Vanaf 1 oktober betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant Vanaf 1 oktober betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum | De Utrechtse Internet Courant

Vanaf 1 oktober betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum

Vanaf 1 oktober betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum
Een impressie van het toekomstige centrum in Leidsche Rijn
Om parkeeroverlast te voorkomen voert de gemeente Utrecht per 1 oktober 2017 betaald parkeren op straat in Leidsche Rijn Centrum in. Het parkeertarief op straat wordt 2,47 euro per uur. 

Om parkeeroverlast te voorkomen voert de gemeente Utrecht per 1 oktober 2017 betaald parkeren op straat in Leidsche Rijn Centrum in. Het parkeertarief op straat wordt 2,47 euro per uur. 

Het college heeft wel aan de gemeenteraad voorgelegd om in het begin op straat het eerste uur gratis te maken. Het college wil ook dat de eerste twee uur in de parkeergarage onder het winkelgebied (Brusselplein) gratis worden. Daar geldt een parkeertarief van 2,50 euro per uur. De gemeente wil dat de parkeergarage onder het plein meer gebruikt gaat worden zodat op straat meer ruimte overblijft voor voetgangers en fietsers.

Het winkelgebied in Leidsche Rijn centrum wordt in het najaar van 2017 opgeleverd, dus vanaf dat moment verwacht de gemeente parkeerdrukte van bewoners en bezoekers. Na twee jaar zal het eerste uur gratis parkeren op straat komen te vervallen. Vanaf oktober 2019 tot oktober 2021 zal het parkeren in de Brusselpleingarage alleen nog het eerste uur gratis zijn. De gemeente hoopt met het geleidelijk invoeren van betaald parkeren Leidsche Rijn Centrum aantrekkelijk te maken voor bezoekers.

6 Reacties

Reageren
 1. cas

  Waarom zo’n hoog tarief? het centrum wordt daardoor niet per definitie aantrekkelijker…, dat doe je alleen door het goed in te richten.

 2. Utrechter

  Haha die gemeente toch. Hebben ze eindelijk de ondernemers zo ver om te gaan investeren, worden ze er gelijk weer uitgepest met parkeertarieven. De enige reden waarom je in LRC zou winkelen in plaats van HC is omdat je daar je auto makkelijk kwijt kan. Laat me raden, na banenverlies en faillissementen wordt GroenLinks gedwongen om gas terug te nemen.

 3. herman

  Waarom zou iemand naar deze betonnen ellende willen?

 4. LR

  @ Utrechter

  Dat Groenlinks gas terug zal nemen is utopisch wensdenken. Zelf denk ik dat LR Centrum voor auto’s onbereikbaar gemaakt zal worden door afknijpmaatregelen en 30 km boulevards.

 5. J

  Met dit soort tarieven is de interesse alweer verloren.

 6. Eva

  Ik ben blij dat ik weg ga uit LR! Met de groeten aan de gemeente.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).