Veel vertraging op Utrechtse snelwegen na ongeluk A27 | De Utrechtse Internet Courant Veel vertraging op Utrechtse snelwegen na ongeluk A27 | De Utrechtse Internet Courant

Veel vertraging op Utrechtse snelwegen na ongeluk A27

Veel vertraging op Utrechtse snelwegen na ongeluk A27
Bron: Twitteraccount Rijkswaterstaat
Er is momenteel veel vertraging op de snelwegen rondom Utrecht. De oorzaak van het oponthoud is een ongeluk op de A27.

Er is momenteel veel vertraging op de snelwegen rondom Utrecht. De oorzaak van het oponthoud is een ongeluk op de A27.

Nabij knooppunt Lunetten is donderdagmiddag na een ongeval een bestelbus op zijn kant beland. Daardoor was er op een gegeven moment nog maar één rijstrook over richting Amersfoort. Aan de andere kant van de snelweg ontstond al snel een kijkersfile.

Inmiddels zijn er al twee rijstroken geopend tussen knooppunt Lunetten en knooppunt Rijnsweerd. Hoe lang de wegen afgesloten blijven is niet bekend.

Hou de website van Rijkswaterstaat in de gaten voor actuele informatie.

6 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Utrecht heeft een verkeersinfarct.

 2. Katja

  Mobiliteitswaanzin.

 3. Bert van Kampen

  Laten we gaan fietsen.

 4. Toine Goossens

  We kunnen niet wachten op de verbreding van de A27. Die is er om dit soort ongelukken te voorkomen. Het is niet voor het eerst dat het in en om de bak tot ongelukken komt. De Kracht Van Utrecht, GroenLinks en D66 (loopt aan het handje van GroenLinks) vinden veiligheid veel minder belangrijk dan de kwaliteit van de lucht, die nergens in Utrecht meer boven onveilige waarden uitkomt. Zij zijn de nieuwe conservatieven.

 5. Wouter

  @Toine Goossens: de vele ongelukken op dat knooppunten hebben volgens mij niks met de breedte van de weg te maken. Het gaat vaak mis omdat veel automobilisten daar in blinde paniek direct aan het begin van weefvak willen in-/uitvoegen. De buitenste rijstroken zijn dikwijls veel rustiger.

  Dan krijg je drukte, haastig rijgedrag en grote verschillen in snelheden van auto’s met relatief veel ongelukken als gevolg.

  Let maar eens op als er daar file staat, met name richting het zuiden: of er is een ongeluk gebeurd, of men staat aan het begin van het knooppunt stil, terwijl je verderop in alle rust van strook kunt wisselen en alles gewoon doorrijdt.

  Men zou beter eens naar de inrichting van het knooppunt kunnen kijken.

 6. Nicole wouters

  9 sept slachtoffer van verkeersongeluk hier. Rijkswaterstaat moet echt wat aan invoegbeleid doen. Heeft niets met breedtw van de weg te maken naar inderdaad met niet overzien dat je over een hele lang sttook kan invoegen. Bijvoorbeeld werken met doorgetrokken en stippellijnen naast elkaar, zodat niet beide zijden tegelijk in mogen voegen. Het is vandaag alweer raak…..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).