Rijkswaterstaat verbijsterd over tientallen spookrijders bij Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Rijkswaterstaat verbijsterd over tientallen spookrijders bij Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Rijkswaterstaat verbijsterd over tientallen spookrijders bij Utrecht

Rijkswaterstaat verbijsterd over tientallen spookrijders bij Utrecht
Rijkswaterstaat reageerde zaterdag met verbijstering op tientallen automobilisten die op de A2 bij Utrecht tegen het verkeer inreden.

Rijkswaterstaat reageerde zaterdag met verbijstering op tientallen automobilisten die op de A2 bij Utrecht tegen het verkeer inreden.

De Leidsche Rijntunnel was tijdelijk afgesloten vanwege een ongeluk. Tientallen automobilisten besloten niet te wachten totdat de tunnel weer openging maar reden tegen het verkeer in om de oprit als afslag te gebruiken. Rijkswaterstaat zag het gebeuren op camera’s en reageerde vol verbijstering.

Ook de politie reageerde op de situatie. “Dit is zeer onverantwoordelijk en levensgevaarlijk gedrag”, zei een woordvoerder van de politie tegen het ANP over de situatie. “We zijn blij dat hierbij geen ongelukken zijn gebeurd.”

17 Reacties

Reageren
 1. Floyd

  Verbijstering omdat ze er allemaal mee wegkomen. Vind je het gek dat mensen zich niet meer aan de regels houden. Het heeft toch geen consequenties

 2. Jan

  Misschien kunnen ze eens gaan denken over een echte alternatieve route.
  Te véél en te vaak problemen met deze A2 tunnel.

 3. Paul

  Bekijk het eens van de andere kant.
  Als er iets gebeurt in de staan er vaak 10 talken agenten, beetje te kletsen, rode lint te bewaken enz. Is het dan onmogelijk om bij zo’n tunnel ongeluk de weg af te sluiten en mensen weg te geleiden. Ervaring leert dat LR tunbel vaal lang gestremt blijft dus schort er ook niet iets richting automobilist?
  Feit blijft wel dat op eigen houtje dit ondernemen
  Fout blijft.

 4. ACTK

  Als we het goed begrijpen is er vijftig keer een levensgevaarlijke overtreding begaan, maar er is niks gebeurd. Misschien toch niet zo gevaarlijk als gesuggereerd? Misschien was het toch een wat overzichtelijker situatie dan gesuggereerd? En misschien zelfs wel een redelijk logische oplossing om voor te kiezen?
  Maakt het dat gerechtvaardigd? Nee! Maar deze reactie helpt ook niet erg om mensen tot de overtuiging te brengen dat ze dit een volgende keer niet meer moeten doen. Zij doen dit commentaar af als ‘dat viel wel mee en ik was wel een uur eerder thuis’. Niets bereikt dus…
  Dat moord en brand schreeuwen als iemand zich niet aan de regels houdt is een dingetje van deze tijd. We proberen al helemaal niets meer uit te leggen aan elkaar. Wie het juridisch gelijk aan zijn kant heeft probeert de ander bang te maken (‘kijk nou eens, je hebt een regel overtreden, dus je was heel gevaarlijk bezig’), dan wel te kleineren (‘zooooo, die is gek’). We zijn inmiddels vergeten dat het handig kan zijn anderen op basis van argumenten te overtuigen (volgende keer) het juiste te doen. Naming en shaming is hét instrument, maar zoals hier maar weer blijkt, angst ervoor houdt niemand af van het maken van overtredingen.
  Jammer dat niemand nog tijd en ruimte geeft aan argumenten waaruit anderen lessen kunnen trekken. Nuances en motivaties laten we achterwege. Alles moet compact en in zo min mogelijk karakters. Precies de reden dat de dovemansoren waarvoor dit verhaaltje bedoeld is het einde hiervan niet hebben gehaald…

 5. Yoshua

  @ACTK ”Naming en shaming is hét instrument”
  Laat me niet lachen, welk mens op aarde boeit het wanneer hij met zijn kop op het journaal komt wegens een overtreding.
  Een dag later is de volgende en zijn ze de ander vergeten.
  Je moet echt met je instrument naar een land gaan waar men een schaamte cultuur heeft.
  Naming en shaming is gewoon lachen wanneer je dat overkomt, heb je aandacht in de kroeg.
  Denk eerder dat een boete op basis van inkomen en vermogen efficiënter is.

 6. joop gerritse

  Ik krijg de indruk dat de kentekens op standaardwegcamera’s niet leesbaar zijn. Dus als er geen flitsagent bijstaat, kom je hier gewoon mee weg. Aan de andere kant: er is kennelijk ook geen tegenverkeer, is het wel zo gevaarlijk? Had er iets aan kunnen komen?
  Ik ben alweer ruim 20 jaar uit Utrecht weg, dus ik kan de situatie ter plaatse niet beoordelen…

 7. Gerard Brugmans

  Veel automobilisten menen dat ‘haast hebben’ best een redelijk argument is om regels te overtreden. Bij de A2 tunnel gaat het dan nog om incidenten maar bijvoorbeeld op de A27 tussen Houten en Vianen geldt bijna altijd een snelheidsbeperking van 80 km. Als je daar inderdaad 80 gaan rijden wordt je door alles en iedereen ingehaald. Dat is een structureel probleem met elke dag dezelfde verkeershuftertjes, hoe moeilijk kan het dan zijn om die van de weg af te halen? We hebben de techniek met slimme kamerasystemen die heel goed nummerborden kunnen uitlezen, waarom worden die niet veel meer ingezet op verkeersvakken waar mensen hun eigen regels bedenken?

 8. Gregor

  Ik kan hier wel om lachen. Het bewijst dat ondanks al die Overheidsmaatregelen, nog steeds 1 partij de baas is en zal blijven: Het Volk! Al dat betuttelen en pamperen. Laat de mensen het zelf oplossen. Prima toch?
  Ps. 80km/u op een 3-baansnelweg…. Laat mij niet lachen. Angsthazen als politici!

 9. JdV

  Jaren na de oplevering blijkt de LR tunnel een gefaald project. Bijna permanente tunneldosering, geen enkele oplossing in zicht, een paralleltunnel naast de tunnel die nooit is gebruikt en dat uitsluitend omdat men het op een koopje heeft willen doen qua veiligheid. Wellicht werk gaan maken van een extra tunnel aan beide kanten voor lokaal verkeer, en de huidige tunnel en paralleltunnel uitsluitend gebruiken voor doorgaand verkeer.

 10. Peter

  Als iemand in die tunnel een scheet laat sluiten ze hem al af. Hier kon je en kun je op wachten, gaat veel vaker gebeuren

 11. Willem

  Rijbewijs afnemen. Hoe moeilijkkan t zijn. Deze mensen zijn een gevaar op de weg.

 12. Tregt

  Ik denk dat er geen kentekenlezende camera’s hangen omdat RWS nooit had verwacht dat asociale automobilisten massaal tegen het verkeer in gaan rijden bij een file. Niet nadenken, gewoon de tokkie uithangen ‘ik wil naar huis, wil niet wachten’. Wordt vervolgens ook weer goedgepraat hier in de comments, zelfs gejubeld. Bizar.

 13. joop gerritse

  Ik ben geen tokkie, geloof ik 🙂 , maar ik zie geen ongelukken gebeuren. Is dit niet weer zo’n geval van “Overheid: ik verbied het en DUS nag het niet; Burger: ik doe het lekker toch, want het kan geen kwaad ? “

 14. henkie

  Rijkswaterstaat beheert de camera’s langs de snelweg, de politie beheert de wet… Politie kan dus geen gebruik maken van de camera’s langs de snelweg voor het bekeuren van automobilisten.

 15. Fred

  Rijkswaterstaat mag, net als andere wegbeheerders, eens gaan overdenken hoe zinnig het is om complete wegen af te sluiten zonder een uirwijkmogelijkheid te bieden. Als hun personeel dat niet aankan hebben die mensen nog wat bijscholing nodig.

 16. Rijdier

  Schaamteloos fake, jouw verhaal JdV. Ik rijd vaak door deze tunnel, en er is vrijwel nooit wat aan de hand.

  Als jouw logica gevolgd wordt is heel Nederland een mislukt project: er is weleens onderhoud nodig en soms gaan dingen niet zo snel als je wil.

 17. Wim

  Het zou zinvol kunnen zijn dat er een escape route wordt gemaakt als er weer een buis wordt afgesloten dus het terugreizen op een of andere manier faciliteren.
  Dit is mede nodig omdat je nooit hoort hoelang een afsluiting duurt

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).