Onvoldoende steun voor verhuizing nijntje museum naar Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Onvoldoende steun voor verhuizing nijntje museum naar Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Onvoldoende steun voor verhuizing nijntje museum naar Leidsche Rijn

Onvoldoende steun voor verhuizing nijntje museum naar Leidsche Rijn
Het voorstel van VVD Utrecht om het nijntje museum vanuit de binnenstad te laten verhuizen naar Leidsche Rijn Centrum is niet aangenomen. Tijdens de bespreking van de Programmabegroting 2019 op donderdag kreeg de motie voor ‘Leidsche Nijn’ niet genoeg steun van de Utrechtse gemeenteraad.

Het voorstel van VVD Utrecht om het nijntje museum vanuit de binnenstad te laten verhuizen naar Leidsche Rijn Centrum is niet aangenomen. Tijdens de bespreking van de Programmabegroting 2019 op donderdag kreeg de motie voor ‘Leidsche Nijn’ niet genoeg steun van de Utrechtse gemeenteraad.

Leidsche Rijn Centrum is nog op zoek naar een ‘culturele trekker van formaat’. Met het nijntje museum dat inmiddels ‘uit haar jasje groeit’, was het voorstel voor de verhuizing volgens VVD Utrecht een logische optelsom. De motie kreeg donderdag echter onvoldoende steun van de andere partijen tijdens de bespreking van de Programmabegroting 2019.

De uitkomst van de stemming kwam voor de partij niet als een verrassing. “Na alle reacties vooraf hadden we het wel een beetje verwacht”, aldus Raadslid Gertjan te Hoonte (VVD). We vinden niet dat ze móéten verhuizen, maar dat ze mogen verhuizen. We snappen niet zo goed wat er tegen het voeren van een gesprek is: dat kan natuurlijk altijd. Het is een gemiste kans van het college om in gesprek te gaan met het Centraal Museum.”

Te Hoonte laat weten wel positief te zijn over de stemverklaringen van de andere partijen. Daaruit kwam naar voren dat de partijen wel willen dat er een goed functionerende culturele trekker naar Leidsche Rijn komt. Te Hoonte: “Er zit nog wel een opgave wat betreft de sentimenten over Leidsche Rijn en de stad: niet alleen het centrum, maar ook andere delen van de stad moeten aantrekkelijk worden gemaakt.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Blij dat Nijntje gewoon in de stad blijft! De opvatting van Te Hoonte (VVD) dat “ook andere delen van de stad aantrekkelijk moeten worden gemaakt” vind ik nogal naïef. Het opleuken van naargeestige slaapwijken zoals LR maakt het daar meestal alleen nog maar treuriger, de enige kwaliteit die ze hebben is dus dat veel mensen daar kunnen slapen. En tegen de tijd dat er tegen de verdrukking in iets van leefbaarheid begint te ontstaan wordt de boel weer gesloopt, want de houdbaarheid van dat Vinex-spul is vele malen korter dan de eeuwenoude binnenstad. Investeren in een ‘culturele trekker’ is daar dus echt zinloos!

 2. Anne Marie ten Berge

  Gertjan ten Hoonte van de VVD fractie snapt het nog steeds niet…Het Nijntje-museum heeft een bestuur. En dat bestuur wil niet over sluiting van het Nijntje museum praten. Daarom moest de gemeenteraad in meerderheid tegen het besluit van de verhuizing stemmen omdat B&W niet het bestuur van het Nijntje- museum is. B&W hebben weer eens een fopspeen-besluit over een niet bestaande sluiting aan de raad voorgelegd, dat Gertjan ten Hoonte als braaf maar o zo dom jongetje van de klas op de agenda had gezet. En waar de andere fracties over zoveel publieke dommigheid geen oordeel wilden vellen. Weer een stukje diepere kloof tussen de burger en de politiek is gelukt !

 3. bee

  dat is mooi .

 4. katja

  Ze hebben toch al Castellum Hoge Woerd ?

 5. Willem

  ? ? ? vvd-luchtballon doorgeklapt.

 6. w

  dus toch geen verdwijntje? 😉

 7. Michael

  Het Nijntje museum hoort in Egmond aan Zee. Daar is ze geboren.
  Ik blijf het toch zeggen!

 8. helene

  Belachelijk zo’groot museum!Meer aandacht überhaupt voor Utrechtse kunstenaars!Leuk een Nijntje museum,dat is alles!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).