Vanaf maandag trajectcontrole op de Zuilense Ring bij Utrecht Vanaf maandag trajectcontrole op de Zuilense Ring bij Utrecht

Vanaf maandag trajectcontrole op de Zuilense Ring bij Utrecht

Vanaf maandag trajectcontrole op de Zuilense Ring bij Utrecht
De Zuilense Ring. Bron: Google Maps
Te hard rijden op de Zuilense Ring bij Utrecht wordt vanaf maandag een duur grapje. Vanaf 30 november treedt namelijk de trajectcontrole op de N230 in werking.

Te hard rijden op de Zuilense Ring bij Utrecht wordt vanaf maandag een duur grapje. Vanaf 30 november treedt namelijk de trajectcontrole op de N230 in werking.

Vanaf dan worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau. Niet veel later ontvangt de automobilist een bekeuring.

Op de N230, die deel uitmaakt van het noordelijke deel van de Ring Utrecht, geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt die vaak overschreden en gebeuren er relatief veel ongelukken.

Veiliger

De trajectcontrole, die geldt tussen het Gandhiplein en de kruising met de A2, moet de Zuilense Ring volgens het OM veiliger maken.

Trajectcontrole werkt anders dan een flitspaal. De snelheid van een voertuig wordt namelijk niet alleen op één punt gemeten, het systeem meet de gemiddelde snelheid tussen twee punten.

“Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid”, aldus het OM.

4 Reacties

Reageren
 1. Thuisblijver

  Die paar ongelukken die ik daar heb zien gebeuren hadden niets met snelheid te maken, maar met beroerd invoegen (niet goed kijken en met te lage snelheid hup meteen de hoofdbaan op). Je ziet ook veel “app-ers”, herkenbaar aan 80 km/h en hoofd naar beneden. Gordels? Ook niet. Kinderen los in de auto (want het is maar een klein stukje naar The Wall). Voor deze figuren zal het veiliger worden.

 2. Koen

  Fijn dat het concept van een traject controle nog eens wordt uitgelegd. 😉

 3. W

  Prima! Maar pak svp ook de bestuurders aan die meer aandacht voor hun mobieltje hebben dan voor het verkeer!

 4. Pee

  Het invoegen met de juiste snelheid is alleen voor snelle auto’s mogelijk door die bijna haakse hoek bochten .
  Er word ook ontzettend hard gereden op de ring .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).