Veertig inzamelpunten voor kerstbomen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Veertig inzamelpunten voor kerstbomen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Veertig inzamelpunten voor kerstbomen in Utrecht

Veertig inzamelpunten voor kerstbomen in Utrecht
Wouts Bloemenshop
Er zijn 40 inzamelpunten voor kerstbomen in Utrecht. Ook worden kerstbomen huis-aan-huis opgehaald of kunnen ze worden ingeleverd bij afvalscheidingsstations.

Er zijn 40 inzamelpunten voor kerstbomen in Utrecht. Ook worden kerstbomen huis-aan-huis opgehaald of kunnen ze worden ingeleverd bij afvalscheidingsstations.

Vorig jaar waren er 18 punten en werden er zo’n 50.000 bomen opgehaald. Alle Utrechtse huishoudens ontvangen deze maand een brief met alle informatie over de inzameling van kerstbomen en afval op en rond de feestdagen. De locaties staan hier vermeld.

Bewoners kunnen hun kerstboom van 2 tot en met 31 januari brengen naar een van de inzamelpunten. Ook worden kerstbomen huis-aan-huis opgehaald in de weken van 6 en 13 januari. “We hopen dat we hiermee onze inwoners beter tegemoet komen en dat zij gemakkelijk gebruik kunnen maken van deze mogelijkheden”, zegt wethouder Klaas Verschuure.

Aparte inzameling

Omdat kerstbomen niet gecomposteerd kunnen worden via het normale groente-, fruit- en tuinafval, moeten ze apart worden ingezameld en verwerkt. De gemeente schrijft: “De apart ingezamelde kerstbomen verwerken we in Utrecht tot speciale compost, dat goed werkt als bodembedekker. Naar verwachting zullen er ook dit jaar zo’n 45.000 tot 50.000 kerstbomen worden opgehaald.”

In verband met de feestdagen veranderen de ophaaldagen van het afval dat huis-aan-huis wordt opgehaald. De wijzigingen zijn hier te vinden.

4 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Grappig, die kerstbomen zijn nog niet eens allemaal verkocht en men is al heel erg druk met duurzaam afvoeren.

 2. Harry

  Beste gemeente, graag zou ik mijn boom met kluit na de kerst willen planten op een leuk plekje bij het plantsoen als CO2 compensatie voor mijn dikke oude diesel?

  En wellicht volgend jaar hergebruiken.

  Daar kunnen jullie toch niet tegen zijn, toch?

 3. Bertje 030

  @Harry; Op het Neude.😜

 4. Harry

  @Bertje 030 😂😂😂😂😂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).