Verdacht pakket bij beautysalon Amsterdamsestraatweg blijkt explosief, burgemeester sluit pand Verdacht pakket bij beautysalon Amsterdamsestraatweg blijkt explosief, burgemeester sluit pand

Verdacht pakket bij beautysalon Amsterdamsestraatweg blijkt explosief, burgemeester sluit pand

Verdacht pakket bij beautysalon Amsterdamsestraatweg blijkt explosief, burgemeester sluit pand
Foto: Regio Nieuws Utrecht
Het verdachte pakketje dat vrijdagochtend voor de deur van een beautysalon aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is achtergelaten, blijkt een explosief te zijn. Dat meldt de politie na onderzoek. De beautysalon werd eerder dit jaar ook al beschoten. 

Het verdachte pakketje dat vrijdagochtend voor de deur van een beautysalon aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is achtergelaten, blijkt een explosief te zijn. Dat meldt de politie na onderzoek. De beautysalon werd eerder dit jaar ook al beschoten. 

De politie kreeg rond 5.30 uur een melding van een verdacht pakketje bij de deur van beautysalon FullGlamDutch aan de Amsterdamsestraatweg. De woning boven de beautysalon moest worden ontruimd, maar de bewoner kon korte tijd later terug naar huis.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het pakketje meegenomen om ergens anders te laten ontploffen. De politie ging toen nog verder met het onderzoek. Zo is onder meer een buurtonderzoek gedaan en zijn camerabeelden bekeken. Ook werd nog onderzocht of het inderdaad om een explosief ging. Dat blijkt nu dus het geval te zijn.

30 dagen gesloten 

Burgemeester Sharon Dijksma heeft het pand laten sluiten door de vondst van het explosief. “Gelet op de ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid door dit incident, de eerdere geweldsincidenten en de reële kans op herhaling wordt het pand gesloten voor de duur van 30 dagen”, laat de gemeente weten. Het pand is al een keer gesloten geweest na de beschieting eerder dit jaar.

De beautysalon werd in februari van dit jaar beschoten. Vorige week is een 17-jarige jongen als verdachte aangehouden voor die explosie. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen het vrijdag achtergelaten explosief en de eerdere incidenten.

Gekoppelde berichten

28 Reacties

Reageren
 1. Betweter

  Wanneer gaat de gemeente nu eindelijk een keer hard en doortastend optreden tegen deze maatschappij ontwrichtende vormen van ondermijning? Ongeveer de helft van de op de ASW gevestigde ondernemingen hangen van fout geld aan elkaar en zijn ordinaire wasmachines voor drugsorganisaties die onze stad in hun greep hebben. Beautysalons, kappers, belhuizen, nagelstudios, bruidsjurkenhuizen… het straalt er vanaf. Van die laatste overigens we humor dat er in sommige van die tenten per jaar meer jurken worden “verkocht” dan dat er in heel utrecht huwelijken worden gesloten…. Gemeente en politie staan er appelig bij toe te kijken zonder een kritische vraag te stellen… en ondertussen lopen de burgers van onze stad een levensgroot gevaar om onbedoeld slachtoffer te worden van grof en vaak extreem gewelddadig handelen rond deze tenten.

 2. Geenstijl@Utrecht

  Dit is dus gewoon weer toegeven aan criminelen en hun handelswijze, leg een zgn explosief neer voor een pand,en de burgemeester sluit braaf het pand.
  Een pand sluiten is natuurlijk makkelijker dan het opsporen van dit soort criminelen, want echt handhaven is voor deze burgemeester nog altijd een ding.

 3. Sj

  @geenstijl: het sluiten van het pand staat volledig los van het strafrechtelijk onderzoek. De burgemeester gaat helemaal niet over het opsporingsonderzoek, dat is het OM.
  Je onwetendheid tav bevoegdheden én naïviteit tav het soort panden op de asw is stuitend.

 4. Arie de knaller

  Wanneer burgemeester Dijksma een pand laat sluiten , is dat buigen voor terreur
  De daders op sporen lijkt mij logischer

 5. Betweter

  Het is verstandig er mee te kappen dit soort ondernemingen te zien als “slachtoffer”. Ze zijn onderdeel van een systeem waarin dit de spelregels zijn. Ze zijn keihard onderdeel van het probleem, en zodra het mis gaat staan ze de onschuld zelve uit te hangen in de media.
  Play stupid games, win stupid prices…

 6. Pee

  Er worden natuurlijk niet zo maar random bij zaken een bom geplaatst of beschoten .

 7. Robbert

  Denk niet tevreden over een botox behandeling.

 8. Koel Hoofd

  Dit is een probleem wat al meerdere jaren door heel Nederland speelt en steeds verder escaleert. Het heeft er meer dan alle schijn van dat die criminele jakhalzen de overheid voor zich aan het werk zetten om hun concurrentie uit te schakelen.
  Want een explosief plaatsen levert gegarandeerd een lange sluiting van het pand op. Dat kan nooit de bedoeling van die wet zijn geweest.

 9. Janah

  In de voetbalstadions heersen de hooligans. Daar buiten de andere criminelen. ” Ze” moesten er eens wat aan doen.

 10. Uuu

  Even uitleg

  De burgmeester laat zo’n winkelpand sluiten i.v.m. gevaar voor de omgeving: de buren, de bovenburen, etc.. Want de winkel is dus overduidelijk een doelwit, al meerdere keren geweest ook.

  De burgemeester stuurt de politie niet (meer) aan. We hebben nu Landelijke/ Nationale politie. Dat was zo’n plan van VVD/ CDA en PVV (ze gaven gedoogsteun weet u nog) uit 2010/ 2011.

  Dat de burgemeester zo’n pand sluit wil niet zeggen dat er niet gelijktijdig al lang een onderzoek door de politie gestart is. Wil je of de journalist dat weten, moet er gebeld worden met voorlichter van de politie en niet met die van de burgemeester.

  Het enige dat stom is aan zo’n pandsluiting is als de winkeleigenaar onschuldig is en daardoor omzet misloopt. Maar……veel van deze panden aan de ASW zitten tot n hun oksels in crimineel geld. Uit eigen keuze of, omdat ze onder druk worden gezet.

  Politie staat dit (soms) toe, omdat ze er dan namelijk wel zicht op hebben.

  Maar goed, de enige reden dat de burgemeester een dergelijke beslissing neemt is om onschuldige buren te beschermen tegen bomaanslagen, waarbij zij gedood kunnen worden.

  De winkels op de ASW mogen dan wel louche zijn, de mensen die er wonen zijn gewone mensen over het algemeen.

 11. W

  @arie: waarom is dat buigen voor terreur?
  En hoe kom je erbij dat de daders niet zullen worden opgespoord?

 12. Geenstijl@Utrecht

  @SJ,

  Ik weet dondersgoed wat voor een bevoegdheden de burgemeester heeft,en weet ook dondersgoed het verschil tussen bestuursrecht en strafrecht.
  En nee ik ben zeker niet naïef, maar wel zeer kritisch naar de overheid toe.
  Nu jij weer ….

 13. Bakfiets generatie

  Dit soort aanslagen blijven gebeuren omdat het effect heeft, als panden niet meer gesloten worden heeft het ook geen zin meer om een explosief te plaatsen.

 14. Katja

  Woon bijna drie decennia aan de ASW, en Betweter heeft gelijk, het aantal gesloten (en daarna onder een andere dekmantel) heropende zaken is enorm.

 15. Sj

  @geenstijl: kritisch zijn naar de overheid is prima, tegelijkertijd een enorme naïveteit tentoon spreiden ten aanzien van het doel van het explosief is stuitend. We weten allemaal dat de kappers, nagelstudio’s, beautysalons, bruidswinkels, telefoonhoesjeswinkels, inktshops, en diverse horeca aan de ASW witwasmachines van criminele organisaties zijn. En dat er diverse fitties spelen tussen die criminelen is ook evident.
  Je suggereert in je post wel degelijk een tegenstelling tussen bestuurs- en strafrecht. Het is geen of-of, maar en-en. Overigens gaat de burgemeester ook niet over 1 nacht ijs vwb de sluiting van de “zaak”. Maar ze heeft te maken met omwonenden die gevaar lopen.
  Je bagatelliseert willens en wetens deze zaak en verspreid nepnieuws. Kwalijk.

 16. W

  Ja inderdaad, @koelhoofd heeft gelijk! De concurrentie tussen beautysalons is moordend, geen middel wordt geschuwd om een concurrerende beautysalon het leven zuur te maken, zoals het neerleggen van een explosief voor de deur of het met een kalasjnikov beschieten van het gebouw. What’s next: kapperszaken? Nagelstudio’s?

 17. JdV

  @w: nog niet zolang geleden een vishandel die moest sluiten. Hoekse en Kabeljauwse twisten, het moet niet gekker worden.

 18. Scherpschutter

  Tja, je kunt een PVDA’er wel uit de PVDA halen, maar hoe haal je de PVDA-oplossingen uit een PVDA’er he? Echt alleen iemand met deze roots verzint het om een slachtoffer genadeloos te straffen voor de ‘misdaad’ van beschoten worden (hoe durf je!), terwijl daarmee tegelijk de rode loper wordt uitgerold voor niet zo morele winkeliers om op doodeenvoudige wijze even wat concurrenten uit te schakelen….

  Een PVDA oplossing voor een PVDA probleem, valt nu werkelijk iets anders te verwachten dan een PVDA uitkomst: het wordt alleen maar erger?

 19. Geenstijl@Utrecht

  @Sj,

  Ondermijning is het nieuwe toverwoord van de overheid,om te proberen criminaliteit aan te pakken,alleen hebben ze niet genoeg mensen om dit te doen.
  Zelfs de politie heeft geen capaciteit om echt door te pakken, dit land is door vele jaren van wanbeleid verworden tot een clown ….. en de dupe zijn wij als burgers.

 20. Japie

  Heb je een concurrent zet een nepbommetje aan de deur en je concurrent is verleden tijd. Snel makkelijk en vooral goedkoop.

 21. Anne Marie ten Berge

  @Uuu en @W: .u kunt het fijn uitleggen en mooie vragen stellen maar een niet gekozen burgemeester (ook raadsvoorzitter) kan zijn/haar macht en inzichten nog steeds niet ontlenen aan democratische burgemeesters verkiezingen. Deze Utrechtse PvdA-burgemeester erkent dat wij niet in een democratische rechtstaat leven dus ze sluit panden ter bescherming van de buren. Deze burgemeester laat geen huizen bouwen zodat de bedreigde buren kunnen verhuizen naar een veilige woning en hun bovenwoning dichtgetimmerd kan worden.

 22. Uuu

  @ Anne Marie ten Berge

  STOP met het verspreiden van desinformatie en wel NU!

  Net als uw/ je medereaguurders!

  De burgemeester is democratisch gekozen door de gemeenteraad, zoals dat gaat in Nederland.

  Gekozen dus. De burgemeester = gekozen. Zo goed als iedere Nederlander kan solliciteren op die vacature.

  Zo goed als unaniem gekozen door de raad ook nog, dus u weet welke partijen u ter verantwoording dient te roepen. Zo goed als alle dus.

  Het is werkelijk waar schrijnend gesteld met het staatsinrichtingsonderwijs in Nederland.

  Als Nederlands staatsburger met actief en passief kiesrecht dient u op de hoogte te zijn van uw rechten en plichten en van het staatsrecht. U dient wetswijzigingen in de staatscourant bij te houden. U heeft democratische mogelijkheden tot inspraak en meebeslissingsrecht genoeg. Verdiep u er eens in. Iedere Utrechter kan de gemeenteraadsvergaderingen live volgen via de tv of via de livestream of live aanwezig zijn in de raadszaal.

  Iedere Utrechtse burger kan spreektijd aanvragen in de gemeenteraad. Zo goed als iedere burger kan burgerinitiatieven indienen. Zo goed als iedere burger kan lid woorden van een politieke partij, zich verkiesbaar stellen of een partij oprichten.

  En als laatste. Deze burgemeester doet wat ze moet doen, namelijk de openbare orde handhaven. Daarvoor is ze in dienst. Daar is niks ondemocratisch aan.

  Hoezo trekt u zo van leer tegen het sluiten van deze zogenaamde beautysalon? Heeft u een bepaald belang?
  Mogen de buren niet beschermd worden tegen aanslagen?

  Het is niet de taak van de burgermoeder om huizen te bouwen. Het is niet de taak van de burgermoeder om strafvervolging in te stellen. Dat is aan anderen in onze democratische rechtsstaat. U moet de pijlen op de goede personen en instanties richten, maar u bent gewoonweg niet goed op de hoogte. Typ dan ook geen reacties hier. Kijk in de spiegel. Denk na. Reflecteer. Maar hou wijselijk uw mond als de stof u boven de pet gaat.

 23. JR

  Bizar, die Uuuu. Durft hier te stellen dat de burgemeester gekozen is. De beste man snapt werkelijk niets van het staatsbestel. In een ding heeft hij gelijk: hij is zelf het beste bewijs dat het ‘staatsinrichtingsonderwijs’ faalt.

 24. Wim

  Weledelzeergeleerde alleswetende heer Uuu. Dank voor uw zoveelste college. Ik herinner me niet dat ik een oproep heb gekregen om het stembureau te bezoeken voor het uitbrengen van mijn stem voor de verkiezing van de nieuwe burgemeester. U weet mij vast wel te vertellen wanneer dat dan geweest is en wanneer de volgende keer dan zal zijn. Dan zal ik dat agenderen, opdat ik niet meer vergeet mijn stem te laten gelden voor de verkiezing van onze burgemeester.

 25. Thorbecke

  @ Uuuu

  Gast, u faalt hopeloos, terug naar school. Natuurlijk kennen we in Nederland geen gekozen burgemeester. In een uiterst intransparant selectieproces brengt een intransparante selectiecommissie een intransparant advies uit aan de gemeenteraad. De gemeenteraad doet dan (in besloten, dus intransparante, vergadering) een aanbeveling aan de minster die daarop voordraagt aan de kroon. Gekozen? Laat me niet lachen. Uw aanmatigende toon is volstrekt misplaatst.

 26. Uuu

  @ Thorbecke

  Begint de volgende reaguurder weer te roeptoeteren. Sjongejongejonge. Thorbecke draait zich om in zijn graf vanwege zoveel onwijsheid.

  https://www.burgemeesters.nl/themas/burgemeester-worden/benoemings-en-selectieproces/

  En let even op welke onderdelen WEL in openbare gemeenteraadsvergaderingen tot stand komen. So far de intransparantie.

  Een getrapte uitverkiezing is nog steeds een uitverkiezing.

 27. Uuu

  Wim is een beetje dom en snapt de term getrapte verkiezing niet zo goed.

  Alles beter dan een door populisten gekaapt burgmeesterschap. Stel je voor dat je een tjerry als burgemeester krijgt. Manmanman. Wat een ellende. Dan krijg je iemand die een paar % van de Utrechters vertegenwoordigt in plaats van een breed gedragen burgemeester die slechts door een klein % niet geaccepteerd wordt. De omgekeerde wereld dus.

 28. JR

  Tsss. Kenmerk van postmodernisme is dat elke onwetende zijn eigen waarheid heeft. Zie daar uutje. Maar om een benoemingsproces te zien als een verkiezing moet je toch wel van heel ver komen hoor. Of heel ver heen zin, dat kan natuurlijk ook.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).