Vanaf december kan je vanuit Utrecht met de nachttrein naar wintersport in Oostenrijk Vanaf december kan je vanuit Utrecht met de nachttrein naar wintersport in Oostenrijk

Vanaf december kan je vanuit Utrecht met de nachttrein naar wintersport in Oostenrijk

Vanaf december kan je vanuit Utrecht met de nachttrein naar wintersport in Oostenrijk
Reisorganisaties TUI en GreenCityTrip hebben de handen ineen geslagen en introduceren de TUI Ski Express. Deze nachttrein rijdt vanaf december van dit jaar naar verschillende Oostenrijkse wintersportadressen. 

Reisorganisaties TUI en GreenCityTrip hebben de handen ineen geslagen en introduceren de TUI Ski Express. Deze nachttrein rijdt vanaf december van dit jaar naar verschillende Oostenrijkse wintersportadressen. 

Tussen 23 december en 31 maart kunnen wintersportliefhebbers elke vrijdag in Utrecht opstappen. De trein, die begint in Amsterdam, rijdt dan in één keer door naar Oostenrijk. Bij Wörgl komt de express Oostenrijk binnen en splitst zich daar in een route naar Tirol en naar het Salzburgerland. Vervolgens stopt de trein op verschillende populaire wintersportadressen, zoals Zell am See, Gerlos en Westendorf.

Sinds mei van dit jaar bood TUI al nachttreinen naar verschillende Europese steden aan. Dat aanbod wordt nu dus uitgebreid met de wintersportbestemmingen. De trein wordt volgens de reisorganisatie een steeds populairder vervoersmiddel.

‘Waardevolle aanvulling’

Arjan Kers, general manager TUI Nederland: “Voor een aantal bestemmingen is de trein een mooi alternatief vervoermiddel. Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen, het is aan ons om dat bij elkaar te brengen. En het moet niet blijven bij goede intenties en mooie woorden, maar we moeten onze reizigers een concreet aanbod doen. Ik zie de TUI Ski Express als een zeer waardevolle aanvulling op ons aanbod wintersportreizen.”

Hessel Winkelman en Maarten Bastian van GreenCityTrip: “Na de start van een succesvolle samenwerking begin van de zomer, zijn we heel blij om met TUI, wintersport per nachttrein groot in de markt te zetten. Wij zijn er van overtuigd dat er veel belangstelling is, een grote partner als TUI maakt dat we het samen bereikbaar maken voor veel wintersporters”.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. JdV

  In het artikel staat niet hoelang de trein er over doet en wat de kosten zijn. Das jammer.

 2. Ghmd

  @JvD. Een nachttrein doet er over het algemeen een nacht over :D. Maar zonder gekheid. Dit is wel de realiteit. De meeste staan ergens een tijd stil zodat je ‘s ochtends vroeg aankomt op de plek van bestemming. De prijzen zijn net zoals bij vliegen variabel. Boek je vroeg, dan ben je een stuk minder kwijt (te vroeg kan dan helaas weer niet).

 3. Binnenstadbewoner

  Al minstens 20 jaar is er een nachttrein die in de wintermaanden op vrijdagavond naar de bekende skigebieden in Oostenrijk vertrekt.

  Waarschijnlijk gaat om dezelfde trein en heeft TUI een paar wagons van die trein afgehuurd of extra wagons eraan gehangen.

 4. ilvy

  Cool!!

 5. Scherpschutter

  Handig, al dat gezeul met al je wintersport- en vakantieuitrusting in een trein. Nee, bedankt. Ik pak de auto wel. Sneller, er kan veel meer mee en veel comfortabeler.

 6. woutvr

  Prachtig! Fantastisch initiatief zeg. Daar zullen veel mensen plezier aan beleven. Ik ga boeken.

 7. Hoera

  @Scherpschuttertje, alsof jij ooit een dag in je leven hebt geskied! Ik snap de auto, vanuit je Groningse dorp kan je ook niet anders. Ik vind het heerlijk om met de trein ernaar toe te gaan, je komt uitgerust aan ipv uitgeput na zo’n lange filerit met de auto.

 8. Realist

  Als ze maar niet gaan staken…

 9. Theo

  @ Hoera

  Het moet immers ook een drama zijn vanuit Stadskanaal. Eerst met de hondenkar naar Emmen en dan nog met de trekschuit naar station Meppel, LOL! En al die tijd kan Scherpschutter niet reaguren. Ik snap wel dat hij liever met z’n V8 biturbo (lees: de Fiat Cinquecento die hij van z’n ouwe tante heeft overgenomen) op vakantie gaat. Mensen die zich op internetfora interessant doen voorkomen, zijn in werkelijkheid namelijk steevast behoorlijk onzekere verliezers.

 10. Nina

  Met een goed gevoel over de lage stikstofuitstoot in de trein naar een skioord om daarna de natuur op de bergen plat te walsen en in de skiliften die op diesel draaien te stappen. Nu ja, alle-beetjes-helpen zullen we maar zeggen.

 11. Scherpschutter

  @Hoera 17:35

  Wist u dat slechts 5% van de bevolking de handen wast op de juiste wijze? Slechts één van de voorbeelden van de erbarmelijke hygiënische standaarden die de mens erop nahoudt. Hoe u überhaupt een oog dicht krijgt op een matras dat door duizenden beslapen is, moet u me maar eens uitleggen…Ik durf zo’n veevervoer-matras nog niet met een stokje aan te raken, laat staan erop te slapen. LOL

 12. Koel Hoofd

  Die trein reed vroeger ook al, wist niet dat deze opgeheven was terwijl de sporen en haltes er nog steeds liggen?
  Oude wij in nieuwe zakken en, omdat het “duurzaam” is, kost het ook een veelvoud.

  Dankzij klimaatverandering smelten die gletschers en zal er ook steeds minder sneeuw vallen. Stedentripje dan maar?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).