Veel uitval van bussen lijn 3 door personeelstekort | De Utrechtse Internet Courant Veel uitval van bussen lijn 3 door personeelstekort | De Utrechtse Internet Courant

Veel uitval van bussen lijn 3 door personeelstekort

Veel uitval van bussen lijn 3 door personeelstekort
Archieffoto
Lijn 3 rijdt vrijdagmiddag zeer sporadisch door een tekort aan personeel. Dat meldt U-OV. De lijn, die rijdt tussen Utrecht Centraal en Zuilen, is onderbemand.

Lijn 3 rijdt vrijdagmiddag zeer sporadisch door een tekort aan personeel. Dat meldt U-OV. De lijn, die rijdt tussen Utrecht Centraal en Zuilen, is onderbemand.

U-OV laat weten alle chauffeurs die vrijdag reserve stonden op te hebben geroepen. Ze worden ingezet om het tekort aan chauffeurs op lijn 3 (deels) op te vangen. Het lukt echter niet om alle bussen van lijn 3 te laten rijden. Daarvoor is er te weinig personeel beschikbaar.

U-OV weet nog niet hoe het personeelstekort is ontslaan. De vervoersbedrijf is een onderzoek gestart.

5 Reacties

Reageren
 1. Rob H.

  Dat is niet alleen vanmiddag. Ook gisteren reed Lijn 3 al minder vaak en vanochtend bracht Lijn 120 verlichting.

 2. Utrecht

  Je kunt beter de mensen die dat “onderzoek” starten achter het stuur zetten bij personeelstekort!

 3. Herman1963

  ‘U-OV weet nog niet hoe het personeelstekort is ontslaan.’
  Zoals meer voormalige overheidsdiensten is het openbaar vervoer verzelfstandigd, geprivatiseerd. Alles moest goedkoper, men noemt dat ‘efficiënter’, en alle voorheen toegepaste reserves werden geminimaliseerd. Onder aan de streep ga je dan een keer de conclusie trekken dat de dienstregeling niet meer gegarandeerd kan worden. En als het OV nou goedkoper was geworden dan is zoiets nog te accepteren, maar ook dat is niet het geval. De overgebleven centen verdwijnen in de zakken van de graaiers die het privatiseren van de overheid zien als verdienmodel.

  Maar niet klagen mensen, dit is wat we wilden: een kleinere overheid met minder ambtenaren. Die laatsten konden immers niets goed meer doen, waren lui en overbetaald.

 4. piet

  Gelukkig weten de chauffeurs zelf wel waarom er een tekort is op lijn 3 en 7,
  De chauffeurs in de stad krijgen nog steeds het verzoek om vrij te nemen i.v.m. een overschot aan chauffeurs.

 5. Cico

  ‘onderzoek starten naar personeelstekort’, dat is dus een wassen neus om je klanten te sussen. Want het is nogal wiedes waarom er een personeelstekort is als je de loonkosten minimaal wilt houden voor zoveel mogelijk winst.
  Dat is een ander doel dan een overheidsbedrijf dat zoveel mogelijk mensen wilt vervoeren.

  Marktwerking met maar 1 kraam werkt niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).