Veel Utrechtse stadsbussen hebben vertraging vanwege werkzaamheden op het Vredenburg Veel Utrechtse stadsbussen hebben vertraging vanwege werkzaamheden op het Vredenburg

Veel Utrechtse stadsbussen hebben vertraging vanwege werkzaamheden op het Vredenburg

Veel Utrechtse stadsbussen hebben vertraging vanwege werkzaamheden op het Vredenburg
Vanwege werkzaamheden op het Vredenburg in Utrecht moesten veel stadsbussen dinsdag omrijden. Volgens vervoersmaatschappij U-OV kon de vertraging oplopen tot een half uur.

Vanwege werkzaamheden op het Vredenburg in Utrecht moesten veel stadsbussen dinsdag omrijden. Volgens vervoersmaatschappij U-OV kon de vertraging oplopen tot een half uur.

Het ging volgens U-OV om ‘veel lijnen’ die moesten omrijden. Onder meer de buslijnen 1, 2, 3, 4, 6, 8, 55 en 74 reden vanwege de werkzaamheden een andere route. De vertraging kon oplopen tot 30 minuten. “Naar verwachting duurt dit tot ongeveer 16.00 uur. Onze excuses voor het ongemak”, aldus U-OV.

Op het Vredenburg werd dinsdag nieuw asfalt aangelegd. Daarom was de volledige straat afgesloten. De fietspaden die langs de rijbaan lagen waren wel geopend.

Via de reisplanner van U-OV is actuele informatie te vinden.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

7 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Huh nieuw asfalt..?!

 2. Steve

  Lekker handig, totaal niet aangekondigd.
  Hetzelfde verhaal bij de hoofdingang van Galgenwaard.
  Niet alleen bussen ook taxi’s morgen omrijden.

 3. Koel Hoofd

  Dus dat regenboogzebrapad verdwijnt onder nieuw laagje rood asfalt?
  Zullen wel weer policor verontwaardigde vragen over worden gesteld.
  Heb tip, er bestaat ook asfalt in die kleuren…

 4. Tim

  Hoog tijd om nog maar weer eens het belang en de urgentie van die ondergrondse tram onder de binnenstad aan te stippen. Hiermee wordt alleen maar weer aangetoond hoe kwetsbaar het Utrechtse OV eigenlijk is. Eén kleine verstoring en pakweg de hele oostelijke regio kan niet meer bij Utrecht centraal komen. Zelfde verhaal met evenementen als koningsdag. Iedereen stimuleert je om met OV naar de stad te komen(wat gezien de verkeerschaos op zo’n dag ook niet onverstandig zou zijn), maar hoe moet je dat in godsnaam doen als de bus niet eens nabij de binnenstad kan komen of ellenlang moet omrijden? Met zo’n ondergrondse tram zou je daar geen last meer van hebben.

 5. Wim

  Eh had dit niet in de late uurtjes gedaan kunnen worden.

 6. Sjaak

  @koel hoofd: regenboogzebrapad op vredenburg?!?!!
  Ik heb de vraag al een keer eerder gesteld: woon je wl in Utrecht?
  Dan had je namelijk geweten dat dat zebrapad op de lange viestraat is…
  Of wil je gewoon even ageren tegen dat zebrapad..?

 7. Utrechter2

  @Tim: met de uitbreiding van de bebouwing (Tivoli, Starbucks, Zara en de Sting) is het Vredenburg een stuk smaller geworden: er zijn rijbanen weggehaald en de meeste bushaltes daar zijn structureel verplaatst naar verder weggelegen straten.

  Met andere woorden: de gemeente Utrecht heeft hierin een keuze gemaakt (in het ingewikkelde verbouwingsproces) om zelfs de ruimte voor bussen af te knijpen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).