Verkeer op snelwegen rond Utrecht loopt vast vanwege ongeval en olie op de weg Verkeer op snelwegen rond Utrecht loopt vast vanwege ongeval en olie op de weg

Verkeer op snelwegen rond Utrecht loopt vast vanwege ongeval en olie op de weg

Verkeer op snelwegen rond Utrecht loopt vast vanwege ongeval en olie op de weg
Archieffoto DUIC
Het verkeer op de snelwegen rond Utrecht loopt momenteel behoorlijk vast. Dat komt onder meer door een oliespoor dat op de weg ligt. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten die naar Utrecht moeten van tevoren hun reis goed te plannen.

Het verkeer op de snelwegen rond Utrecht loopt momenteel behoorlijk vast. Dat komt onder meer door een oliespoor dat op de weg ligt. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten die naar Utrecht moeten van tevoren hun reis goed te plannen.

“Rond Utrecht loopt het inmiddels behoorlijk vast”, schrijft Rijkswaterstaat op sociale media. Op knooppunt Oudenrijn ligt een oliespoor op de weg. Daardoor is het niet mogelijk om vanaf de A2 vanuit Amsterdam de hoofdrijbaan van de A12 op te rijden.

De parallelrijbaan is wel bereikbaar, maar rond de Leidsche Rijntunnel is ‘flinke’ vertraging. Het goede nieuws is dat de schoonmaakwerkzaamheden op schema liggen en de weg rond 17.30 uur weer geopend kan worden.

Daarnaast was er ook een ongeval bij Houten. Dit zorgt weer voor een file op de A27 richting Breda, waardoor ook het verkeer op de A28 vaststaat. “Moet je zo richting de Domstad? Check dan voor vertrek de verkeersinformatie”, aldus Rijkswaterstaat.

9 Reacties

Reageren
 1. Hoera

  Ik was met de trein, heerlijk langs de file gezoefd, lekker warm, op tijd thuis in plaats van uren te laat. Heerlijk! Ga zo door OV!

 2. G.H.

  @Hoera
  Ook ik ben gisteren na een comfortabele treinreis precies op de vooraf voorziene tijd op CS aangekomen.

  Onderweg trouwens nog getrakteerd op schitterende vergezichten op een volgelopen A12 en A27. Ik mijmerde daarbij even weg, in het licht van het ondergaande zonnetje… “zou onze huislibertariër daar ook zon genietmomentje beleven?”

 3. Christel van Walveren

  Ik zoefde er weer eens heerlijk in de trein langs, met mijn boekje, laptopje, verse cappuccino en muziek (in de 1e klas), supercomfortabele stoelen en ik kon nog mijn telefoon en laptop opladen ook. Heerlijk. Mooie uitzichten over de polder ook met die oranje zon (en zonder op de weg te hoeven letten). Had ook nog leuke onderonsjes met mijn medereizigers. De mens blijft een sociaal dier he.

 4. Scherpschutter

  @G.H.

  Beslist! Rozig en voldaan ontspannen lag ik half onderuitgezakt in een frisse schone oceaan van verwarmd en heerlijk ruikend leder, terwijl ik op het gemak de beurskoersen bestudeerde op mijn beeldscherm in een perfect gereguleerde constante omgevingstemperatuur, intussen mechanisch tot in perfectie gezuivere pure frisse lucht inademend die niet al ruikbaar door 500 met bacillen, virussen en etensresten gevulde andere mensenlijven is geweest en op 5000 ppm Co2 zit.

  Totaal zorgenvrij en relaxt cruisde ik op de automatische versnelling door de file, waar een elegante mix van Pucini uit de kraakheldere speakers en de vrolijk ronkende V8 in het vooronder me alvast inspireerden tot de optimale dagplanning voor morgen. Ik hoefde me zelfs geen zorgen te maken over per ongeluk iets om me heen aan te raken en ineens met mn handen in de neuspulksels van een voorganger te zitten. Imagine that! Hoofdschuddend, gruwend en tegelijk enigszins verbaasd bekeek ik een lege trein die zich door het weiland worstelde over een roestig spoor. Dat zie je niet elke dag meer tegenwoordig!

  Effectief pleegde ik tussendoor nog enkele aangename zakelijke telefoontjes en voor ik er erg in had was ik alweer thuis, frisser, fruitiger en meer uitgerust dan toen ik mijn voiture instapte. Voorwaar, uw geliefde huislibertariër heeft genoten van de file!

 5. Wim

  Riepen jullie dit gisteren ook met de stalling en eventuele vervolg met de bus

 6. G.H.

  @Scherpschutter
  Ik mikte uiteraard wel een beetje op een reactie uwerzijds, maar met dit epistel maakt u mijn dag 😄

 7. Christel van Walveren

  @ Wim

  Als de bus niet rijdt pak ik een OV-fiets. Ik gun de chauffeurs hun staking. Ik ben geen neoliberaal en heb respect voor het harde en pittige werk dat de chauffeurs doen. Dat mag beter beloond en gerespecteerd worden. Niks mis met fietsen op een OV-fiets. Ik heb daarvoor toch al heerlijk comfortabel in de 1e of 2e klas gezeten. De nieuwe treinen van de NS hebben superstoelen en goed comfort. OV-fiets kost ook geen drol.

 8. Floep

  Scherpschutter, de enige ‘zakenman’ in Nederland die 90% van zijn tijd kan besteden aan reageren op DUIC.

 9. Scherpschutter

  @Floep

  Zakenman?? LOL

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).