Vanaf zondag rijden er weer trams tussen Utrecht en Nieuwegein Vanaf zondag rijden er weer trams tussen Utrecht en Nieuwegein

Vanaf zondag rijden er weer trams tussen Utrecht en Nieuwegein

Vanaf zondag rijden er weer trams tussen Utrecht en Nieuwegein
Archieffoto
Het is vanaf zondag 3 januari weer mogelijk om met tramlijn 60 tussen Utrecht en Nieuwegein te reizen. De afgelopen periode hebben vervoersbedrijf U-OV en de provincie allerlei tests uitgevoerd op het traject.

Het is vanaf zondag 3 januari weer mogelijk om met tramlijn 60 tussen Utrecht en Nieuwegein te reizen. De afgelopen periode hebben vervoersbedrijf U-OV en de provincie allerlei tests uitgevoerd op het traject.

Eerst moesten de trambestuurders kennis maken met het nieuwe materiaal. Daarna werd gekeken of de trams op tijd konden rijden en dus konden voldoen aan de dienstregeling. Deze proefperiode is volgens U-OV succesvol afgerond en daarom is het sein op groen gezet om passagiers te gaan vervoeren.

“Onze prachtige, nieuwe trams gaan rijden op deze lijn. We doen het allemaal voor de reizigers die een behoorlijke tijd daarop hebben gewacht. Maar nu is het dan zover”, zegt gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht.

Corona

Vanwege de coronamaatregelen wordt gevraagd om alleen van de tram gebruik te maken als het noodzakelijk is. “Zodra de situatie rondom corona het toelaat, bieden we samen met U-OV een nadere kennismaking aan met gratis ritten”, aldus de gedeputeerde.

De tram gaat tussen maandag en zaterdag acht keer per uur tussen Utrecht en Nieuwegein rijden. Op de zondagen rijdt de tram ieder kwartier. Zodra tramlijn 61 – de lijn tussen Utrecht en IJsselstein – in gebruik wordt genomen, wordt deze dienstregeling aangepast. Dat moet uiterlijk eind februari 2021 gaan gebeuren.

In eerste instantie had tramlijn 60 al in september van dit jaar moeten rijden. Omdat er toentertijd fouten waren gemaakt bij de provincie is dit uitgesteld.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Cor Nelis

  Gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht moet zich diep schamen, door de blunders op het Provinciehuis hebben duizenden mensen maandenlang niet met de tram kunnen reizen!! En nu een beetje mooi weer spelen….

 2. HArry

  Dat is inderdaad groot nieuws.

 3. Herman

  Wat een prutsers, de hobbyisten van de provincie hebben de burgers heel veel ongemak bezorgd en nog erger, heel veel belastinggeld verspild.

  Draag het beheer van tramlijnen alsjeblieft over aan professionals zoals ProRail, GVB of de HTM.

 4. Wim

  Hoe had de tram in September al kunnen rijden als de tram bestuurders nog opgeleid moesten worden en de proefritten nog gemaakt moesten worden Is er hier wat fout gegaan met de planning en geven we de ILT de schuld.

 5. Lombokker

  Puur technisch gezien had deze tram al maanden eerder kunnen rijden.
  Het enige probleem was dat er nog geen vergunning voor was, omdat deze te laat is aangevraagd door de betreffende afdeling van de provincie.

  Vergelijk het maar hiermee. U koopt bij de dealer een nieuwe auto, die u op datum xx-xx-xxxx op kunt gaan halen. De dealer vergeet echter om op tijd een kentekenbewijs aan te vragen bij de RDW. U kunt dan op de afgesproken datum niet met uw nieuwe auto de weg op, omdat deze nog geen kenteken heeft.

 6. Hans

  prutsene amateurs

 7. Pee

  Nog niet te vroeg juichen want hij rijd nog niet.
  Ik heb het idee dat de verantwoordelijke niet zijn verantwoordelijkheid neemt maar het bij iemand anders in de schoenen wilt schuiven.

 8. Marcel

  Ja, met iedereen eens. Maar er veranderd niets. Dat beroemde deuntje met je duim op je neus. Richt is een partij op die het voor mensen doet en niet voor links, rechts, meer links van het midden etc. Het gaat bestuurlijk gewoon fout.

 9. Robin

  Ik mag hopen dat het OV pas met acties zoals gratis reizen komt zogauw de 1.5m regel is afgeschaft. Meer mensen met het OV willen we pas als samenleving als het een Corona opleving niet meer in de hand werkt. Dat feestje voor de zekerheid gelijk uitstellen naar 2022?

 10. bawang putih

  enerzijds wordt reizen afgeraden, maar de tram gaat wel 8x per uur rijden? reken maar dat t zondag druk is, alles is dicht dus mensen gaan een ritje in nieuwe tram maken

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).