Vanwege avondklok: The Final Countdown te horen vanaf Utrechtse Domtoren Vanwege avondklok: The Final Countdown te horen vanaf Utrechtse Domtoren

Vanwege avondklok: The Final Countdown te horen vanaf Utrechtse Domtoren

Vanwege avondklok: The Final Countdown te horen vanaf Utrechtse Domtoren
Foto: Robert Oosterbroek
Malgosia Fiebig, beiaardier van de Utrechtse Domtoren, speelt zaterdagochtend een aantal liedjes die in het teken staan van de avondklok. Zo is onder andere The Final Countdown en Strangers In The Night te horen.

Malgosia Fiebig, beiaardier van de Utrechtse Domtoren, speelt zaterdagochtend een aantal liedjes die in het teken staan van de avondklok. Zo is onder andere The Final Countdown en Strangers In The Night te horen.

De avondklok gaat zaterdagavond om 21.00 uur in. Vanaf dat moment mag niemand zonder geldige reden buiten zijn. Fiebig grijpt dit moment aan om een aantal liedjes met de thema’s ‘avond’ en ‘nacht’ te spelen op het carillon van de Domtoren.

Het optreden begint zaterdagochtend om 11.00 en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Naast de twee bovengenoemde nummers speelt Fiebig ook The Night We Call It A Day, Nights In White Satin, Stand By Me, When The Night Comes, The Soud Of Silence, Als Het Avond Is, Stil In Mij, Avond en We’ll Meet Again.

De avondklok geldt vanaf vandaag tot en met dinsdag 9 februari. Het is op al die dagen verboden om tussen 21.00 en 04.30 uur buiten te zijn, tenzij er een geldige reden is. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor alle uitzonderingen.

10 Reacties

Reageren
 1. cato libochant

  kunt iets schrijven/uitzoeken hoe de verschillende partijen van onze gemeente Utrecht denken over het uitstellen van de verkiezingen in tijden corona. Zeker als die op het hoogste punt verwacht in de derde golf?

 2. Kadoendra

  Ik vind het altijd leuk om de mazen in de wet op te zoeken.
  Dus vanavond ga ik om 21.00 uur in het centrum van Utrecht even de Koperen Hond uitlaten.

  Floris | Aflevering 2/12 | De koperen hond – YouTube
  https://www.youtube.com/watch?v=5Ovt3Vti2sc

 3. Gerard Brugmans

  @Kadoendra: Floris is voor mij ook jeugdsentiment. Maar geintjes over mazen in de wet opzoeken vallen bij mij inmiddels niet zo goed meer, want aan dat wangedrag van hedendaagse ‘vrijheidstrijders’ hebben we immers die avondklok aan te danken!

 4. Herman

  Leuk, de beiaardier van de Dom heeft goede neus voor actualiteit en zo hou je een eeuwenoud instrument levendig.
  Vandaag dus grappige knipoog!

 5. Kadoendra

  @Gerard Brugmans

  Het betreft slechts een woordgrap waar ik overigens geen uitvoering aan ga geven, maar het lijkt mij dat dit ook wel duidelijk voor u is.

 6. UTRECHTSE JANTJE

  Beste @Gerard Brugmans , ik ben het helemaal met je eens …. En die Malgosia Fiebig is een Toppertje op muzikaal gebied ….

 7. Alain

  “@Kadoendra: Floris is voor mij ook jeugdsentiment. Maar geintjes over mazen in de wet opzoeken vallen bij mij inmiddels niet zo goed meer, want aan dat wangedrag van hedendaagse ‘vrijheidstrijders’ hebben we immers die avondklok aan te danken!”

  Die maatregel die wordt opgelegd door Ferd “Bruiloftfeest” Grapperhaus?

  Het is natuurlijk onzin dat mensen die de randjes opzoeken voor een frisse neus hier het probleem zijn. Zoals elders gezegd: het virus kan niet klokkijken.

  Van een avondwandelingetje heeft nog niemand covid opgelopen. De avondklok is een heel breed middel om iets anders, namelijk huisbezoek/feestjes, tegen te gaan.

  Ik hoop dat de avondklok helpt, maar heb er een hard hoofd in. En eerlijk gezegd vind ik het buitenproportioneel, zeker in Utrecht, waar we sinds de Kerst intussen qua besmettingen intussen ruim onder de hoogste dreigingsniveaus gezakt zijn.

 8. bawang putih

  ik denk dat de avondklok net zo effectief en succesvol wordt als het vuurwerkverbod….

 9. MJPD

  @Gerard Brugmans
  Want bent u toch disproportioneel en onredelijk bang….

 10. Pee

  @Gerard Brugmans
  Die avondklok hebben we aan iemand anders te danken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).