Verdachten gewapende overval op Utrechtse snackbar aangehouden Verdachten gewapende overval op Utrechtse snackbar aangehouden

Verdachten gewapende overval op Utrechtse snackbar aangehouden

Verdachten gewapende overval op Utrechtse snackbar aangehouden
Beeld: Politie Utrecht Stad
De politie heeft naar aanleiding van de overval op een snackbar aan het Lodewijk Napoleonplantsoen twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Limmen en een 24-jarige man uit Utrecht.

De politie heeft naar aanleiding van de overval op een snackbar aan het Lodewijk Napoleonplantsoen twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Limmen en een 24-jarige man uit Utrecht.

De snackbar werd op donderdag 12 mei rond middernacht overvallen door de twee mannen. Ze bedreigden het aanwezige personeel met een pistool en gingen er vervolgens met de buit vandoor. Na de overval stelde de recherche een groot onderzoek in naar de identiteit van de verdachten.

In verband met dat onderzoek deelde de politie eerder al beelden van de verdachten, waarop te zien was dat ze het personeel onder schot hielden en geld uit de kassalade gristen. Door het onderzoek en de media-aandacht konden de verdachten volgens de politie gearresteerd worden. De politie meldt dat de mannen nu vastzitten en verhoord worden.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Lachgas

  Politie berichtte eerder dat verdachten waren gevlogen maar dat het om 2 16 jarigen personen ging. Ra, ra. Zaten er dus idd naast, 16 en 24 jaar!

 2. Koel Hoofd

  Mooi werk!

 3. Geenstijl@Utrecht

  Kijk daar wordt ik nou vrolijk van,twee verdachten aangehouden.
  Goed speurwerk.

 4. Alex

  Kom je helemaal uit Limmen naar Utrecht om een snackbar te overvallen…

 5. WvR

  @Alex:
  Je haalt me de woorden uit de mond.
  Heen en terug een dikke 150 kilometer, ongeveer 2 uur.
  Je haalt net je benzine d’r uit er van uitgaande dat de snackbar een goeie avond heeft gedraaid. In Alkmaar zal toch ook wel een overvalbare snackbar zijn denk je dan?

  De volgende keer een girostent in Dronten zou ik zeggen, grenzen verleggen.
  En vervolgens, via Zwolle, Nijverdal, sta je zo in Almelo. En iedereen weet: Kan je Almelo halen, dan ligt de wereld aan je voeten.

 6. Pee

  Tot zo ver is het goed aangepakt maar als ze uiteindelijk voor de rechter staan zakt je broek weer af van de straf die gegeven word.

 7. Realist

  @Pee. Keer op keer een enorme faal. Het wordt tijd dat we inzien dat de soft linkse aanpak niet meer helpt.

 8. tinus

  LIMMEN???

 9. tsilaereep

  @Pee & Realist
  Hebben jullie bronnen die onderbouwen dat er stelselmatig laag gestraft wordt voor overvallen? Of is het zoals gewoonlijk de onderbuik die spreekt?

  Dat strenger straffen de oplossing is, is overigens een idee dat heel wat nuance kan gebruiken.
  https://ccv-secondant.nl/platform/article/over-de-afschrikkende-werking-van-straffen
  https://www.reclassering.nl/actueel/nieuws/streng-straffen-is-goed-maar-slim-straffen-is-beter

 10. Geenstijl@Utrecht

  Die staan al weer op straat om de volgende snackbar te pakken🙄

 11. Lombokker

  @Pee
  Die lage straffen zijn gewoon een ordinaire bezuinigingsmaatregel, want het verblijf van een crimineel in een staatshotel kost de belastingbetaler ongeveer €500 per dag.

  @tsilaereep
  Het maakt de doorgewinterde criminelen inderdaad geen reet uit of ze nu 5 jaar of 10 jaar gevangenisstraf krijgen voor het plegen van een bepaald misdrijf. Het verschil is echter dat ze wel een tijd langer van straat zijn, en in die tijd geen nieuwe misdrijven kunnen plegen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).