Verkeershinder door klimaatdemonstratie, gemeente Utrecht adviseert: kom niet met de auto Verkeershinder door klimaatdemonstratie, gemeente Utrecht adviseert: kom niet met de auto

Verkeershinder door klimaatdemonstratie, gemeente Utrecht adviseert: kom niet met de auto

Verkeershinder door klimaatdemonstratie, gemeente Utrecht adviseert: kom niet met de auto
Foto's: Bas van Setten
In verband met de klimaatdemonstratie van onder meer Extinction Rebellion (XR) zaterdag in de buurt van de Daalsesingel, adviseert de gemeente Utrecht om niet met de auto naar het centrum te komen. Ook worden er bussen omgeleid.

In verband met de klimaatdemonstratie van onder meer Extinction Rebellion (XR) zaterdag in de buurt van de Daalsesingel, adviseert de gemeente Utrecht om niet met de auto naar het centrum te komen. Ook worden er bussen omgeleid.

“We houden er rekening mee dat deze demonstratie mogelijk verkeersoverlast veroorzaakt”, schrijft de gemeente. Klimaatactivisten willen zaterdag opnieuw de T-splitsing nabij de Daalsesingel en Amsterdamsestraatweg in Utrecht blokkeren. Een woordvoerder van de organisatie zei eerder deze week een paar honderd mensen te verwachten.

In december blokkeerden honderden klimaatactivisten al eens de T-splitsing bij de Daalsesingel en de Amsterdamsestraatweg.

Tekst loopt verder onder foto

In een deel van de stad wordt daarom het verkeer omgeleid. “Kijk op de website van de ov-maatschappij voor de actuele dienstregeling”, meldt de gemeente. “De stad is goed bereikbaar met de trein.”

Wie wel met de auto komt, moet rekening houden met extra reistijd en omleidingen. “De omleidingen geven we aan met borden.” Ook is er een omleidingskaart op de site van de gemeente te vinden.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ik adviseer de gemeente: geef geen toestemming voor demo op deze locatie en zet ME, politie te paard en hondengeleiders in (laatste 2 speciaal om de pvdd een plezier te doen).

 2. Nico

  Gemeente Utrecht adviseert: kom niet met de auto… Inplaats van dit goedkope advies zou de gemeente ook kunnen zeggen dat zodra er hinder is voor het verkeer er gelijk en stevig ingegrepen zal worden door de politie.
  Maar nee, we gaan weer is pappen en nat houden en deze protesterende overlastgevers met fluwelen handschoentjes aanpakken.
  Bedankt dat u zo fijn voor uw burgers uit de stad Utrecht opkomt en dus zorgt dat het verkeer doorgang kan vinden en niet hoeft om te rijden wat weer slecht is voor het millieu, toch??

 3. Sanne

  Opzouten met die auto’s! Sowieso! Al die mafkezen die op zaterdag met hun bolides de stad in komen… Blijf weg met je stinkkar!

 4. Albert

  Honderden?? Bizar dat zo’n klein groepje hun mening op zit te leggen aan de overige miljoenen.

 5. Claire Obscur

  Zaterdagochtend 17 februari 07:50. Ik loop snel even door de Appie hier bij mij, daarna even snel naar de BP op de Gageldijk om de vierwieler helemaal af te tanken en ik zie jullie allemaal straks in het centrum.

 6. w

  juist vanwege deze verkeershinder moet de gemeente deze locatie niet toestaan, en zo ja dan voor bijv max 30 minuten, of beter: vlakbij op paardenveld!

 7. Klaasjan

  @JdV
  Welja! Waarom geen tanks?

 8. Dymph

  Goed idee om sowieso nooit meer met de auto naar het centrum van Utrecht te gaan. Als dat niet meer gebeurt, dan valt er ook niets meer te blokkeren 😁

 9. Jeroen

  @Sanne. Doe niet zo wereldvreemd. Zolang je wegenbelasting betaald en je aan de regels houdt mag je gewoon overal komen met je auto. Wat niet mag is met een groep mensen zomaar wegen afsluiten met je dramgedrag. Grootste gedeelte van Nederland heeft niks op met die klimaatzeurders van XR, en wil maandag gewoon met de auto naar ‘t werk, en op zaterdag gewoon even boodschappen halen.

 10. DeDom

  Hoi Sanne, jij gaat vast altijd en overal heen met je fiets. Prima plan als je geen kleine kinderen hebt of minder mobiel bent. Er komt vast nog wel een moment in het leven waarop je gaat realiseren dat voor sommigen in deze wereld een auto toch echt de beste vervoersoptie is.

 11. Pee

  Het enige wat men hier mee bereikt is tegenstand en een hoop chaos .
  Het is ook een bepaalt type volk die dit doen en niet eens doorhebben dat ze op de verkeerde plek demonstreren.
  Als ik iets tegen de bakker heb ga ik toch niet de groenteboer blokkeren.

 12. Knuppel

  Als @Jeroen nou de d van “betaald” ruilt tegen de t van “bepaalt” van @Pee, was het grammaticaal correct. Helaas nog steeds wel geneuzel. Jullie wonen niet in de buurt, maak je niet zo druk.

 13. JdV

  @klaasjan: omdat we onze tanks hebben verkocht aan Duitsland dus die hebben we als Nederlands leger niet meer. Verder is het een prima idee,dank!

 14. Sanne

  @jeroen: doe niet zo wereldvreemd. Er zijn tal van plekken waar je met auto niet mag komen ook al betaal je wegenbelasting. Of rij je nog steeds over de zadelstraat en steenweg met je stinkauto?!
  Ennuh: ff boodschappen halen met je auto in het centrum?! Blijf liever in LR!

 15. Tovi

  En de ouderen die graag gebruik maken van lijn 2 staan zonder bericht van het OV voor paal bij de bushalte.

 16. Klaasjan

  @JdV
  Wel eens van b.v. ironie gehoord?
  En @2 anderen
  ik denk zomaar dat Sanne die stijlfiguur ook gebruikt?

  Ik moest zojuist in het centrum zijn, met de auto. Geen enkel probleem als je niet via de Daalsesingel gaat. Normaal, ook zonder demonstratie, staat het daar al vast, dus die route is eigenlijk nooit aan te bevelen.

 17. Zoletil

  Al die mensen die zeggen dat de demonstratie verboden moet worden of stevig aangepakt weten kennelijk niet dat we demonstratierecht hebben en de politie het dient te faciliteren.

 18. JdV

  @zoletil: en jij weet niet dat er weliswaar demonstratierecht is, maar dat de burgemeester een locatie kan aanwijzen waar je dat mag uitoefenen. Of niet mag uitoefenen.

 19. Rottebert Peermans

  @Zoletil: Demonstratierecht is niet hetzelfde als het recht om wegen te blokkeren en anderen te hinderen. Demonstratierecht kun je prima uitoefenen op (bijvoorbeeld) het Vredenburg of bij het Centraal Station.

 20. Victor

  Prima actie. Al die mensen die zich hier over opwinden zouden eens beter moeten nadenken.

 21. Vak J

  @ Zoletil

  Zei je dat ook bij de Coronaprotesten?

 22. Wim Vreeswijk

  Er zijn rond Utrecht leegstaande genoeg weilanden. Waarom kunnen die demo’s daar niet plaatsvinden

 23. h

  jaarbeursplein is ideale plek voor dit soort hobbies!

 24. Nina

  @ Sanne radicaliseert in haar uitspraken. Hier mag best beter op gelet worden door de redactie/moderator. Aanvallen op anderen valt niet onder normale discussie met argumenten, vind ik.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).