Verbazing op sociale media: woning van 33 m2 in Utrecht te koop voor bijna half miljoen euro Verbazing op sociale media: woning van 33 m2 in Utrecht te koop voor bijna half miljoen euro

Verbazing op sociale media: woning van 33 m2 in Utrecht te koop voor bijna half miljoen euro

Verbazing op sociale media: woning van 33 m2 in Utrecht te koop voor bijna half miljoen euro
Beeld: Google Maps
Op sociale media wordt met verbazing gereageerd op een woning die sinds maandag te koop staat in Utrecht. Het appartement aan de Marnixlaan is 33 vierkante meter groot en staat te koop voor 475.000 euro. 

Op sociale media wordt met verbazing gereageerd op een woning die sinds maandag te koop staat in Utrecht. Het appartement aan de Marnixlaan is 33 vierkante meter groot en staat te koop voor 475.000 euro. 

De voormalige bedrijfsruimte heeft weliswaar een grote tuin van 200 m2, maar de woonoppervlakte is met 33 m2 een stuk kleiner. De makelaar biedt de woonruimte met ‘woonoppervlak van maar liefst 33 m2’ aan op Funda, als een ‘zeer interessant appartement voor iemand die graag zijn eigen groente en fruit wil kweken’.

In de zomer van 2019 stond het voormalige bedrijfspand nog te koop voor 170.000 euro. De omgevingsvergunning voor omzetting van bedrijfsruimte naar woonruimte was destijds al verleend en ook uit documenten op de website van de gemeente Utrecht blijkt dat het adres een woonbestemming heeft.

De vorige verkoper schreef bij de advertentie dat de gemeente Utrecht per brief toestemming heeft gegeven om in de tuin een ‘hobby-/bergruimte’ te realiseren op een bebouwbaar oppervlak van ongeveer 77 vierkante meter.

Reacties

Op sociale media zorgt de Funda-advertentie voor heel wat verontwaardiging. “Te absurd voor woorden” en “dit is een grap toch?” schrijven mensen op Twitter. “In Utrecht hebben ze de wooncrisis gewonnen. Oude bedrijfsruimte verbouwd voor 14.394 euro per m2”, schrijft een ander.

42 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Je betaald voor de tuin. Ik vind dit niet zo raar. Probeer maar iets te vinden met 200 freaking vierkante meter tuin.

 2. Josje

  En dan doen makelaars of ze wetenschap bedrijven? Hoezo we zuigen maar wat uit onze duim? En die arme stakkers die erin tuinen wordt een zak met goud voorgehouden; die overbieden zelfs. O my. De volgende tulpomanie.

  Ik zou touwens iedereen adviseren niet in Utrecht te gaan wonen. Ook ik ben er ooit ingetuind en keihard afgeketst op de stad in 12 jaar tijd. Op geen plek in Nederland zoveel arrogantie, egotripperij, wannabe hipsters, kakkers die zich een dikke menen omdat ze in Uutje wonen en hondsaso gedrag in de openbare ruimte tegengekomen als in Uutje. Zelfs in Amsterdam niet, dus dat zegt wel wat. Uutje, ook de stad waar de georganiseerde onderwereld de afgelopen 11 jaar aan flink veel macht gewonnen heeft. Ik zou mijn heil elders zoeken.

 3. BW

  @Natte Otter
  Mensen die 200 freaking meter tuin willen hebben, willen doorgaans ook iets meer woonoppervlak. Lijkt mij dus niet erg courant (zeker niet in combinatie met de prijs), maar hey, als het wordt betaald heb jij gelijk en zit ik er naast.

 4. Rik

  @Josje: heb jarenlang in de hoofdstad gewoond, je hebt geen idee waar je het over hebt. Als ik jou was zou ik lekker in Den Bosch gaan wonen, maar dan niet meer terugkomen naar Uutje hè

 5. Scherpschutter

  Het toont maar weer eens aan hoe weinig een gemiddelde Nederlander van geld weet. In het bijzonder hoe de gemiddelde Nederlander genaaid wordt met het van staatswege verplicht te gebruiken nepgeld, dat met de dag waardelozer en waardelozer wordt.

  Wat is er voor nodig voordat we het gaan begrijpen met z’n allen? Er is geen huizencrisis. Er is een monetaire crisis, omdat valsemunters het systeem hebben opgeblazen. Ze zijn de Rubicon overgestoken en nu is er geen weg terug…

  https://www.vastgoedmarkt.nl/economie/nieuws/2021/07/klaas-knot-hogere-inflatie-mogelijk-niet-tijdelijk-101165208

  Als zelfs voormalig bendelid Klaas Knot publiekelijk begint te waarschuwen dat de absurde inflatie mogelijk niet tijdelijk is (natuurlijk is hij dat niet), dan moge het wel duidelijk zijn toch?

  Dit huis is een absoluut koopje! Met een paar jaar kost het huis een miljoen flut Euro’s en weer een paar jaar later twee miljoen flut Euro’s. Hyperinflatie is niet langer te stoppen.

  U wilde MMT, tegen alle waarschuwingen van experts in Austrian Economics in? U wilde zwendelaar Piketty? Wel, u zult ze krijgen ook! Weimar; here we come.

 6. S.

  Imposante appartement.
  Statige Amsterdamsestraatweg.
  Een rammelende grammatica.

  Zeer betrouwbare makelaar zo te horen.

 7. wallie

  Rutte bedankt

 8. Pee

  Je zal ze de kost moeten geven die er toch voor gaan.

 9. JdV

  Mooi. Wellicht dat Utrecht nu eindeljk een enclave gaat worden voor mensen met geld. Voor arme mensen zijn andere provincies beter geschikt. Je wil toch het liefst bij je zelfde soort mensen wonen. En voor arme mensen is het ook niet leuk om niet mee te kunnen doen, die kunnen beter met andere armen omgaan en wonen.

 10. Hans

  Dit vraagt om paal en perk.

 11. X

  @ Uuutje. Ha Josje ben je nog niet weg dan?

 12. J

  Die tekst erbij is echt dramatisch slecht geschreven. Lekker dubieus al met al…

 13. Utrechter

  @josje, helemaal met je eens: alle die Utrecht geen warm hart toe dragen, de stad en haar initiatief rijke bewoners, met goede kritische instelling niet niet kunnen begrijpen…weg uit Utrecht, lekker naar de provincie terug !

 14. Katja

  Je bouwt gewoon 15 meter eraan in de tuin, heb je in één klap een grote woning. En nog tuin over.

 15. Len

  Misschien ligt er een meter Uithoflijn in de tuin, dan gaat het natuurlijk hard.

 16. Binnenstadbewoner

  Ja Josje want in andere gemeentes is alles beter. Succes met verhuizen en dream on.

 17. Sam

  Advertentie staat vol spelfouten…
  Tuin is wel mooi. Ik zou t kopen, platgooien en groot huis neerzetten. Als ik het geld had natuurlijk

 18. Jan Lol

  Zit kern van waarheid in @Josje

 19. A. Berg

  Ik denk dat het verkocht wordt aan iemand die de tuin verder wil inrichten. 200 m2 is best veel voor een huis nabij Amsterdamsestraatweg. Die vind je niet zo snel. Ik denk daar wel een mooie prive buitenplaats gerealiseerd kan worden.
  O ja Josje. Ik woon meer dat 40 jaar in Utrecht. Ik ken geen betere grote stad. Amsterdam, het is een verziekte stad met veel gepuis en arrogantie. Ik zal niet anders dan in mooie Utrecht willen wonen.

 20. Lutesse

  Achterlijk inderdaad.

  (Kleine tip: funda is een merknaam die je zonder hoofdletter schrijft. Net als adidas.)

 21. bawang putih

  maak van het appartement een receptie, en van de tuin een camping, klaar

 22. BW

  @Katje en @Sam en @A. Berg
  Op Google kun je het perceel van boven bekijken. Het huis platgooien kan sowieso niet (tussenwoning) en er een stuk aanbouwen vermoedelijk ook niet (want betreft een volledig omsloten binnentuin en bij aanbouw ontneem je licht bij buren). Dit is wat het is.

 23. GeeWee

  “met een grote tuin kan je een groen gezonde leven lijden zonder bestuivingen te gebruiken in je eigen kweek tuin. te inspiratie hebben we ook een foto toegevoegd voor een relax suggestie.”

  Ik zeg: doen!

 24. buurtbewoner

  ik denk dat het bewust zo hooggeprijsd is en over the top omschreven zodat de media erop duikt en t aandacht krijgt, dat lijkt mij gelukt!

 25. Pauline

  Voor iedereen die zich ergert aan de beroerde tekst bij de funda advertentie: deze is door de verkoper opgesteld, niet door de makelaar. De verkoper heeft ervoor gekozen een goedkope NVM internetmakelaar in te schakelen en dat betekent dat je zelf je tekst moet schrijven. Ziehier het resultaat……

 26. Wim

  Kijk op de kade straks kaart dan zie je de ligging van het perceel wat dus het binnenterrein is tussen huizen met smalle gang naar de bebouwing.
  Als buurt zou ik oppassen voor dubieuze praktijken daar.

 27. Erwin

  Lijkt me een witwasactie. Verkoper zelf koopt via een derde het huis van zichzelf en wast enkele tonnen zwart geld wit. Fluitje van cent. @Fiod leest u mee?

 28. Tja...

  Vermoedelijke doelgroep: mensen die de toegezegde vergunning voor bebouwing op de grond willen realiseren. Op 15,5 x 5 meter kan je best een leuk huisje neerzetten. Voor een ‘hobbyruimte’ was het toch? Ik denk dat de nieuwe koper als hobby ‘slapen’ heeft… 😉

 29. Marcel

  @BW
  Je mag 50% van je tuin bebouwen. Schaduw voor de buren is niet van toepassing. Binnenhoogte 2400of 2600. Wordt mooi appartement van 120m2 met tuin. Hout skeletbouw en mooie stalen harmonica deuren. De verkoper blij en de koper ook. Geld zat in ons landje.
  O ja, ik zit ook beetje in de bouw.

 30. Ayn Rand

  Wat een armoede, dat worden duur gekweekte groente voor 5 ton (alsof dat uberhaupt gaat lukken in zo’n schaduwrijke binnentuin).

 31. Cato

  Let vooral op de laatste 2 tekeningen die zijn bijgevoegd (op ‘alle media’ klikken). Er is blijkbaar in 2015 een omgevingsvergunning aangevraagd voor een bijgebouw met 5 ‘berging/hobbyruimte’. Dat zijn gewoon studio’s. Gemeente Utrecht: laat je niet zo bedonderen!!!

 32. Schoolmeester

  @ Lutesse
  Funda is een eigennaam en die schrijf je in de meeste gevallen met een hoofdletter. Net als Adidas.
  Dat die bedrijven hun naam zelf zonder hoofdletter schrijven verandert niets aan de spellingsregels.

 33. Wim Vreeswijk

  Niks verbaast mij meer ! Zolang je de grenzen willen en wetens wagenwijd open laat staan en de halve wereld naar binnen sjouwt krijg je dit soort excessieve toestanden.

 34. Olaf

  Een goedkope toekomstige weedplantage.

 35. BW

  @Marcel
  Even nagekeken: bij een terrein tussen de 100m2 en 300m2 is het zelfs 50% van het terrein + 20% van het stuk boven de 100m2. In dit geval mag je dus 120m2 bebouwen + de 33m2 die het appartement nu al is, is samen (afgerond) 150m2. Stel dat de aanbouw EUR 200k kost (jij zit een beetje in de bouw; is dat een realistische aanname?), dan zijn de totale kosten 475k + 200k = 675k. Vierkantemeterprijs is dan 675/150= 4.500,-. Dat is niet eens exorbitant, waarbij ik niet lyrisch ben over de locatie, maar soit.

  Zoals gezegd: de kosten voor de aanbouw zijn een aanname, als dat anders ligt kan het beeld nog flink wijzigen.

 36. Uuutje

  @ Wim Vreeswijk

  Dat de stijgende woningprijzen ook maar iets met migratie te maken hebben (en niet met het graaigedrag van het neo-liberalisme)= een mythe die rechts en zeer rechts je doelbewust op de mouw speldt. Het leidt namelijk af van het werkelijke probleem, zijzelf.

  Rechts en zeer rechts delen namelijk exact dezelfde neo-liberale agenda. Het wild dan ook geen toeval dat een hoop mensen op uiterst populistisch rechts hun leerschool bij de VVD/ JOVD hebben gehad. Hun stemgedrag bij moties is ook vrijwel altijd met VVD/ CDA mee. Datgene wat zij er uit blaten voor de camera’s noemen we een marketingsausje. Oude wijn in nieuwe zakken. Kiezers op met name zeer/ populistisch rechts worden bedonderd waar ze bij staan. Het is vooral een stem op VVD/ CDA.

 37. Erik

  @ uutje: als aanhanger van links probeert u weer eens zand in de ogen te strooien. in 2020 alleen al een migratiesaldo (verschil immigratie en emigratie) van ruim 68.000. Dan heb je het over een kleine stad erbij qua inwoneraantal. Cijfers van het CBS – niet van mij – en dat is alleen nog maar 2020. Allemaal personen die net als iedereen aangenaam willen wonen, werken, recreëren etc.. Mede daarom moet er zoveel bijgebouwd worsen en is het einde nog lang niet in zicht.

 38. marcel

  dit zijn maffiapraktijken..!!!

 39. jose

  gelegen aan de statige A’damsestraatweg, hahaha

 40. Koekoek

  Hoe lang nog . deze super inflatie is zeer zorg wekkend voor de maatschappij.

 41. Pee

  @ Wim Vreeswijk
  Zo is het ,al denken er een paar van niet.
  Uutje wil maar niet vatten dat zonder al die aan waaiers die hier hun geluk komen zoeken extreem rechts geen voedingsbodem heeft.

 42. Vincent

  Deze woning wordt zonder makelaar, lees een online-dienst aangemeld op funda. Meer in de trend van “verkoop je huis zelf”. Of dit verkocht wordt is nog maar een tweede. Zonder professionele begeleiding wordt alles alleen maar gekker zou je zeggen. Overigens deel ik de mening dat de enorme stijging van de huizenprijzen zorgelijk is. Dit ligt niet aan makelaars maar simpelweg aan een groot tekort aan bouwlocaties, door enorme bureaucratie is het vrijwel onmogelijk om te bouwen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).