Vergunning is rond; woongroep minderjarige vluchtelingen aan de Biltstraat in Utrecht kan binnenkort open Vergunning is rond; woongroep minderjarige vluchtelingen aan de Biltstraat in Utrecht kan binnenkort open

Vergunning is rond; woongroep minderjarige vluchtelingen aan de Biltstraat in Utrecht kan binnenkort open

Vergunning is rond; woongroep minderjarige vluchtelingen aan de Biltstraat in Utrecht kan binnenkort open
De nieuwe woongroep voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in de Biltstraat in Utrecht kan binnenkort open. Nu de vergunning rond is moeten er nog wat lichte werkzaamheden plaatsvinden. De organisatie van de opvang, Nidos, verwacht dat de jongeren ergens tussen april en eind juni er kunnen gaan wonen.

De nieuwe woongroep voor alleenstaande minderjarige asielzoekers in de Biltstraat in Utrecht kan binnenkort open. Nu de vergunning rond is moeten er nog wat lichte werkzaamheden plaatsvinden. De organisatie van de opvang, Nidos, verwacht dat de jongeren ergens tussen april en eind juni er kunnen gaan wonen.

In de woongroep komt ruimte voor maximaal achttien jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. De jongeren hebben een verblijfsvergunning gekregen en krijgen 24 uur per dag begeleiding. Ze krijgen hulp met zaken als onderwijs, werk, huishouden en geldzaken.

Organisatie Nidos is verantwoordelijk voor de begeleiding van de jongeren. Nidos heeft meer van dit soort woongroepen. Het doel is dat de jongeren een eigen netwerk opbouwen en op termijn zelfstandig gaan wonen. De vergunning voor de locatie aan de Biltstraat is tijdelijk, in principe voor maximaal tien jaar. Er was één iemand die een bezwaar had ingediend tegen de vergunning, maar na een gesprek trok diegene dat weer in.

Recent ging DUIC nog langs bij een woongroep voor minderjarige asielzoekers in De Meern, dat verhaal is hier te lezen. Het verschil met de nieuwe woongroep aan de Bilstraat is dat de jongeren in De Meern nog in de asielprocedure zitten.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Anne-Fleur

  Leuk een verrekking voor de stad welkom welkom

 2. de Buurman

  Het is wel weer duidelijk hoe de gemeente met omwonenden om gaat. Eenmaal? Andermaal? Bezwaar? Nee?: verkocht! Vergunning wordt zonder morren uitgedeeld, en gaan jullie maar lekker met 18 minderjarige getraumatiseerde kinderen naast je wonen. Oh ja en de inloop avond doen we nadat alle vergunningen uitgegeven zijn, zodat het er eigenlijk ook helemaal niet meer toe doet wat je vindt.

  Lekker onderonsje tussen de gemeente en Nidos, Nidos waar de bestuurders al eerder in dit pand zaten. 6 jaar (en daarna uiteraard ook nog eens 6 jaar, en dan tot in het oneindige) is ook veel te lang. Asielzoekers, Leger des Heils junks, Jellinek, de nachtopvang, alles en iedereen die zorg en hulp nodig heeft (en overlast veroorzaakt) wordt gewoon op de Biltstraat gedumpt.

 3. Nina

  Waar blijven de betaalbare woningen in Utrecht voor onze eigen kinderen? Het begint inmiddels zeer pijnlijk te worden.

 4. Henk

  Wat kost dat? En wie betaalt wat?
  Of mag dat niet gevraagd worden?

 5. Ihsan

  @de Buurman. Wat ben ik blij dat u mijn buurman niet bent! Ik heb liever een paar minderjarige vluchtelingen naast mij wonen dan één zuurpruim!

 6. Wies

  Ik wens de buren sterkte! Goedbedoelde club dat Nidos met aardig personeel, maar uiteindelijk heb je wel overlast.

 7. Bert

  @Buurman

  Als u de kaart van de verkiezingsuitslagen over de wijk heen legt, dan is er toch genoeg overleg geweest. Allemaal mensen die altijd zo graag roepen: “jij bent welkom.”

 8. Zorg en hulp

  @Buurman: getverredemme mensen die zorg en hulp nodig hebben? Vlakbij je huis, gewoon in onze stad? Nee dat kan inderdaad niet.

  De gemeente Westland is de plek voor jou Buurmanneke! Van harte gekukgewenst met je verhuizing naar de meest sexy plek in Nederland binnenkort.

 9. Nina

  @ Zorg en hulp

  Mensen en bedrijven die geld verdienen voor de BV Nederland vertrekken massaal uit Nederland vanwege het slechte toekomstperspectief.

  Hoe blijft Nederland langdurig de uitkeringen en zorg voor de hulpbehoevenden betalen, denk jij?

 10. Bromsnor

  Bromsnor aan @Nima, is dit een rethorische vraag of wilt u antwoord? Het antwoord is namelijk eenvoudig, laat de rijken meer belasting betalen (vermogensbelasting), daar heeft u wsl geen last van en alle uitkeringen zijn gered, ook die van u.

 11. Zorg en hulp

  @Nina: mensen die geld verdienen vóór de BV Nederland vertrekken massaal, PROEST!

  Weet je wie er vertrekken? Parasieten die nog geen stuiver willen bijdragen aan de BV Nederland maar alleen aan hun eigen portemonnee. Die belastingparadijs Nederland hebben uitgeknepen zolang het kan en nu misschien merken dat ze ergens anders een nog schraperiger bestaan kunnen hebben.

  Goh wat erg dat die vertrekken uit Nederland.

 12. Boogschutter

  @ Nina

  “Waar blijven de betaalbare woningen in Utrecht voor onze eigen kinderen? Het begint inmiddels zeer pijnlijk te worden.”

  Wat een benauwde filosofie.

  Misschien betrof het hier, indien uw wiegje door allerlei toevallige oorzaken en omstandigheden elders had gestaan wel uw eigen bloedjes van kinderen…
  Doe dit gedachte-experiment eens als u wilt. U kunt het met een gemiddelde intelligentie makkelijk doen.

  De vraag om op te kauwen is deze:

  ‘Is het mijn eigen verdienste dat ik geboren bent in een land waar mijn kinderen veilig zijn voor de kanonnen, bommen en granaten?

 13. Nina

  @ Zorg en hulp

  Jammer dat je blijkbaar niet snapt hoe de economie werkt.

 14. Nina

  @ Boogschutter

  Jij vindt het blijkbaar prima dat er geen toekomstperspectief is voor jongvolwassenen in Nederland? Ik spreek veel jongvolwassenen die geen woning kunnen bemachtigen en tot hun 30e bij hun ouders moeten blijven wonen. Ik zie niet in wat daar goed aan is.

  Vreemd genoeg halen we nog steeds meer mensen binnen die we geen onderdak kunnen bieden. Dat gaat dus behoorlijk mank.

  Heeft niks met het opvangen van vluchtelingen te maken, want dat moet doorgaan op een andere manier. In landen waar wel voldoende plek is met hulp en geld vanuit Nederland.

 15. Boogschutter

  @Nina,
  Het probleem van de woningnood treft niet alleen jong volwassenen.
  Het treft velen en de oorzaak van de woningnood is het jarenlang gevoerde rechts neoliberale overheidsbeleid.
  Maar kinderen, om precies te zijn minderjarigen, die immers afhankelijk zijn van hun ouders en die onder de zorgplicht van hun ouder(s) vallen zijn een andere categorie. In Nederland, waar wij een poging doen tot beschaafd omgaan met kwetsbare minderjarigen hebben wij voorzieningen gecreëerd voor kinderen die te maken krijgen met verwezing of falend ouderschap
  Het gaat in dit concrete geval – u kunt het lezen – om kinderen die verweesd zijn, die het geheel zonder ouderlijke bescherming moeten doen en die op de vlucht geslagen zijn voor oorlog en geweld.
  Kinderen, nogmaals.
  Nidos voorziet krachtens, een kinderbeschermingsmaatregel (uitgesproken door de kinderrechter) in het gezag over deze minderjarigen en draagt vervolgens zorg voor hun opvoeding en verzorging. Nidos moet krachtens de wet garant staan voor veiligheid, onderdak en verzorging. Zegt u maar wat er volgens u met deze kinderen in concreto moet gebeuren als zij naar uw mening niet in boven beschreven, bij wet geregelde voorziening mogen verblijven.
  Ik ben erg benieuwd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).