Vandalen met historisch wapen opgepakt bij Ledig Erf in Utrecht Vandalen met historisch wapen opgepakt bij Ledig Erf in Utrecht

Vandalen met historisch wapen opgepakt bij Ledig Erf in Utrecht

Vandalen met historisch wapen opgepakt bij Ledig Erf in Utrecht
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Agenten hebben afgelopen nacht twee vandalen opgepakt bij het Ledig Erf in Utrecht. Een van de twee had een zogenoemde morgenster bij zich, een wapen dat veelal in de middeleeuwen werd gebruikt.

Agenten hebben afgelopen nacht twee vandalen opgepakt bij het Ledig Erf in Utrecht. Een van de twee had een zogenoemde morgenster bij zich, een wapen dat veelal in de middeleeuwen werd gebruikt.

De politie dacht in eerste instantie dat er werd ingebroken bij een supermarkt aan de Twijnstraat. Twee personen zouden een hek hebben geforceerd en vervolgens naar binnen zijn gegaan. Niet veel later zag een getuige ze wegrijden richting het Ledig Erf.

De politie was snel ter plaatse en kon het duo klemrijden op de Tolsteegbrug. Uit onderzoek bleek dat de twee zich schuldig hadden gemaakt aan vernieling van de deur en niet aan inbraak.

Beide personen werden daarvoor aangehouden. Een van de twee bleek volgens de politie in het bezit te zijn van inbrekerswerktuig en een morgenster. De scooter bleek een WOK-status te hebben, wat inhoudt dat de scooter niet aan de wettelijke eisen voldoet en herkeurd moet worden. Voor alle genoemde feiten is proces-verbaal opgemaakt.

15 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Goeiedag zeg.

 2. JJ

  Hadden ze die morgenster ontvreemd uit het gelijknamige café?

 3. W.

  Het moet niet gekker worden met die historische vondsten op het Ledig Erf. Nu al Vandalen met een middeleeuws wapen. Volgende week Visigoten met een machinegeweer. Hadden we nog maar die stadspoort…

 4. jan

  Hebben ze dat niet toevallig “meegenomen” van het cafe de morgenster? dat zit ook om de hoek.

 5. JdV

  Volgden de daders wellicht een studie Geschiedenis aan de UU?

 6. betweter

  De strijdvlegel wordt vaak foutief morgenster of goedendag genoemd.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Strijdvlegel

 7. W.

  @betweter: gemiste kans om “vlegels met vlegel” als kop te nemen.

 8. Lombokker

  Middeleeuws wapen? Doe dan ook maar een middeleeuwse straf. De toeschouwers natuurlijk wel een mondkapje op en anderhalve meter afstand houden.

 9. Anne Marie ten Berge

  Hebben we geen tijdmachine om deze stoere knapen naar de middeleeuwen te flitsen?

 10. Berk

  Leuk grapje Scherpschutter, staat je goed! 🙂

 11. Kadoendra

  Het schijnt dat het geen vandalen waren maar twee gladiatoren, terwijl er ook geen sprake is van een scooter maar van een Romeinse strijdwagen die overigens geen WOK-status had.

 12. Stop Vandalbashing

  Bron: wikipedia. “Vermeldenswaard is trouwens dat ten tijde van de verovering van Rome door de Vandalen er inderdaad door hen geplunderd werd, maar de (arme) onderlaag van de Romeinse bewoners deed hieraan zelf enthousiast mee. Wat bovendien in hun voordeel pleit is dat ze Carthago intact overnamen en daarbij heel snel ook de Romeinse luxueuze levenswijze. Zo vrijwaarden zij zelfs het culturele erfgoed aldaar, in tegenstelling tot wat hun naam doorgaans oproept.”

 13. CorfuBungalow

  Ik neem lekkere paksoi en sojasaus mee voor op de scooter!

 14. Pee

  Een morgenster is een totaal ander iets of iemand .

 15. Herman

  Toch niet scherpschutter met zijn pijl en boog?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).