Veel oponthoud rond Ledig Erf | De Utrechtse Internet Courant Veel oponthoud rond Ledig Erf | De Utrechtse Internet Courant

Veel oponthoud rond Ledig Erf

Veel oponthoud rond Ledig Erf
Het Ledig Erf
Op de Tolsteegbrug, de Tolsteegbarrière en de Wijde Doelen is zaterdagmiddag veel verkeer. Vooral automobilisten in de laatste straat moeten geduld hebben.

Op de Tolsteegbrug, de Tolsteegbarrière en de Wijde Doelen is zaterdagmiddag veel verkeer. Vooral automobilisten in de laatste straat moeten geduld hebben.

Om vanaf de Wijde Doelen de stad uit te rijden moeten automobilisten linksaf de Tolsteegbrug over. Het verkeer wat uit de Tolsteegbarrière komt en via dezelfde weg de stad uit wil heeft dan voorrang.

Onder andere de afsluiting van de Oudegracht draagt bij aan het oponthoud. Daarnaast is het in het laatste weekend voor Pakjesavond druk in het centrum van de stad.

Voor enkele bestuurders werd het wachten iets te veel. Om hun irritatie te uiten gebruikten zij de claxon van hun voertuig.

24 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Geen gele hesjes?

 2. Wandelaar

  Waarom moeten die mensen perse met de auto de stad in?
  Torenhoge parkeerkosten
  Ergenis
  Braak
  Overvol
  We hebben prachtig centraal station,,,je loopt zo de stad in

 3. JdV

  Gelukkig heb je als je vanaf de Wijde Doelen komt wel gewoon voorrang op alle verkeer van links, inclusief fietsers. Niks leukers dan gewoon doorrijden als een fietser van links geen voorrang verleent en vol in de remmen moet. Heerlijk, scheldend en met rode vlekken in hun nek vervolgt de fietsende onbenul zijn of haar weg.

 4. Nlz

  Zo blijkt maar weer dat het moeilijk bereikbaar maken met de auto het niet milieuvriendelijker maakt. Niets zo vervuilend als een stationair draaiende auto.

  Of je op dit soort dagen bij je volle verstand bent om met de auto zo diep Utrecht in te rijden is weer een andere kwestie.

 5. Harry

  Wellicht een alternatieve gele hesjes actie is om met alle auto’s op zaterdag of zondag de stad in te gaan en de hele boel vast te rijden om zo te demonstreren tegen de hoge parkeerlasten en het anti auto beleid in deze stad. Of waarom niet elk weekend de boel helemaal vast zetten.

 6. Sjaak

  Slim om met je auto op zaterdag de stad in te gaan… wat gaat er in die mensen om..?!

 7. Hendrikus

  @ JdV

  Heerlijk herkenbaar. ??

 8. Bernhard

  Het autogebruik wordt nog onvoldoende ontmoedigd, getuige het aantal idioten dat zich op zaterdagmiddag in de binnenstad waagt met hun voiture. Tijd voor de kilometerheffing, met een verdubbelaar voor de binnenstad.

 9. Martijn

  Fiets of OV is beste manier om lekker te gaan winkelen in Utrecht, laat die auto lekker staan.

 10. Niels

  Als de binnenring autovrij is, is dit probleem opgelost.

 11. Erik

  @Wandelaar: Er ligt naast het Ledig Erf een splinternieuw station met daarbij ook nog eens een grote parkeergarage. Ik snap echt niet wat deze auto’s in de binnenstad te zoeken hebben. Die zou helemaal afgesloten moeten worden behalve voor bewoners/hulpdiensten/gehandicapten. Het is niet meer van deze tijd dat een willekeurige bezoeker op de Oudegracht kan parkeren.

 12. i

  Stom om met je auto de stad in te gaan? Sommigen vergeten dat er ook mensen wonen…… En dan wil je wel eens met de auto weg, ook op zaterdag…

 13. Wouter

  Buiten daadwerkelijk bestemmingsverkeer zijn er nog heel veel auto’s die daar rondrijden maar er echt niks te zoeken hebben met de auto, van dagjesmensen tot rondtoerende Golfjes.

  @Harry: daarmee toon je dan toch alleen maar de noodzaak van een anti-autobeleid aan?

 14. Tim

  Het gebied uitsluitend toegankelijk makenvoor auto’s van bewoners en ondernemers. Bij de toegang al een bord neerzetten dat bezoekerd er niet kunnen parkeren. Bezoekers parkeren maar bij Vaartsche Rijn of anders gewoon onder de Catharijnesingel. Van wat stukjes lopen word je niet slechter. Om parkeerdruk in omliggende wijken te voorkomen, kun je daar ook parkeren uitsluitend toestaan voor bewoners en ondernemers.

 15. Ramon

  Onmiddelijk de binnenstad binnen de singel autovrij maken. Uiterraard met uitzondering voor bewoners, winkeliers hulpdiensten en gehandicapten met parkeerkaart.

  Complete waanzin dat mensen daar nog met auto komen

 16. bee

  er zijn misschien mensen bij die een zwaar pakket of boodschappen moeten ophalen .
  of mensen die echt van hun auto afhankelijk zijn en niet ver kunnen lopen.
  als lotje nou gewoon eens al die rare fratsen achterwegen lied zou het al een stuk rustiger zijn met autoverkeer.
  heel utrecht zijn Ze aan het openbreken alles tegelijk.
  op de marnixbrug precies hetzelfde ,afgezet maar er gebeurt geen ene moer.
  rode brug is niet te doen in de avondspits om de marnixbrug te ontwijken gaan ze via rode brug en laan van chartroise .
  de maatregelen om het verkeer beter te laten doorstromen leiden alleen maar tot lange rijen wachtende auto´s.

 17. Simon

  Trek de Lotje kaart maar weer. Elke stad in de wereld worstelt met auto verkeer in de drukke binnenstad. Steden , autos en leefbaarheid blijken namelijk niet zo goed samen te gaan. Steden als Madrid, Oslo Parijs en Londen weren autos inmiddels van plekken waar dat een paar jaar geleden ondenkbaar was.

  De Utrechtse binnenstad is gewoon niet geschikt voor veel auto’s. Dus parkeren voor niet bewoners onmogelijk maken. Je kan er dan nog wel in rijden om snel iets op te halen. Maar parkeren kan aan de rand van het centrum uitstekend in verschillende parkeergarages. P.s. Marnixbrug wordt aan de onderkant gerepareerd/ opgeknapt

 18. Max

  Waaróm ook ik in deze ellende terecht kwam met een auto? Ik woon aan het eind van deze maand 30 jaar in de binnenstad. Nooit eerder in die periode de binnenstad in gemoeten met een auto. Maar gisteren was de Catharijnesingel tussen de Bartholomeusbrug en de Bleekstraat dicht gezet door de politie; er zou een aanrijding hebben plaats gevonden. Zie dan maar eens de stad uit te komen, richting Zeist.
  En helemaal een crime als blijkt dat er rond de Twijnstraat omleidingen zijn aangegeven waarmee je alleen maar op het Ledig Erf uit komt, waar alles nog muurvast staat. Afspraak in Zeist afgezegd. Een uur “onderweg” geweest, zonder de binnenstad uit gekund. Om op terugtocht te kunnen was het onmogelijk te voldoen aan alle verkeersregels, met name het éénrichtingsbord moest het ontgelden.

 19. Willem

  @bee: zware pakketten ophalen in de binnenstad? Boodschappen? Waar, bij Boon aan de ganzenmarkt? Waar hèb je het over…?

 20. Johan

  Dit bericht doet me denken aan die file op de Oudegracht vier jaar geleden. Catharijnesingel afgesloten en dan deze taferelen 🙂 https://www.duic.nl/algemeen/verkeersinfarct-centrum-utrecht-kilometerlange-wachtrij-over-de-oudegracht-voor-verkeerslicht/

  Overigens vind ik dat ik de stad in moet omdat ik daar woon. Kost al een vermogen om daar te kunnen wonen dus wil ik mijn auto ook onder mijn woning hebben. En fietsertje pesten is heel herkenbaar. Neem bijvoorbeeld de Vrouwjuttenstraat. Paar jaar geleden werd je met een stopbord nog gedwongen om die kamikazepiloten op de Oudegracht voorrang te geven. Nu is het gewoon gaan! 😉

 21. Dirk

  Mooi om mensen zich druk te zien maken over de doorstroom wanneer ze in hun blik zitten (vooral die frustratieclaxonneerders).

  Jij wilt niet van je luie reet komen en een vervoersmiddel kiezen dat beter doorstroomt. Jij wilt dit op het drukste moment van de dag doen. Jij kiest ervoor om je auto in een gebied met weinig uitwijkingsmogelijkheden te zetten. De file dat ben jij.

 22. Bernhard

  @bee: Wat een nonsens. Zware pakketten haal je niet op, die bestel je. Boodschappen kun je prima doen met de fiets, of te voet. Er zijn tig supermarkten in de binnenstad. Daarnaast is er nog het openbaar vervoer.

 23. Reactionaire rechtse zak.

  De godvergeten brutaliteit van diegene die bij elk artikel en bij elk wissewasje over auto’s in de binnenstad menen dat zij ook maar het minste recht hebben om anderen te koeioneren en verwijten te maken over vermeend fout autogebruik is hemeltergend.
  Let wel, zelf heb ik auto noch rijbewijs. Niet uit ideologische- armoe- of welke andere reden dan ook, ik heb gewoon geen auto.
  Maar als ik zo’n bemoeizuchtige reactie lees als die van ene Bernhard 3/12/2018 – 10:04 dan gaan mijn nekharen van ergernis recht overeind staan. Stop met vitue signaling en bemoei je met je eigen zaken!

 24. cas

  Iedereen die in de binnenstad woont is op de hoogte dat het niet altijd even goed doorstroomt, Maar als de gemeente besluit allerlei afzettingen en omleidingen te doen moeten zij de situatie in kaart brengen. En dat laatste doen ze helaas niet. Een beetje inzicht in de verschillende werkzaamheden en omleidingen zou veel problemen schelen.
  En zoveel verkeer is er niet op het stuk waar het artikel over gaat, moet je nagaan wat een potje de gemeente er van maakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).