Verkeersgroep Ondiep wil meer verandering dan alleen Laan van Chartroise | De Utrechtse Internet Courant Verkeersgroep Ondiep wil meer verandering dan alleen Laan van Chartroise | De Utrechtse Internet Courant

Verkeersgroep Ondiep wil meer verandering dan alleen Laan van Chartroise

Verkeersgroep Ondiep wil meer verandering dan alleen Laan van Chartroise
De Laan van Chartroise. Beeld: Google Maps
Een petitie vanuit Ondiep die pleit voor een herinrichting van de Laan van Chartroise heeft de Verkeersgroep Ondiep geïnspireerd om door te pakken. Ook de Omloop en de Ahornstraat moet wat hen betreft op de schop. 

Een petitie vanuit Ondiep die pleit voor een herinrichting van de Laan van Chartroise heeft de Verkeersgroep Ondiep geïnspireerd om door te pakken. Ook de Omloop en de Ahornstraat moet wat hen betreft op de schop. 

Eerder dit jaar startten bewoners uit de wijk een petitie om de Laan van Chartroise veiliger te maken. Er zijn minimaal acht zware ongelukken gebeurd op de weg waar onder andere een basisschool aan ligt.

In de petitie wordt gepleit voor maatregelen op korte termijn, zodat het veiliger wordt voor fietsers. Ook moeten voetgangers veiliger kunnen oversteken. De verkeersgroep is het eens met de constatering van de bewoners en ondersteunt de petitie.

“Wij constateren dat de veiligheid op de Laan van Chartroise in het geding is”, laat Koen Warming namens de verkeersgroep weten. “Graag zouden wij zien dat de gemeente niet alleen deze laan onder handen neemt, maar ook de straten in het verlengde daarvan, zoals de Omloop en de Ahornstraat. Hiermee wordt de gehele zogeheten stemvork veiliger.”

3 Reacties

Reageren
 1. BozeWolf

  Toch een soort van jammer, die laan die rijdt/scheurt altijd zo lekker. Die vluchtheuvels daar kun je zo lekker tussendoor slalommen 😉 In de huidige situatie nodigt de weg niet echt uit tot 30km/u.

  Wellicht verstandiger om hier eens naar te kijken inderdaad.

 2. Marieke

  Als de bomen en het groen maar niet worden verwijderd! Er zijn ook bomen verdwenen voor de nieuwbouw, zo zonde!

 3. Maarten

  Al 6 jaar oud artikel, maar nu, in 2023 en eerder in 2022, ligt de Ahornstraat al meerdere keren open voor verschillende riolen die worden gerenoveerd en vernieuwd samen met nieuwbouw aan beide kanten van de Omloop. Het zou een ideaal moment zijn beide straten anders in te richten. Ik voel me altijd wat onveilig als ik elke dag over beide fiets. Meer groen, zeker op de Ahornstraat en wellicht een fietsstraat. In ieder geval dat hard rijden wordt ontmoedigd. Als ik dan naar alle nieuw ingerichte straten als Catherijnesingel, Burgemeester Reigerstraat en in de toekomst ook de Amsterdamsestraatweg kijk denk ik dat, nu er toch nieuw asfalt moet worden aangelegd de straten in Ondiep ook deze zorg en aandacht als herinrichting verdienen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).