Veel mensen in Utrechtse binnenstad; gemeente roept op om drukte te vermijden | De Utrechtse Internet Courant Veel mensen in Utrechtse binnenstad; gemeente roept op om drukte te vermijden | De Utrechtse Internet Courant

Veel mensen in Utrechtse binnenstad; gemeente roept op om drukte te vermijden

Veel mensen in Utrechtse binnenstad; gemeente roept op om drukte te vermijden
Archiefbeeld Utrechtse binnenstad. Foto: Robert Oosterbroek
Het is zaterdag druk in de Utrechtse binnenstad. Dat constateert de gemeente. Bezoekers wordt daarom geadviseerd drukke plekken te vermijden.

Het is zaterdag druk in de Utrechtse binnenstad. Dat constateert de gemeente. Bezoekers wordt daarom geadviseerd drukke plekken te vermijden.

“We zien dat het op veel plekken in de stad druk is, vooral in de binnenstad”, laat de gemeente weten via sociale media. “Vermijd die drukke plekken en loop even een blokje om, of kom op een rustiger moment naar de binnenstad.”

Gisteren liet de gemeente al weten dat het vooral in parken en op het water bij mooi weer in de loop van de dag druk kan worden. Ook de omgeving van het Vredenburg wordt het vaak naarmate de middag vordert drukker. Hier gaat het dan met name om winkelend publiek.

Nu is het dus in de gehele binnenstad druk volgens de gemeente.

29 Reacties

Reageren
 1. Ton

  Ziet u nog ruimte voor een terrasje op het Vredenburg ?

 2. Klaas

  Ja.

  Laten we gewoon doen alsof het weer normaal en gewoon is allemaal en alsof er niet gewoon nog steeds 65-80 mensen per dag doodgaan en of er niet gewoon iedere dag opnieuw, nog steeds, 250 mensen besmet raken.

 3. Scherpschutter

  Niet te geloven….Alleen in het midden van de bovenste foto zie ik al twee obese 50+’ers, een 70+’er en talloze andere 50+’ers.

  Begrijpt vrijwel deze hele bevolkingsgroep nou gewoon echt niet hoe gevaarlijk dit virus voor ze is of hebben we hier bij hoge uitzondering te maken met een aantal uitzonderlijk laagbegaafde examplaren te maken?

  De vraag stellen is hem beantwoorden. Dit gaat volkomen fout en dat is 100% de schuld van het slechtste kabinet sinds WOII. Je kunt 50+ en 50- niet op dezelfde manier behandelen in deze situatie…

  50+’ers horen NIET in een druk winkelgebied rond te wandelen op dit moment. Die horen thuis te zitten. Het is levensgevaarlijk…

 4. Katja

  Kwam vanmiddag langs de Kanaalweg bij de Cereol fabriek. Idem.

 5. Dorine

  En de kappers en horeca zijn nog niet eens open…

 6. JdV

  Als de gemeente niet wil dat het druk wordt kunnen ze natuurlijk ook gewoon winkels verbieden open te gaan. Lijkt me heel verstandig.

 7. Peter

  Morgen maar flink handhaven dan.

 8. Koel Hoofd

  Bezoekers worden nu al geadviseerd drukke plekken te mijden terwijl de horeca nog niet eens open is.
  En dan wil D66 de terrassen ook nog eens lekker uitbreiden?
  Elitair populisme wat werkelijk helemaal nergens over gaat.
  Oh nee, er komen weer verkiezingen aan…

 9. Hugo Aylva

  @Scherpschutter: dit betreft een archieffoto en geeft derhalve geen realistisch beeld van de drukte in de stad. Het was zeker veel drukker dan in de afgelopen weken, maar niet zo druk als op de foto en iedereen hield zich aan de maatregelen.

 10. Lees en huiver

  Dat wordt nog wat als ze per 1 juni ook de terrassen en cafees open gooien In de binnenstad
  Dat gaat veel coronaas brengen,,,,huiver

 11. Bernhard

  Bij uitzondering: eens met Scherpschutter! Mensen moeten vooral zelf verantwoordelijkheid nemen. De kans dat ik sterf na besmetting met corona is verwaarloosbaar, maar waarom corpulente zeventigers op zo’n manier met hun leven spelen…?

 12. Scherpschutter

  @Hugo Aylva

  Dat neem ik dan maar even van u aan, maar ook op basis van eigen observaties valt moeilijk iets anders te concluderen dan dat 50+’ers (de risicogroep) vrij roeleloos met de hele situatie omgaan en geen enkele moeite lijken te hebben met drukke plekken bezoeken. Of dat nou om winkelstraten of tuincentra gaat…

  Dit risicovolle gedrag van 50+’ers vormt een serieuze bedreiging voor zowel de economie als het gezondheidsstelsel. Een tweede coronagolf is op deze manier onvermijdelijk. U stelt dat de meesten zich aan de afspraken houden, maar ook die afspraken zijn flauwekul…

  Die 1 1/2 meter is van de pot gerukt bij een airbornevirus als SARS-CoV-2. Als u iemand’s parfum kunt ruiken dan bent u al te dichtbij, zoals ook 1 1/2 meter onvoldoende afstand biedt tegen aerosolen als iemand rookt…De virusdeeltjes overleggen veel grotere afstanden dan dit. Waarom denkt u dat hele theatherzalen besmet zijn geraakt door 1 of 2 personen…?

  Het kabinet wil bewust een tweede golf veroorzaken OF durft niet de enige logische maatregel te implementeren (50+ nog -vrijwillig- achter slot en grendel, de rest weer vrij) omdat er verkiezingen aankomen…Hoe dan ook: ook de tweede coronagolf en bijhorende doden kan ze opnieuw op haar conto schrijven omdat ze niet differentieert tussen risicogroep en non-risicogroep.

 13. E Westerhoff beekink

  De meeste 70plussers zijn zo verstandig om thuis te blijven kunnen doordeweeks wel naar de stad dan kun je afstand nemen de vijftig plussers denken dat hun toch niets kan gebeuren zie helaas dat bij mij in de buurt houden geen afstand ook bij het boodschappen doen

 14. Len

  Mensen moeten accepteren dat de domheid van de één het noodlot van de ander kan betekenen en dat dit nooit zal veranderen. Zo ervaar ik ook ongevraagd een hoop negatieve effecten van andermans verzadigde wangedrag in welke context dan ook. Dat is wat ze noemen een samenleving en een overheid is maar een beperkt instrument om dit een beetje in goede banen te leiden. Dit is helaas geen uitzondering, en daarom voelt het veel fijner om dat maar te omarmen dan om je er druk over te maken.

  Als iedereen eens half zo goed luisterde naar prangende adviezen van experts in uiteenlopende velden, dan hadden een hoop mensen in de eerste plaats al niet in een risicogroep terecht gekomen (oud worden enigszins uitgezonderd). Laat karma maar een beetje haar ding doen.

 15. Reactionaire rechtse zak.

  Scherpschutter 9/5/2020 – 18:09
  Lijnvluchten naar Noord Korea zijn opgeschort. Probeer een vliegtuig te charteren als je zoveel moeite hebt met zelfbeschikking, gelijkheid, gelijkberechtiging en humanisme.

 16. Merijn

  De intelligentie van mensen in twijfel trekken en dan zelf niet zien of snappen (of kunnen lezen) dat het een archiefbeeld betreft. Grappig!!

 17. Ton

  Ik zie niet alleen 50+ maar ook 80- in de binnenstad.
  En veel 30- die blijkbaar denken: ‘Ikke, mezelf en I gaan toch niet dood aan Corona, dus wat zou ik me druk maken? ‘ En dan geen afstand houden en het virus lekker doorgeven aan andere 30- zodat die het weer door kunnen geven aan hun ouders, grootouders, collega’s, buren enz. ‘Hadden ze maar ”vrijwillig” in quarantaine moeten gaan!’
  Ik snap dat voor pubers iedere 50+ heel oud lijkt maar zonder hen draait Nederland echt niet door.

 18. Voordorp030

  @ Scherpshutter / @Bernhard

  Ook 50+ moeten hun boodschappen kunnen doen, of weer sinds tijden een nieuw kledingstuk kunnen halen. De 50- bevolking denken dat zij nu wel massaal de stad in kunnen e.d., terwijl er ook 20-jarigen op de I.C. liggen of hebben gelegen met Corona. Voor hun is het risico ook aanwezig. En de nodige jongeren zijn eventueel ook schuldig dat ouderen ziek worden. Want zelf gezien dat ouderen even snel in de ochtend boodschappen doen en de jongeren staan ook gewoon in de winkelgangen op hun gemak boodschappen in te laden en hebben schijt aan de 1,5 mtr maatregel. Als vanaf morgen het drukker gaat worden met jongeren in de winkel die niet luisteren zal ik als voorbeeld er 1 na 2 waarschuwingen een kaakslag of een rotgooi geven, dat hij zowiezo op 1,5 mtr afstand ligt. Zijn we helemaal besodemieterd om de 50+ allemaal de schuld te geven. Hun maar opsluiten in hun huis en de stad helemaal los laten gaan aan de jongeren. Vergeet dat maar !!!

 19. E Westerhoffbeekink

  Voordorp heeft volkomen gelijk ik zie het in mijn wijk en doe dan maar sochtends vroeg boodschappen want dan kunnen de jongeren uitslapen zo stil is het ben 70 plusser hou genoeg rekening met de omgeving voor andere mensen maar niet alleen jongeren leven in de grote stad en het wordt eens tijd daar rekening mee te houden

 20. JanV

  @Reactionaire rechtse zak.
  Ik ben niet reactionair, rechts of een zak (naar ik aanneem), maar kan me volledig vinden in deze reactie.

 21. Scherpschutter

  @Reactionaire rechtse zak. 10/5/2020 – 12:25
  Scherpschutter 9/5/2020 – 18:09
  “Lijnvluchten naar Noord Korea zijn opgeschort. Probeer een vliegtuig te charteren als je zoveel moeite hebt met zelfbeschikking, gelijkheid, gelijkberechtiging en humanisme.”

  ——————————————————————————

  Allereerst: u leest ongelofelijk belabberd. Er staat helemaal nergens dat ik 50+ wil dwingen om ze op te sluiten, of ze op wat voor een manier dan ook het privilege op zelfbeschikking zou willen ontnemen. Sterker nog, ik gebruikte nota bene het woord VRIJWILLIG, zoals u had kunnen lezen als u ook maar 5 seconden had geconcentreerd:

  “(50+ nog -vrijwillig- achter slot en grendel, de rest weer vrij)”

  Waar zit u met uw hoofd?

  En dan uw emo-gedweep met kreten als humanisme en gelijkheid….Denk nou even rustig na voordat u iets roept. Is het ‘humaan’ om 10.000.000 mensen op te sluiten die NUL risico lopen om 7.000.000 andere mensen die een FORS risico lopen, te niet-ontzien…..? Ik zeg bewust niet-ontzien, want wat u niet lijkt te snappen is dat die 7.000.000 50+’ers HOE DAN OOK nog in lockdown moeten blijven omdat het virus nog altijd precies even gevaarlijk voor ze is…

  Bon. Humanisme volgens u = 17.000.000 mensen in lockdown houden in plaats van 7.000.000? Het woord humanisme is ook wat aan erosie onderhavig sinds links ermee aan de haal ging geloof ik. Het begint wat dat betreft op het woord ‘solidariteit’ te lijken…Totaal onnodig lijden voor 10.000.000 mensen dat voor humaan moet doorgaan. Pff…

  Afsluitend uw ‘gelijkheid’: er is geen gelijkheid in risico’s tussen leeftijdsgroepen, dus gelijkheid (van opsluiting) toepassen om maar gelijkheid toe te passen is niets anders dan compleet irrationele totalitaire waanzin…Sterker: als 50+’ers ‘gelijkheid’ van isolatie van 50-‘ers zouden eisen, dan getuigt dat van een grotesk-monsterlijk egoïsme (“wij hebben het even zwaar, dus moet de rest het ook maar zwaar hebben) dat z’n weerga niet kent….

 22. Koel Hoofd

  Voordorp heeft volkomen gelijk!
  Ik zie het dagelijks bij mij in de wijk.
  50+ ers houden fanatiek afstand.
  Maar die respectloze jonkies dringen anderen hun aura binnen omdat ze vinden dat ze daar het volste recht op hebben.

 23. C.

  Ik, vrouw, inmiddels zestig, moet nog wel werken, en dat kan niet thuis; hoe zo moet ik binnen blijven? Ik verdien het — via de belastingen onder meer — deels nog voor bijvoorbeeld de opleidingen en vele kansen voor de jongeren. Ik ben er ook van overtuigd gezonder te leven dan vele, vele jongeren, die god-weet-wat allemaal menen te moeten en te kunnen. Hoe zo moet ik binnen blijven; mag ik soms nu met pensioen; dat hebben we toch ‘met z’n allen’ bepaald dat dit pas met 67 jaar mag? Ik heb niet gehoord dat dat veranderd gaat worden. Wat stelt men zich nu eigenlijk precies voor, met dat onderscheid tussen jongeren en ouderen. Ik word eerlijk gezegd een beetje beroerd, als ik merk hoe met name jongeren — in bijv. de Burg. Reigerstraat en Nagtegaalstraat — op welk tijdstip dan ook weinig geneigd zijn de gepaste afstand in acht te nemen, en je soms in je gezicht uitlachen wanneer je ze hierop wijst. We gaan een fijne samenleving tegemoet.

 24. Bernhard

  @Voordorp030: U moet en mag het helemaal zelf weten, dat is het mooie! Besef alleen dat de kans op een nare afloop voor u vele malen hoger is dan al die vervelende jeugd die u een kaakslag wil verkopen.

 25. Hans

  Vanmiddag deed ik boodschappen in m’n buurtsuper aan de van Ostadelaan. Het was er niet buitensporig druk. Gelukkig. Maar de gangpaden daar zijn vrij smal en op elke hoek tussen de gekoelde vitrines en de blikken soep kunnen situaties ontstaan waarin je elkaar onverwacht ontmoet.
  Ik kwam zodoende een vriendelijke heer tegen die hoffelijk een stapje terugzette om mij door te laten; ‘ga uw gang’. Het bleek onze burgemeester Jan van Zanen te zijn. Dit kleine gebaar gaf m’n humeur voor de rest van de dag een opwaartse beweging en versterkte m’n gevoel van vertrouwen in de mensheid in het algemeen, een gevoel wat je best even kunt gebruiken in deze merkwaardige, enigszins beangstigende maar soms ook boeiende tijd.
  Volg het goede voorbeeld van van Zanen. Zet een stapje terug, laat elkaar even voorgaan. Dat helpt.

 26. Reactionaire rechtse zak.

  Scherpschutter 10/5/2020 – 16:56
  Citaat Scherpschutter laatste zin 1e alinea:
  “Sterker nog, ik gebruikte nota bene het woord VRIJWILLIG, zoals u had kunnen lezen als u ook maar 5 seconden had geconcentreerd.”

  Citaat Scherpschutter laatst zin 2e alinea:
  “Ik zeg bewust niet-ontzien, want wat u niet lijkt te snappen is dat die 7.000.000 50+’ers HOE DAN OOK nog in lockdown moeten blijven omdat het virus nog altijd precies even gevaarlijk voor ze is…”

  Ik proef hier toch enige discrepantie in uw woorden. Of in uw eigen vocabulaire; een groteske contradictie.

  Is u tegenwoordig van de overheid?
  Uw dwingende woorden en het gebruik van kapitalen (2e alinea) laten alleen op papier een formele vorm van vrijwilligheid toe. Na uw opgewonden betoog ook nog appelleren aan het gevaar voor de gezondheid van al dat dorre hout zou mijn moeder zaliger hypocrisie noemen.
  Het ga u goed.

 27. Scherpschutter

  Reactionaire rechtse zak. 11/5/2020 – 9:44

  “Ik proef hier toch enige discrepantie in uw woorden.”

  U moet ook gewoon lezen wat er staat en de logische en consequente onderlinge samenhang in ogenschouw nemen. Lukraak wat proeven van losse ingrediënten vertelt u weinig over het gerecht dat u eet.

  “Is u tegenwoordig van de overheid?”

  Was het maar zo! Als eerste daad in dienstverband zou ik de overheid afschaffen.

  “Uw dwingende woorden en het gebruik van kapitalen (2e alinea) laten alleen op papier een formele vorm van vrijwilligheid toe.”

  Gras is groen, ja. Over iets anders dan ‘op papier’ ga ik niet… Uw punt, dit keer wel in logisch en concreet Nederlands geformuleerd?

  “Het ga u goed”

  Constaterende dat u verder niets meer in te brengen tegen mijn argumenten rondom de manier waarop u begrippen als ‘humanisme’ en ‘gelijkheid’ mishandelde, ga ook ik over tot de orde van de dag en wens ik u wel. Mijn punt is gemaakt.

 28. Katja

  @Hans : Van Zanen is het voorbeeld van #doeslief. Topvent.

 29. Vak K

  Het is inderdaad drukker dan de vorige weken, niet zo gek natuurlijk als meer winkels weer open gaan. Probleem ligt meer bij het toegangsbeleid van de winkels, die overigens wel keurige Corona regels hebben. Maar bij de ene winkel 2 mensen binnen laten, wat een rij veroorzaakt, of bij een andere winkel van dezelfde grootte 12 is een wezenlijk verschil. Daardoor krijg je af en toe opstoppingen, maar ik vind het overal mee vallen, we wonen niet in een dorp, maar een stad, dus drukker dan een kleinere stad. Je ziet iedereen opletten en afstand houden, dus veel gehuil om niets. Straks is de economie kapot en kan de Zorg niet meer betaald worden, er zullen keuzes moeten worden gemaakt, zeker nu de aantallen sterk teruglopen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).