Vandaag solidariteitsmars in Utrecht na aanval op kinderziekenhuis in Kyiv Vandaag solidariteitsmars in Utrecht na aanval op kinderziekenhuis in Kyiv

Vandaag solidariteitsmars in Utrecht na aanval op kinderziekenhuis in Kyiv

Vandaag solidariteitsmars in Utrecht na aanval op kinderziekenhuis in Kyiv
De Utrechtse Stichting Vital’nya organiseert vanavond een solidariteitsmars na de aanval op het kinderziekenhuis in Kyiv afgelopen maandag.

De Utrechtse Stichting Vital’nya organiseert vanavond een solidariteitsmars na de aanval op het kinderziekenhuis in Kyiv afgelopen maandag.

Vital’nya is de ‘huiskamer’ voor de Oekraïense gemeenschap in Utrecht en betrokken bij verschillende activiteiten tussen Nederlanders en gevluchte Oekraïners.

Afgelopen maandag vond er een raketaanval plaats op verschillende plekken in Oekraïne waarbij tientallen doden vielen. Ook een kinderziekenhuis in de hoofdstad Kyiv werd geraakt.

De Oekraïense gemeenschap in Utrecht spreekt hun afschuw uit over de aanval en houdt vanavond vanaf 18.00 uur een demonstratieve mars door de stad. De mars begint op het Jaarbeursplein en zal eindigen op het Domplein.

7 Reacties

Reageren
 1. Van Puffelen

  Eindelijk eens een actie waar ik volledig achter staat!!!!

 2. René Lancee

  Helemaal mee eens Van Puffelen . .. …
  Zie ik je daar ?

 3. Paul

  Super , het is belangrijk dat we bewust zijn hoe het onmenselijk leed door Poetin wordt veroorzaakt en dat we blijvend solidair zijn met Oekraïne.

 4. Pee

  Het is niet onze oorlog , laat dat zo blijven.

 5. Koel Hoofd

  @Paul
  Elke oorlog is onmenselijk omdat gewone mensen beestachtig worden afgeslacht op bevel van hun groot akela’s die alles doen voor meer macht, status, geld en groter ego. Dat is 6.000 jaar bekende geschiedenis in een notendopje en het argument waarom die Geneefse conventie feitelijk een papieren tijger is.
  Daarom moeten we altijd uitkijken met wie we waarom op dat pluche parkeren.

 6. Paul

  @Koelhoofd, of je agressor bent of democratische waarde vertegenwoordig is een groot verschil. Niemand wenst oorlog, daarom ben ik de Amerikanen, Canadezen, Polen dankbaar dat zij voor onze vrijheid hebben gevochten.

 7. Koen

  Ik kon er helaas niet bij zijn, en @Pee het is wel degelijk onze oorlog, wees niet naief
  Slava Ukraina!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).