Vandalen vernielen mobiele tuinen op het Westplein | De Utrechtse Internet Courant Vandalen vernielen mobiele tuinen op het Westplein | De Utrechtse Internet Courant

Vandalen vernielen mobiele tuinen op het Westplein

Vandalen vernielen mobiele tuinen op het Westplein

Foto’s: Halte Westplein

De mobiele tuinen die door vrijwilligers worden onderhouden op ‘Halte Westplein’ zijn getroffen door vandalisme. Alle plantenbakken zijn ondersteboven gezet en ook het welkomstbord is uit de grond getrokken. Inmiddels zijn de plantenbakken weer hersteld.

Op Facebook reageren de initiatiefnemers van Halte Westpein zeer kwaad en hopen dat iemand de daders heeft gezien. “Vandaag (of vannacht) zijn de mobiele tuinen op het noordereiland midden op het Westplein door vandalen omgekiept. Ook het bord van de mobiele tuinen is uit de grond gesloopt. De meeste plantjes zijn verloren. Met veel liefde en vrije inzet proberen we er wat moois van te maken maar een of andere gek heeft dat ruw verstoord. Huftergedrag! Heb je dinsdag iets verdachts gezien? Laat het weten!

Halte Westplein

Sinds maart zijn de mobiele tuinen op het Westplein geopend. De vrijwillige tuinders willen dat het kale Westplein mooier wordt en vinden het leuk om plantjes te verbouwen. Het ‘PaviljoenPOP’ van stichting Maanzaad wordt als uitvalsbasis gebruikt. De naam ‘Halte Westplein’ is een verwijzing naar de verdwenen tramhalte op de middenberm.

tuin2 tuin3 tuin4 tuin5

5 Reacties

Reageren
 1. Widi

  Ik zag dinsdag om 17:30 uur dat de boel omver lag. Het is dus voor die tijd al gebeurd.

 2. Peter Utrecht

  …en onaangepaste asociale Sterrenwijktypes als Kurt Westerman niet te vergeten!

 3. Cees

  Zijn gewoon een stelletje dronken lorren, zo asociaal als het maar kan, die niet van andermans spullen kunnen afblijven. Triest, is dat utrechts toekomst??

 4. Lachende Frans

  Altijd weer worden dingen kapot gemaakt, gewoon “ik ben dronken”
  Rottuig

 5. charles

  oke

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).