Veiligheidsregio Utrecht roept nogmaals op: ga niet naar buiten om Halloween of Sint Maarten te vieren Veiligheidsregio Utrecht roept nogmaals op: ga niet naar buiten om Halloween of Sint Maarten te vieren

Veiligheidsregio Utrecht roept nogmaals op: ga niet naar buiten om Halloween of Sint Maarten te vieren

Veiligheidsregio Utrecht roept nogmaals op: ga niet naar buiten om Halloween of Sint Maarten te vieren
Foto: Robert Oosterbroek
Burgemeester Peter den Oudsten roept namens de Veiligheidsregio Utrecht inwoners op dit jaar geen Halloween en Sint Maarten te vieren op straat. Deze oproep komt vanwege de aanpak van het coronavirus.  

Burgemeester Peter den Oudsten roept namens de Veiligheidsregio Utrecht inwoners op dit jaar geen Halloween en Sint Maarten te vieren op straat. Deze oproep komt vanwege de aanpak van het coronavirus.  

Halloween en Sint Maarten staan voor de deur. Normaal reden voor een feestje, maar dit jaar niet. Den Oudsten vraagt ouders en verzorgers om deze feesten dit jaar binnenshuis met de kinderen te vieren. Het risico op verdere verspreiding van het coronavirus is anders te groot.

De VRU schrijft: “Hoe verleidelijk het ook is om naar buiten te gaan, aanpassen van ons gedrag is de sleutel om besmettingen met het coronavirus samen onder controle te krijgen. Dat maakt iedereen persoonlijk eigenlijk medeverantwoordelijk voor het voorkomen van besmettingen.”

Parade

Den Oudsten: “We moeten het echt nog even vol houden. Hoe beter wij ons best doen het virus te helpen bestrijden, hoe sneller we weer samen gezellige dingen kunnen doen.”

Eerder werd ook de traditionele Sint Maarten Parade in de stad Utrecht afgeblazen. De zogenoemde Ronde van Sint Maarten is dit jaar een online lichtfeest.

4 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Verbijsterend. Al 8 maanden horen we dat 1 1/2 meter afstand houden voldoende is. Waarom zou je dan niet gewoon St Maarten kunnen vieren met 1 1/2 meter afstand houden en wordt nu opgeroepen het helemaal niet te vieren? Deugen de maatregelen niet of…?

  Verder raakt sowieso helemaal niemand besmet in de buitenlucht. 99.5% van de besmettingen vinden indoor plaats en nu wordt dus gevraagd of u vooral naar binnen wilt gaan.

  Dit is simpelweg sociale conditionering. Niet eens meer op afstand houden, maar op mensen als zodanig geheel vermijden. Een andere logische conclusie is niet mogelijk en dat roept de vraag op: waarom?

 2. HArry

  Waarom moeten mensen buiten in de frisse wind zonder fijnstof of virusdeeltjes nou weer bang gemaakt worden. Laat die kinderen en ouders op gepaste afstand lekker menselijk socialiseren. Beter dat dan nog een sterkere toename van het aantal stervenden door angst en uitzichtloosheid.

 3. Marc

  Wat een onzin zeg. Mijn kinderen zijn gewoon lekker op weg. Lekker in de buitenlucht, alleen met andere kinderen. Vergelijk dat eens met pakketbezorgers die als volwassenen een paar honderd adressen per dag aan doen.
  Gedragsverandering is nodig, kinderen verbieden snoep op te halen is paniekzaaierij.

 4. Binnenstadbewoner

  @ scherpschutter: kennelijk heb je nog nooit een sint maartenviering meegemaakt. Van nog behoorlijk kleinschalig is deze optocht de afgelopen 5 jaar enorm gegroeid. Elk jaar weer groter. Hele schoolklassen doen hieraan mee, en ook allerlei organisaties variërend van de daklozenopvang tot gemeente tot trouwe aanhang van FC Utrecht. Grote mensenmassa’s die door o.m. Lange Nieuwstraat gaan en ook langs de kant grote massa’s. Bij begin- en eindpunt ook enorm druk.

  Grote massa’s, heel dicht op elkaar dan kan virus zich wel degelijk verspreiden.

  Volstrekt logisch dat deze optocht dit jaar niet doorgaat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).