Dafne Schippersbrug vanaf donderdag 2,5 week afgesloten | De Utrechtse Internet Courant Dafne Schippersbrug vanaf donderdag 2,5 week afgesloten | De Utrechtse Internet Courant

Dafne Schippersbrug vanaf donderdag 2,5 week afgesloten

Dafne Schippersbrug vanaf donderdag 2,5 week afgesloten
Foto: Robert Oosterbroek
De Dafne Schippersbrug is vanaf donderdag 2,5 week afgesloten. De fiets- en wandelbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal krijgt namelijk vloerverwarming. Dit is nodig omdat vorige winter bleek dat het wegdek te glad wordt in de wintermaanden.

De Dafne Schippersbrug is vanaf donderdag 2,5 week afgesloten. De fiets- en wandelbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal krijgt namelijk vloerverwarming. Dit is nodig omdat vorige winter bleek dat het wegdek te glad wordt in de wintermaanden.

De brug, die Oog in Al met Leidsche Rijn verbindt, werd vorig jaar opgeleverd en is onderdeel van de doorfietsroute tussen Leidsche Rijn en het centrum van Utrecht. Vorige winter waren er meerdere valpartijen van fietsers op de brug, vooral bij de haakse bocht boven het schooldak.

Daarom brengt de gemeente op het fiets- en voetpad elektrische verwarming in het wegdek aan. Hierdoor is de brug vanaf donderdag 18 oktober tot en met maandag 5 november afgesloten.

Fietsers en voetgangers kunnen de omleidingsroutes op straat volgen en de Hoge Weidebrug en De Meernbrug gebruiken als alternatief.

12 Reacties

Reageren
 1. stefan

  Kon men dat nou echt niet tijdens de zomervakantie doen?

 2. Maria Verbrugh

  De brug doet haar naam(geefster) eer aan. Verwacht werd een jarenlang succes maar na korte tijd viel het allemaal toch wat tegen. Niet geleerd van Jochem Uytenhagen(plantsoen)…

 3. Herman

  Ze doen het nu tijdens de herfstvakantie das toch prima?
  Is het in ieder geval gedaan voor de winter begint, als die ooit nog begint…

 4. Astma

  net als Daphne heeft die brug iets extra nodig om te presteren……

 5. G.H.

  @stefan: Wellicht is het lastig om een verwarmingssysteem te testen bij 35 graden.

 6. Paul

  En wat kost dit allemaal?
  Niemand zo slim om dit bij de aanbesteding van de brug te bedenken?

 7. carlos

  wat een vet idee!
  scheelt zout en strooien. ben benieuwd naar het resultaat en of het verdere uitrol gaat krijgen bij welbevinden…

 8. Sjaak

  @Stefan: je bedoelt tijden jóuw zomervakantie…? Of denk je daadwerkelijk dat iedereen tegelijk met jou met de caravan naar Frankrijk gaat..?

 9. Kadoendra

  @ Astma

  In de winter flink strooien met epo?

 10. Adriaan

  Kennelijk heeft men geld over. Verwarmen met stroom is wel de minst efficiente en daarmee duurste optie. Vrees er vloerverwarmingsslang in en sluit aan bij de
  verwarmingsinstallatie van de school, wellicht een warmtepomp en Amsterdam RijnKanaal water, dat blijft door de scheepvaart van redelijke temperatuur……

 11. Katja

  @Adriaan; je bedoelt frees ?

 12. besparen

  ik neem aan verwarmd door middel van zonnen of wind energie….???

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).