Veel enthousiaste reacties op nieuw jubileumshirt gemaakt door supporter FC Utrecht Veel enthousiaste reacties op nieuw jubileumshirt gemaakt door supporter FC Utrecht

Veel enthousiaste reacties op nieuw jubileumshirt gemaakt door supporter FC Utrecht

Veel enthousiaste reacties op nieuw jubileumshirt gemaakt door supporter FC Utrecht
Vormgever Nathan Roos krijgt veel lof voor de ontwerpen die hij heeft gemaakt voor het nieuwe shirt voor het jubileum van FC Utrecht. Hij heeft onlangs voor de tiende keer een seizoenskaart verlengd voor zijn club maar besloot dit jaar ook wat extra’s te doen. Hij ontwierp een shirt en logo voor de club die dit jaar 50 jaar bestaat. Nathan deed dit niet in opdracht van FC Utrecht, maar uit liefde voor de club. Een cadeautje, omdat de FC Utrecht jarig. “Zou mooi zijn als het shirt er ook echt komt.”

Vormgever Nathan Roos krijgt veel lof voor de ontwerpen die hij heeft gemaakt voor het nieuwe shirt voor het jubileum van FC Utrecht. Hij heeft onlangs voor de tiende keer een seizoenskaart verlengd voor zijn club maar besloot dit jaar ook wat extra’s te doen. Hij ontwierp een shirt en logo voor de club die dit jaar 50 jaar bestaat. Nathan deed dit niet in opdracht van FC Utrecht, maar uit liefde voor de club. Een cadeautje, omdat de FC Utrecht jarig. “Zou mooi zijn als het shirt er ook echt komt.”

Op 1 juli 2020 bestaat FC Utrecht 50 jaar. De club zelf brengt die dag een boek uit en heeft een eigen shirt gemaakt. Nathan liep ook al een tijdje rond met dit idee. Hij werkt in het dagelijks leven als vormgever en bezoekt Stadion Galgenwaard al jaren. Ook hij besloot een ontwerp voor een shirt te maken.

Tekst gaat verder onder afbeelding

“Elk jaar kijk ik weer uit naar het nieuwe uit- en thuisshirt. Toen de discussie speelde in 2018 over het witte vlak op de voorkant dacht ik al, hier moet ik een keer wat mee doen. Toen ik vorig jaar besefte dat de club 49 jaar bestond – en dit jaar dus 50 jaar – nam ik mijzelf voor om ook een shirt te ontwerpen”, vertelt Nathan.

Eigenlijk wilde hij het shirt al wat eerder afhebben, zodat hij het op voorhand naar de club kon sturen. “Wellicht konden ze er dan nog wat mee voor het jubileum.” Nathan werd echter begin dit jaar vader en had al zijn tijd nodig. “Maar tussen de bedrijven door, tijdens lange avonden en nachten, heb ik nu alles toch af kunnen krijgen.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Thuis- en uitshirt

Als doel had hij een thuis- en uitshirt te ontwerpen, maar daar is ook een nieuw logo en ander materiaal bijgekomen. Op beide shirt is het herkenbare diagonaal van Utrecht te vinden en zijn de namen te vinden van alle voetballers die ooit bij FC Utrecht gespeeld hebben. “Op het thuisshirt heb ik een foto van supporters gebruikt, zij maken samen met de voetballers de sfeer in Galgenwaard – het is ons stadion. Op het uitshirt heb ik een foto van Utrecht gebruikt. Als de club uitspeelt, vertegenwoordigt ze natuurlijk de stad.”

Maar de sponsoren op de achterkant, daar gaan ze meestal niet mee akkoord toch? “Ik heb het ontwerp natuurlijk ook vanuit mijn eigen visie gemaakt. En we kennen natuurlijk ook het voorbeeld van shirtsponsor Intel van FC Barcelona. Dat bedrijf koos ervoor om het logo aan de binnenkant van het shirt te plaatsen. Dat leverde heel veel promotie op. Het kan dus werken, ook op de achterkant, als er maar een goed verhaal bijzit.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Nathan plaatse de ontwerpen onlangs op zijn eigen website en sociale media, daar kwamen veel lovende reacties op. “Uiteindelijk ziet elke ontwerper natuurlijk graag dat zijn werk ook in productie wordt genomen, maar ik heb het in eerste instantie echt voor mijzelf gemaakt. Ik heb het wel naar FC Utrecht gestuurd, mochten ze er iets van willen overnemen dan zou dat mooi zijn.”

Ondertussen heeft Nathan zijn seizoenskaart alweer verlengd: “Ja, ik hoop natuurlijk, als het weer veilig kan, zo snel mogelijk in het stadion te zitten.”

Alle ontwerpen bekijken? Dat kan hier.

Nathan heeft ook posterontwerpen gemaakt. Dit is een voorbeeld. De foto is bewerkt.

20 Reacties

Reageren
 1. Yuri

  Supertof tenue. Veel mooier dan het huidige shirt en nog een beter verhaal ook. Lekker bezig Nathan! Nu de FC nog. Minimaal 1 wedstrijd moet kunnen!

 2. Graaf

  DIT is nou echte clubliefde! Lekker bezig jochie!

 3. Simone

  Breng dat shirt alsjeblieft in productie! Hier moet Fcu toch ook warm voor lopen? In ieder geval top gedaan.

 4. Hans

  Vetste ontwerp in jaren! Dit zou ik direct kopen volgend seizoen, de club kan de inkomsten van zo’n shirt ook goed gebruiken op dit monent

 5. Piet

  Ik als niet voetbal liefhebber / volger vindt dit zeker een mooie ontwerp en gebaar.
  Zou een slechte zaak zijn om hier niet iets mee te doen!

 6. Bernhard

  Prachtig. De silhouetten op het thuisshirt vind ik niet zo fraai, maar de skyline op het uitshirt is weer heel mooi. Tien keer beter dan het echte tenue. Dit zou meteen met afstand het mooiste tenue van de Eredivisie zijn.

 7. Pee

  Ik vind dat je heel mooi werk heb gemaakt.
  Laten ze het shirt minimaal inlijsten en een ere plek geven.

 8. André

  Ik heb niets met voetbal, dus ook niet met FC Utrecht, maar zeker het uitshirt is een heel erg mooi ontwerp.
  Best kans dat ik er een zou kopen

 9. Arne

  Probeer via Kickstarter geld in te zamelen door verkoop bij inschrijving (zo hoef je zelf niet te investeren, maar laat je alleen maken als er voldoende is verkocht). heb al veel reacties gezien en volgens mij is er behoefte aan jouw shirt.

 10. Hetty

  Als FC Utrecht niets met deze pracht-shirts wil doen, kunnen ze misschien in de handel gebracht worden. Er zijn genoeg fans, die graag zo n shirt zouden willen hebben.

 11. Dykie030

  FCU zal dit prachtige uit of thuisshirt nooit in eigen beheer kunnen uitbrengen. Nike is immers de kledingsponsor. Of zij hier warm voor lopen weet ik niet. De nieuwe tenues voor het seizoen 2020-2021 zijn waarschijnlijk al ontworpen en gemaakt.
  Je kunt het shirt natuurlijk wel zelf gaan verkopen via Moteefe. Het is zeer zeker de moiete waard om dat te doen.

 12. Jeroen

  Echte club liefde.. Goed bezig

 13. Heleen

  Nathan, ik ben trots op je Jochie!

 14. Bill

  Heel mooi shirt. Sollicitatiebrief richting Nike al de deur uit? 😉
  Hoop voor je dat FC Utrecht en Nike er wat mee gaan doen, een volwaardig geschenk voor het 50-jarige FC Utrecht!

 15. Vak K

  leuke poging, hals, armen en onderkant moeten natuurlijk rood/wit zijn afgewerkt/

  Verder te donker en te druk met de achtergrond vd stad.

  Mooiste shirt blijft voor mij het 1e shirt rood/wit verticaal.

 16. W

  Wat een passie voor zijn FC-Utrecht straalt hier van af!
  En wat een prachtig, smaakvol en feestelijk ontwerp!!!
  Ik vind je geweldig Nathan!
  En de namen van al die spelers, een geweldig ontwerp! Ik hoop echt dat de FC er iets mee doet!!!
  Succes bestuur FC!

 17. Ron

  Prachtig uitshirt, Nathan. Breng dat maar in productie als je toestemming hebt. Voor 50 euro koop ik graag een large. Ron (50 jaar supporter)

 18. Zwaontjue

  Ja, mooi !! Heb er geen andere woorden voor, koop er ook wel 1tjue om in te lijsten. En een paor om kado te geven ….

 19. tycho

  als dit hem word dan ga echt ze allebei kopen

 20. Gert

  Hoop echt dat deze nog in de verkoop komt, want het shirt wat nu als wedstrijdshirt is uitgebracht, vind ik eerlijk gezegd wat teleurstellend.( en ja ik snap dat het een eerbetoon aan het allereerste FC shirt is. Maar mis het diagonale vlak.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).