Verdachte van zware mishandeling op Kanaalstraat in Utrecht weer vrijgelaten Verdachte van zware mishandeling op Kanaalstraat in Utrecht weer vrijgelaten

Verdachte van zware mishandeling op Kanaalstraat in Utrecht weer vrijgelaten

Verdachte van zware mishandeling op Kanaalstraat in Utrecht weer vrijgelaten
Bron: Opsporing Verzocht
De 24-jarige Utrechter die maandagochtend werd aangehouden op verdenking van een mishandeling op de Kanaalstraat is weer vrijgelaten. De politie meldt dat de man wel verdachte blijft in de zaak.

De 24-jarige Utrechter die maandagochtend werd aangehouden op verdenking van een mishandeling op de Kanaalstraat is weer vrijgelaten. De politie meldt dat de man wel verdachte blijft in de zaak.

Zo’n twee jaar geleden werd een 22-jarige man mishandeld na een verkeersruzie in de Kanaalstraat. Omstanders bemoeiden zich met de ruzie en rond de twintig mannen doken bij de auto’s op en deelden klappen uit, waarbij het slachtoffer en zijn twee vrienden flink werden toegetakeld.

Er is veel uit de kast getrokken om de verdachte(n) van deze zware mishandeling op te sporen. Maandag meldde de politie dat een 24-jarige Utrechter was aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de auto van het slachtoffer te hebben gestolen. Het slachtoffer probeerde zich aan de auto vast te klampen in een poging dit te voorkomen. Desondanks begon de persoon achter het stuur te rijden.

De bestuurder remde vervolgens abrupt, waarbij het slachtoffer gelanceerd werd en met hoge snelheid tegen een fietsenrek aankwam. De bestuurder liet het slachtoffer ernstig gewond achter. Het slachtoffer lag negentien dagen in coma en zal nooit meer kunnen werken.

Op zoek naar tips

De man is dus inmiddels weer vrijgelaten. De politie meldt daarnaast nog steeds op zoek te zijn naar tips over de mishandeling. De recherche zei eerder niet uit te sluiten dan er nog meer mensen worden aangehouden.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Gelukkig maar, het is toch sneu voor zo’n verdachte om geen bewegingsvrijheid te hebben.

 2. Rob

  Poging tot moord, iemand aan z´n lot achterlaten, diefstal en gewoon lekker thuis mogen afwachten. Misschien dat de verdachte er wel voor kiest om voor onbepaalde tijd op vakantie te gaan bij z´n tante in het buitenland.. Zou zo maar kunnen.

 3. Geenstijl@Utrecht

  Tja zoals ik al schreef …. nogmaals, ik hoop dat het slachtoffer zijn recht krijgt.

 4. Scherpschutter

  @Rob

  Wat stel je voor? Verdachten voortaan maar zonder bewijs voor een misdaad van hun vrijheid beroven?

 5. Rob

  @ss.
  Nee, dat zeg ik niet. Maar als de politie voldoende bewijs heeft om m op te pakken mag de ovj kijkend naar de zwaarte van het misdrijf best besluiten om de verdachte wat langer vast te houden(in het kader van het onderzoek).

 6. Willem

  @ss: daartoe kan de rc inderdaad besluiten als deze vermoedt dat de verdachte de plaat zal poetsen. Hoopte serieus dat je dat zou weten cq deze behoegdheid uit het wvsv zou kennen.

 7. Angelique

  @Scherpshutter er is wel bewijs.

 8. Scherpschutter

  Angelique

  Niet genoeg helaas…

 9. Scherpschutter

  @Rob

  Die mogelijkheden zijn er al. Alleen, daar heb je wel voldoende bewijs voor nodig…Dat is er kennelijk niet, anders hadden ze dat ongetwijfeld gedaan. En daarmee is de cirkel weer rond. U wilt toch geen burgers van vrijheid beroven zonder bewijs…?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).