Vele markante Utrechtse plekken waren zondagochtend weer het decor van de KLM Urban Trail Vele markante Utrechtse plekken waren zondagochtend weer het decor van de KLM Urban Trail

Vele markante Utrechtse plekken waren zondagochtend weer het decor van de KLM Urban Trail

Vele markante Utrechtse plekken waren zondagochtend weer het decor van de KLM Urban Trail
Bibliotheek Neude. Foto's: Bas van Setten
Vele markante en iconische plekken in Utrecht waren zondagochtend weer het decor van de KLM Urbain Trail. Het is de vierde keer dat het hardloopevenement in de stad wordt georganiseerd.

Vele markante en iconische plekken in Utrecht waren zondagochtend weer het decor van de KLM Urbain Trail. Het is de vierde keer dat het hardloopevenement in de stad wordt georganiseerd.

Tijdens de KLM Urban Trail volgen de deelnemers een parcours dat dwars door gebouwen, tuinen en andere plekken loop, waar je normaal gesproken als hardloper niet zo snel komt. “Geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop door gebouwen, theaters, stadions en steegjes”, aldus de organisatie.

De start was dit jaar in het Moreelsepark. Deelnemers konden kiezen uit een route van 5 of 10 kilometer. Afhankelijk van welk parcours gekozen werd liepen de hardlopers onder meer door Museum Speelklok, de tuin van het Centraal Museum, Sonnenborgh, de pandhof van de Domkerk, de bibliotheek op de Neude, TivoliVredenburg en Hoog Catharijne.

Vorig jaar kon de KLM Urban Trail niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

 

Pandhof Domkerk
Centraal Museum
Sonnenborgh
TivoliVredenburg
TivoliVredenburg

6 Reacties

Reageren
 1. Kees Jorritsma

  Geweldig, dat deze speciale loop weer kon doorgaan.
  Daarmee wordt aangegeven dat ook de loopsport nog steeds erg in trek is en het ondanks het coronavirus mogelijk is om te doen.

 2. Paul

  Geweldig mooie route !
  Wel…hele lange titel redactie….

 3. N.

  Belachelijk dat zoiets door allerlei gebouwen en gelegenheden moet gaan, waar ze als lopers niets te zoeken hebben en anderen die daar wel iets zoeken en hopen te vinden, daarin feitelijk hinderen en in de weg lopen. En waarom in Godes naam? Zelf op weg naar het station op de doorgaande weg/stoep gehinderd door hardlopers, die terwijl er ook veel onnodig lawaai was ostentatief meenden te moeten hardlopen. Waarom kan dat niet elders, in bijvoorbeeld het buitengebied? Het lijkt dat mijn bezwaren niet zijn af te doen als iets anderen ‘niet gunnen’ en over van alles moeilijk doen. Het is namelijk andersom en steeds weer wat, waarmee mij me mijn rust en gewone gang door de stad niet gunt.

 4. Lexus

  @N.: een dergelijke manifestatie moet ook gezien worden als een regelrechte klap in het gezicht van degenen die niets moeten hebben van de vigerende lawaaisamenleving, die van leegheid en onbenulligheid en het veroorzaken van overlast aan anderen aan elkaar hangt. Laten we hopen dat er komende zaterdag, Monumentendag, rustig genoten kan worden van ons cultureel erfgoed. Zo lang het nog kan…

 5. Kees Truijens

  @N
  Ik ken heel wat mensen, ook binnenstadbewoners, die geen flauw benul hebben van Utrecht’s cultureel erfgoed. Zo kunnen ze er op hun manier mee kennismaken. Prima toch. Ze kwamen bij mij langs. Ik ken geen activiteit die minder herrie maakt!

 6. Moniek

  Mag het volgend jaar alsjeblieft met minder lawaai?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).