Vergunning Roost aan de Singel verlengd tot 31 oktober Vergunning Roost aan de Singel verlengd tot 31 oktober

Vergunning Roost aan de Singel verlengd tot 31 oktober

Vergunning Roost aan de Singel verlengd tot 31 oktober
De vergunning voor restaurant Roost aan de Singel in Park Paardenveld is verlengd tot en met 31 oktober 2022. De vorige vergunning liep af in oktober 2021, maar de gemeenteraad besloot dat het restaurant mag blijven totdat er nieuwe plannen zijn voor het gebied.

De vergunning voor restaurant Roost aan de Singel in Park Paardenveld is verlengd tot en met 31 oktober 2022. De vorige vergunning liep af in oktober 2021, maar de gemeenteraad besloot dat het restaurant mag blijven totdat er nieuwe plannen zijn voor het gebied.

Dat betekent dat het restaurant in ieder geval tot november mag blijven draaien. De tijdelijke omgevingsvergunning ligt nu ter inzage. Mensen die bezwaar hebben tegen het uitgeven van de vergunning, kunnen dat de komende weken nog laten weten.

Eigenaar Sidney Rubens was dan ook teleurgesteld toen hij eind 2021 hoorde dat de vergunning voor Roost niet zou worden verlengd. Op initiatief van de Utrechtse D66-fractie besprak de gemeenteraad opnieuw de vergunning van het restaurant. D66 kreeg toen bijval voor het plan om de vergunning te verlengen.

Opmerking: in een eerdere versie van dit artikel stond dat Roost aan de Singel in 2016 de deuren opende op een stuk braakliggend terrein. Dat was niet correct. Dat moet 2017 zijn, toen was het park ook als zodanig al open.

Gekoppelde berichten

25 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Ach ja, en zo heeft D66 weer wat gemeenteraadsverkiezingspunten gescoord bij het utrechtse feestvolk! Hoe vaak kan je zo’n ‘tijdelijke’ vergunning eigenlijk verlengen?

 2. Peter

  Het gaat u stemmen kosten, D66.

 3. Wim

  Voldoende belanghebbenden neem ik aan om hier bezwaar tegen aan te tekenen. Laat de rechter zijn werk doen.

 4. Speak Up

  Op basis waarvan krijgt deze ene horeca-ondernemer, in strijd met eerdere afspraken, een voorkeursbehandeling ten koste van andere horecaondernemers in de stad? Had na het verlopen van de tijdelijke vergunning niet een nieuwe aanbesteding of prijsvraag moeten plaats vinden, als de gemeente van plan is opnieuw tijdelijk horeca te gedogen in het park Paardenveld?

  Dat is het storende aan deze zaak. Hoe zit het met lijntjes tussen de horeca-uitbater en de lokale politiek? > Je zou dit belangenverstrengeling kunnen noemen.

 5. Frank

  Kan de vergunning wel verlengd worden?
  Voldoet het bouwsel aan de meest actuele ventilatie en hygiëne eisen?

 6. Katja

  Jammer…met zuidenwind stinkt het behoorlijk aan de overkant.
  Gewoon een park laten zonder die horeca-onzin.

 7. Pieter

  Enorme oude zooi van aan elkaar peplakte deuren en ramen, een pracht lokatie van de mooie herstelde singel,daar mag best een mooie horeca op maar dit is puinzooi !

 8. Floor

  Vergunning is verlengt tot 31 oktober en daarna het terrein leeg opleveren.

 9. Speak Up

  @ Frank

  Dit bouwsel voldoet sowieso niet aan de eisen uit het bouwbesluit. Kennelijk hoeft dat niet als je vrinden bent met de lokale politiek.

  Het is wachten op andere horecaondernemers die een zaak aanspannen vanwege rechtsongelijkheid tussen de heer Rubens en de rest, als ze durven, want Rubens is een grote speler in het Utrechtse geworden. Daar durven ze geen ruzie mee te maken. Maar alles aan Rubens is zo krom als maar zijn kan. Een koninkje.

 10. BdV

  Wat een klucht.

 11. Rob H.

  Verstandig. Een mooie aanvulling voor die hoek.

 12. Cor Nelis

  In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen verlengt de coalitie nog snel even de vergunning in de hoop dat alle studenten en andere jongeren weer op hen gaan stemmen. Wat een doorzichtige truc!

 13. Anlies

  Foei, allemaal blije mensen die van het leven genieten op de foto. Dat trekt de gemiddelde reaguurder niet. Weg ermee.

 14. Otto

  Bedankt D66 ! Ga zeker op jullie stemmen !

 15. Paul

  Goed gezegd Annelies!!

 16. Peter

  Weg met wat of met wie, Anlies?

 17. Luuk Upuuk

  Onder de restrictie dat ze geen poffertjes verkopen. De binnenstadbewoners zijn immers al overgewichtig.

 18. Herman

  Leuk, grappige tent die saaie plek feestelijk maakt.

 19. Pee

  Ze kijken maar even ,maar kijk nou eens naar die foto.
  Er steekt iets met kop en schouders uit van lelijkheid ,en bouwspeeltuin gelijkend pand wat daar is neer gegooid .
  Het ziet er niet uit .

 20. W.

  @Pee: Inderdaad, nou kan ik die prachtige parkeergarage niet in volle glorie zien…

 21. M

  Nu nog een stuk of 10 afvalbakken erbij, want wat een puinzooi laat dat volk iedere dag achter. Niet normaal.

 22. Kees van O

  Ik zal zorgen dat deze tent dichtgaat en er een mooi park komt,met bomen en vogels.

 23. n Utrechter

  De wereld op zijn kop.

 24. Adriaan

  De aanwezigheid van die tent staat de aanleg van een park met bomen en struiken niet in de weg….. Urine uit urinoirs Roost is ideale meststof voor die beplanting….

  Maar ja, als de gemeente liever daar wat gaat bouwen, gaat dat park er niet komen en is Roost een leuke bliksemafleider.

 25. Korte Frans

  Mooie regenboog …

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).