetpagina, zou absoluut geen moeite moeten hebben met het handhaven van wat simpele verkeersregels. Jij zou heel prima mondeling fietsers duidelijk moeten kunnen maken wat ze wel en niet mogen, in niet mis te verstane bewoording. Als je daar pepperspray en een wapenstok voor nodig denkt te hebben, ben je toch onbewust misschien wat minder zeker van jezelf dan je op DUIC doet voorkomen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).