Vergunningsaanvraag coffeeshop Vlampijpstraat goedgekeurd | De Utrechtse Internet Courant Vergunningsaanvraag coffeeshop Vlampijpstraat goedgekeurd | De Utrechtse Internet Courant

Vergunningsaanvraag coffeeshop Vlampijpstraat goedgekeurd

Vergunningsaanvraag coffeeshop Vlampijpstraat goedgekeurd
De coffeeshop Gallery Colorado op de Vlampijpstraat in Utrecht is een stap dichterbij de realiteit gekomen. De vergunningsaanvraag is goedgekeurd en het Utrechts college vraagt om reacties op de komst van de geplande coffeeshop voor minstens vijf jaar.

De coffeeshop Gallery Colorado op de Vlampijpstraat in Utrecht is een stap dichterbij de realiteit gekomen. De vergunningsaanvraag is goedgekeurd en het Utrechts college vraagt om reacties op de komst van de geplande coffeeshop voor minstens vijf jaar.

Gallery Colorado wordt een combinatie van een coffeeshop en een kunstgalerie. Omwonenden en ondernemers in de buurt zijn niet blij met de plannen. Tot 17 november 2016 kunnen ze hun zienswijze kenbaar maken.

Wim Pot, voorzitter van BedrijvenKring Cartesius, is niet blij met de mogelijke komst van de coffeeshop, zo liet hij onlangs nog aan DUIC weten: “De coffeeshop ligt op 100 meter afstand van een woonwijk. Hoe goed de ondernemer van de coffeeshop het ook zal proberen, het bezoek van de shop zal hij op straat niet onder controle kunnen houden. Burgemeester Van Zanen is erg gericht op veiligheid dus ik verwacht dat wij daarin zeker gehoord gaan worden.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Het beste is alle 17 koffieshops gaan verdwijnen uit de stad en er één grote shop gerealiseerd wordt op een industrieterrein, zo ver mogelijk van woonwijken vandaan, met eigen kweek en verkoop, welke gerealiseerd wordt door de gemeente Utrecht zèlf zodat de winst ten goede komt aan de Utrechtse belastingbetaler en lokale belastingen omlaag kunnen, zodat alle 340.000 Utrechters hiervan positief profijt van hebben.

 2. j. de vries

  “De koffieshop ligt op 100 meter afstand van een woonwijk” Dat is dan in ieder geval 100 meter verder dan ongeveer alle andere shops want die liggen allemaal IN een woonwijk. Een desolaat industrieterrein als de Vlampijpstraat lijkt me een prima plek voor een shop. Er moet er echter ook nog een stuk of 2 in Utrecht Oost worden gevestigd, in een mooi pand aan de Koningslaan of Emmalaan. Tenslotte is het hartstikke zielig dat de blowers uit dat gedeelte van de stad altijd naar het centrum moeten rijden.

 3. yoshua

  Slecht plan van jou Willem Vreeswijk.
  Wat moeten die bijstandsmoedertjes dan die nu de toppen knippen?
  Tinus de elektricien, Mohammed de timmerman en Willem de makelaar, dan hebben we het niet eens over Youssef de kloner en Marcel de chauffeur.
  Je trekt miljoenen uit de Utrechtse economie door iets wat prima geregeld is te legaliseren voor de diknekken die dat geld in bodemloze putten gaat gooien.
  Nu hebben wij burgers er profijt van, legaliseren is armoede aantrekken.
  Mijn buurman kan straks weer een dikkere Mercedes kopen, maak je het legaal dan moet hij een Opel astra gaan rijden.
  Hennep mag nooit worden gelegaliseerd worden, dingen die goed gaan moeten zo blijven.

 4. Jan

  Droom jij even fijn verder, Wim.

 5. cas

  is een shop achteraf op een industrieterrein niet juist een plaats waar criminaliteit zich kan ontwikkelen…

 6. Suzan

  Zijn er werkelijk nog mensen die deze rommel in de hens steken en inhaleren…?!
  En nadat ze hun lijf en geest naar de klote hebben geholpen gaan ze klagen en aanspraak maken op de gezondheidszorg…

 7. Lou Vos

  Slechte start voor het Werkspoorkwartier, wat juist omwonenden en andere bewoners uit de stad aan wil trekken nu het culturele bestemming heeft gekregen. Geen visitekaartje ook bij de nieuwe entree onder de spoorbrug waar net het mooie nieuwe logo van het Werkspoorkwartier prijkt. De bedoeling was juist om dit gebied aantrekkelijker te gaan maken, er is oa door de Gemeente zelf gestart met het ontwerpen van de zgn Spoorzone; een fiets-en wandelroute van station Zuilen, langs het spoor, via de Vlampijpstaat / Vlampijpateliers door het gebied. Maar is dit leuk wandelen of fietsen? gaan ouders uit de omgeving hier met hun kinderen aan de wandel? of ga je hier s’avonds een leuk stukje joggen? Is dit een fijne en representatieve entree voor de Vlampijpateliers en de ruim 75 beeldend kunstenaars en ontwerpers die er werken? zou de focus voor het gebied niet op andere projecten moeten liggen?

 8. Jan

  Voor de mensen die de feiten willen weten over wiet en het gebruik ervan:

  http://norml.org/marijuana

 9. Lou Vos

  niets tegen op coffeeshop of gebruik ervan, wel op de keuze van de locatie

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).