Vanaf volgende week werkzaamheden tussen Karel V en Bartholomeusbrug Vanaf volgende week werkzaamheden tussen Karel V en Bartholomeusbrug

Vanaf volgende week werkzaamheden tussen Karel V en Bartholomeusbrug

Vanaf volgende week werkzaamheden tussen Karel V en Bartholomeusbrug
De gemeente begint vanaf 10 januari met werkzaamheden in en rond de singel op het stuk tussen Karel V en de Bartholomeusbrug. Er wordt gewerkt bij de Catharijnesingel en het Geertebolwerk.

De gemeente begint vanaf 10 januari met werkzaamheden in en rond de singel op het stuk tussen Karel V en de Bartholomeusbrug. Er wordt gewerkt bij de Catharijnesingel en het Geertebolwerk.

De aannemer begint op maandag met voorbereidende werkzaamheden, waaronder het kappen van drie bomen die in het talud staan. Ook worden planten verwijderd en een treurwilg gesnoeid. Als de werkzaamheden klaar zijn, komen er drie bomen terug. Verder wordt zo’n 130 meter beschoeiing vervangen, evenals de dekplanken van de aanlegsteiger. De aannemer doet het werk vanaf het water en is zo’n vier tot acht weken bezig.

Als die werkzaamheden zijn afgerond, gaat de aannemer aan de slag met de steigers. Van maart tot mei worden er, ook vanaf het water, een nieuwe kanosteiger en een zitvlonder in het talud geplaatst. Het raamwerk daarvan wordt van staal en duurzame houten bekleding. De steiger die er nu ligt, wordt ongeveer tien meter verlengd en sluit dan aan op de wandelpaden in het park. Dat zijn de laatste werkzaamheden die nog bij het terugbrengen van het water in de singel horen. Boten kunnen gewoon door de singel blijven varen.

Catharijnesingel

Aan de Catharijnesingel zijn ondertussen ook nog werkzaamheden aan het riool, ter voorbereiding op de definitieve herinrichting. Vanaf 10 januari beginnen de werkzaamheden rond het kruispunt bij de Bartholomeusbrug. Op de weg komen afzettingen te staan, maar het verkeer kan wel gewoon doorrijden. De fietsenstallingen bij het Moreelsepark worden tijdelijk weggehaald.

Wel gaan de verkeerslichten op het kruispunt Catharijnesingel – Bartholomeusbrug uit. Die verkeerslichten komen in de nieuwe situatie ook niet meer terug. De Nicolaas Beetsstraat gaat voor een aantal maanden dicht, vanwege de veiligheid.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Barend

  Besluiten om bomen te kappen worden altijd direct uitgevoerd. Besluiten om vervolgens nieuwe bomen te planten, verzanden in ondoorzichtige procedures en bureaucratie. Dat eindigt dan meestal met een verwijzing naar een plek ergens anders in de wereld waar ook een paar nieuwe boompjes staan.

 2. Johan

  @ Barend

  Ik was onlangs in gesprek met de behandelend ambtenaar van de gemeente over de vraag waarom er voor de in het afgelopen jaar gekapte monumentale bomen in het Singelpark geen herplant gebeurd is (Pelmolenweg, Manenburg 3x, Servaasbolwerk, Lepelenburg, Hieronymusplantsoen). Het antwoord: die staan in het Malieblad.
  Zoals zo vaak is hier de herplantafspraak met voeten getreden. De nieuwe aanplant bij het Malieblad is bedoeld als uitbreiding, niet als vervanging.
  Het is voor mij onbegrijpelijk waarom er zo laks wordt omgegaan met instandhouding van het groen in de binnenstad.

 3. Baliekluiver

  Van D66 is bekend dat zij in deze stad snel dingen kunnen ‘regelen’. Het zou de partij van feesten en festijnen sieren als ze zich nu ook eens inspannen om serieus en snel werk te maken van deze herplant. Ze hoeven het niet echt belangrijk te vinden, al doen ze het gewoon maar maar als stunt voor de gemeenteraadsverkiezingen, dan ben ik ook al tevreden!

 4. Koel Hoofd

  @Johan
  “Het is voor mij onbegrijpelijk waarom er zo laks wordt omgegaan met instandhouding van het groen in de binnenstad.”
  Dat is omdat ze er al vele jaren lang mee weg komen omdat hun klapvee te dom is om te begrijpen welke schade in Utrecht wordt aangericht zogenaamd om het milieu en klimaat te redden en de ‘kwaliteit openbare ruimte’ te verbeteren.
  Sta maar niet raar te kijken als D66/GL combi hier op 16 maart gewoon blijft zitten voor een volgende ronde totale destructie op kosten van de samenleving.

 5. Hetty

  Blij, te lezen, dat de fietsenstallingen bij het Moreelsepark weer terugkomen. Ik was al bang, dat deze zouden verdwijnen.
  Hopelijk, hoe gek het ook klinkt, zijn de drie bomen ziek. En worden ze niet gekapt, omdat het Sta-In-De-Weggen zijn. Als ik de reacties hierboven lees, vrees ik, dat het het laatste is. Niet alleen groen moet het in Utrecht ontgelden, ook gebouwen waren volgens de gemeenteraad van Utrecht nogales een sta in de weg. Denk alleen maar aan dat prachtige Jugendstil-pand De Utrecht, dat het veld moest ruimen voor een betonnen blokkendoos. Doodzonde !

 6. Kees Truijens

  @Barend, @Johan
  Fijn dat er hier zo nu en dan mensen aan het woord komen die goed op de hoogte zijn van het betreffende onderwerp.
  Het valt mij regelmatig op dat monumentale bomen in het Zocherpark zo gemakkelijk worden geveld, maar zo traag worden herplant. En als dat dan gebeurt, met sprieten die pas na heel veel jaar een waardige opvolger zullen zijn van de oude.
  Kom op, gemeente Utrecht, geef wat sneller en wat meer geld uit aan herplanten met wat rijpere bomen. Een goedmakertje voor wat er in HC aan lelijkheid is uitgegeven, voor een fractie van de kosten daarvan.

 7. Peter

  Er zijn geen fietsenstallingen aan het Moreelsepark, Hetty. Er staan fietsen op eigen standers, tot zelfs op de spiegels van de bomen die er (nog) staan. Die fietsen moeten vanaf 10 januari tijdelijk weg, maar ik hoop: blijvend. Het is nl. een rommeltje, een aanfluiting voor degenen die via deze route de binnenstad in lopen. De drie zieke iepen die daar werden omgehakt, zijn met wortel en al verdwenen. Ze zouden worden vervangen maar… ook daar is het in een fietsenkerkhof veranderd. Zie hierboven, de reactie van Barend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).