Verbouwing Albert Heijn Nachtegaalstraat zorgt voor chaos en gevaarlijke situaties - De Utrechtse Internet Courant Verbouwing Albert Heijn Nachtegaalstraat zorgt voor chaos en gevaarlijke situaties - De Utrechtse Internet Courant

Verbouwing Albert Heijn Nachtegaalstraat zorgt voor chaos en gevaarlijke situaties

Verbouwing Albert Heijn Nachtegaalstraat zorgt voor chaos en gevaarlijke situaties
De Albert Heijn aan de Nachtegaalstraat wordt verbouwd en de ruimte die de verbouwing inneemt zorgt voor lastige verkeerssituaties. Fietsers en auto’s in twee richtingen moeten gebruik maken van één rijstrook. “En nu is het nog herfstvakantie.”

De Albert Heijn aan de Nachtegaalstraat wordt verbouwd en de ruimte die de verbouwing inneemt zorgt voor lastige verkeerssituaties. Fietsers en auto’s in twee richtingen moeten gebruik maken van één rijstrook. “En nu is het nog herfstvakantie.”

De situatie vraagt om problemen, zo stellen meerdere bewoners tegenover DUIC. Gisteren aan het eind van de middag zijn de werkzaamheden begonnen. Het feit dat fietsers vanuit het centrum zonder goed te kunnen kijken de enige rijbaan worden op gestuurd, zorgt voor gevaarlijke situaties.

Ter plekke laat een buurtbewoner aan DUIC weten de situatie nu al als een chaos te ervaren met veel geluidsoverlast. “Ambulances en andere hulpdiensten staan gewoon vast en bussen doen langer over hun rit.” De geluidsoverlast komt niet alleen door het verkeer. “In de straten grenzend aan de Nachtegaalstraat, waaronder de Parkstraat en de Mgr. van de Weteringstraat, staan containerboxen voor bouwvakkers en staan noodaggregaten te draaien. Hadden ze de straat niet beter compleet dicht kunnen gooien met uitzondering voor bewoners, bestemmingsverkeer en OV?”

Er zijn verkeersregelaars en borden ingezet maar er wordt getwijfeld of dat niet anders had gekund. “Verkeersborden aan het begin en einde van de straat waarin met klem wordt geadviseerd de Nachtegaalstraat te vermijden zou een welkome aanvulling zijn. En dan is het nu herfstvakantie. Hoe gaat dit vanaf maandag?”

Situatie wordt in de gaten gehouden

De gemeente kan op het moment nog niet precies uitleggen waarom de situatie zo is als het is. Een woordvoerder laat weten dat er wel een vergunning is afgegeven voor het innemen van de openbare grond. “Deze aanvraag is getoetst door Bureau Bereikbaarheid van de gemeente en akkoord bevonden. Wij houden de situatie in de gaten.”

Een tweede omwonende laat nog weten: “De manier waarop AH dit aanpakt is niet echt een manier waarop je kunt spreken van goed oog voor de omgeving. Of zoals economen dat noemen: het getuigt niet van goed ‘corporate citizenship’.”

De werkzaamheden duren tot 11 november.

11 Reacties

Reageren
 1. Puck

  Grappig dat men bij de gemeente dit toestaat en enorm loopt te slapen.

  Vorig jaar rond deze tijd was het ook al chaos aldaar door de aanpassing van de riolering/ bekabeling/ fietspad.

  Men zou dus beter moeten weten.

  Daarnaast wordt er in de avonduren gewerkt, zoals gisteravond. Vanwaar deze uitzondering voor deze werkzaamheden. Waarom mag er ineens in de avond lawaai gemaakt worden. Waarom mag deze private partij zoveel openbare ruimte innemen voor een verbouwing?

 2. Roy

  Ik woon zelf op de Mgr. van de Weteringstraat. Ben er vandaag 2 keer langs gefietst tijdens de spits en vond het eigenlijk reuze meevallen. De verkeersregelaars hebben de situatie volgens mij prima onder controle. Geef het nog 2 werkdagen en de automobilisten weten vanzelf dat ze de komende dagen de Nachtegaalstraat moeten vermijden.

 3. Niels Bokhove

  Ik woon precies boven AH en heb een goed zicht op de situatie. Ten eerste houden niet alle fietsers zich aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars (nl. op het fietspad aan de andere kant gaan rijden, wat ik overigens ook geen goed idee vind, maar legio fietsers rijden tegenwoordig overal al aan de verkeerde kant – zie de grachten) en ten tweede fietsen ze zonder goed uitkijken pardoes de autostrook op.
  Fietsers staan bekend als het meest anarchistische bevolkingsdeel, ze trekken zich van geen regel wat aan en zijn dan stomverbaasd en verongelijkt als ze wat overkomt. Geldt ook voor scooters, waarvan er 1 gisteravond te hard reed en tegen een auto uit de Vd Weteringstr. knalde.

 4. Objectivist

  Lijkt allemaal idd wel mee te vallen.

 5. Roy

  @Niels: Tsjah dat is natuurlijk een heel ander probleem. Volgens mij ben je als fietser dan gewoon strafbaar. En natuurlijk ook gewoon echt helemaal je eigen schuld als er dan wat met je gebeurd.

 6. Herman

  Laten we stoppen met vernieuwen van winkels, huizen, straten, rioleringen, kabels, lantaarnpalen en ook meteen maar met het onderhoud van dit alles.

  We kunnen dit allemaal niet meer aan!

 7. Niels Bokhove

  @Roy: Ter aanvulling: als fietsers, ook met kinderen voor- en /of achterop, ri. Maliebaan de wegversmalling voorbij zijn, kunnen ze meteen weer het fietspad op, maar rijden dan op de autostrook door tot aan het stoplicht. Ook zo neem je als fietser onnodige risico’s.
  De verkeersregelaars doen het volgens mij heel goed, maar ja, bekeuringen mogen ze niet uitdelen. Dan zouden ze ook hun werk moeten onderbreken…
  Het valt me op – ik sta vaak te kijken, want de sloop in AH is soms spectaculair, ook qua lawaai, jawel – dat auto’s heel goed uitkijken en voorzichtig rijden.

 8. CorrieGM

  @Herman: haha, goeie.
  @Niels: Als je af moet stappen van je fiets met je kinderen voor- en achterop, houd je het verkeer op. Dat is niet handig.En je wil waarschijnlijk niet dat je kinderen de commentaren daarop horen.

 9. Niels Bokhove

  @CorrieGM: afstappen hoeft helemaal niet, er is een prima opritje meteen na de afzetting (voor rest. Aan tafel). Daar hebben ze rekening mee gehouden, en zo hoort dat ook. Maar ja, als je als fietser ook dan niet oplet……
  Dan is er ook geen commentaar. Als je doorrijdt, misschien juist dan wel, omdat je de auto’s onnodig in de weg zit.

 10. Dirk

  Jammer voor de buurtbewoners dat de verbouwing van de AH wat ingrijpender is dan ze gewend zijn, maar het ziet er allemaal heel netjes geregeld uit en het is zeker veilig begaanbaar (met wat geduld). Beetje overtrokken reacties.

 11. Johan

  “Corporate citizenship”, alsof zoiets bestaat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).