VandeStreek uit Utrecht wint prestigieuze Europese bierprijs VandeStreek uit Utrecht wint prestigieuze Europese bierprijs

VandeStreek uit Utrecht wint prestigieuze Europese bierprijs

VandeStreek uit Utrecht wint prestigieuze Europese bierprijs
De Playground IPA van de Utrechtse brouwerij vandeStreek is in de prijzen gevallen tijdens de European Beer Star 2022 in München. In de categorie ‘new-style non alcoholic beer’ pakte de Playground IPA de gouden medaille. In totaal werden 2.168 bieren uit 40 landen ingezonden om mee te dingen voor een van de prijzen in de competitie.

De Playground IPA van de Utrechtse brouwerij vandeStreek is in de prijzen gevallen tijdens de European Beer Star 2022 in München. In de categorie ‘new-style non alcoholic beer’ pakte de Playground IPA de gouden medaille. In totaal werden 2.168 bieren uit 40 landen ingezonden om mee te dingen voor een van de prijzen in de competitie.

De tijd dat bieren zonder alcohol niet serieus genomen worden ligt al even achter ons. Het wordt steeds meer gedronken en de Playground IPA uit Utrecht smaakt veel mensen goed.

Het is niet de eerste prijs die de gebroeders Van de Streek binnenslepen met hun non alcoholic IPA. “De Playground IPA wint elk jaar weer opnieuw medailles, maar deze European Beer Star is wel een heel bijzondere”, zegt Sander van de Streek, medeoprichter van vandeStreek bier. “Door een jury van experts te worden uitgeroepen als allerbeste non alcoholic bier is geweldig”.

Het internationale karakter van de competitie is belangrijk voor vandeStreek bier, aangezien de Playground IPA inmiddels in meer dan 20 landen wordt verkocht.

De prijs werd woensdagavond 14 september persoonlijk in ontvangst genomen tijdens de Drinktec vakbeurs in München. “De prijs betekent veel voor ons als brouwers”, zegt Ronald van de Streek, medeoprichter en broer van Sander. “Het is een erkenning en waardering voor ons bier op internationaal niveau. Iets waar we ontzettend trots op zijn!” Waar de award komt te staan? “We gaan een mooi plekje vinden voor de prijs. Misschien wel in ons nieuwe proeflokaal dat we eind dit jaar openen aan de Oudegracht!

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Een vraag: wat voor brouwer ben je als je continu prijzen wint met alcoholvrije bieren..?

 2. Rob H.

  @Sjaak: Een goede brouwer.

 3. Scherpschutter

  @Sjaak 15/9/2022 – 11:53

  Een bewonderswaardige brouwer van (kennelijk) fenomenaal goed smakende drankjes op basis van graan, hop en gerst, maar uiteraard geen brouwer van bier…

  ‘Alcoholvrij bier’ (een vierkante cirkel) is per definitie geen bier. ‘Alcoholvrij bier’ is het goedje dat op weg was om bier te worden, maar gestopt is in het proces (vlak voor de afbraak van gistcellen naar alcohol) voor het bier heeft kunnen worden. Bier is per definitie een licht-alcoholische drank.

  ‘Alcoholvrij bier’ is melk voordat het kaas wordt. Melk dus. Geen kaas. Waarom mensen wel menen om melk een kaassoort te moeten noemen? Het is me een raadsel. Het is net zoiets als ‘vegetarische kebab’. Welhaast een aanslag op rede als zodanig…

  Dit alles gezegd hebbende; gefeliteerd van de Streek met deze indrukwekkende prestatie! Op naar baggervette winsten!!

 4. Katja

  Uiteraard in een zo milieubelastende blik. Zou je het niet moeten krijgen.

 5. W.

  Mooi en terecht. Het is op zichzelf al een lekker bier en zeker als je niet in de gelegenheid bent om alcohol te drinken, omdat je bijvoorbeeld nog moet rijden of anderszins functioneren. Deze en het NON-etje van Jopen staan bij mij bovenaan qua alcoholvrije/-arme bieren.

 6. Fred

  @katja: het schijnt dat blik al-met-al minder vervuilend is dan glazen flesjes

 7. Knuppel

  Pfff, gaan we ook hier weer met definities strooien om maar reacties uit te lokken? Een scherpschutter is schijnbaar “een militair of een politieman die gespecialiseerd is in het raken van een doel op lange afstand met een enkel geweerschot.” Oei. Als we dan in de figuurlijke zin blijven, zou u eerder de fruithagelschieter zijn met uw grote hoeveelheden gekleurde propjes.

  Overigens is de echte reden dat dit biertje een prijs heeft gewonnen juíst het veel ingewikkeldere proces om alcoholvrij bier te maken. Dus niks “vlak voor de afbraak van gistcellen naar alcohol” stoppen. Vandaar dat de meeste 0%-biertjes niet zo lekker zijn. Playground IPA is daarop een welkome uitzondering.

  Overigens wordt er ook maar op één manier kaas gemaakt, nietwaar @SS.

 8. BdV

  @Sjaak: Een limonade met biersmaak brouwer.

 9. Zonnewende

  @Fred

  Enige nuance bij glas versus blik 🙂

  Het best is statiegeldfles van glas.
  Daarna eenmalig blik en daarna eenmalig glas..

  https://www.milieucentraal.nl/minder-afval/verpakkingen/milieuvriendelijke-verpakking-kiezen/

  De trend om eenmalig glas te gebruiken is heel jammer.

 10. A

  Terecht, dit is een heel lekkere alcoholvrije ipa. De alcoholhoudende bieren van vandeStreek zijn overigens ook prima te hachelen.

  @SS, ouwe zeur, dit is wel degelijk een brouwer van bier, ze hebben echter ook een alcoholvrij bier in de collectie. Je hebt weer heel veel woorden nodig om helemaal niks zinnigs toe te voegen. Vrij treurig.

 11. Yvonne

  Terecht, gewoon een heerlijke IPA! @W. die van Jopen is ook lekker inderdaad, een andere NL-favoriet van mij is de Lowlander IPA 0.3%. Die smaakt wat fruitiger. Maar de Playground is en blijft een absolute favoriet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).