Verkeershinder rond 24 Oktoberplein in Utrecht vanwege werkzaamheden aan het tramspoor Verkeershinder rond 24 Oktoberplein in Utrecht vanwege werkzaamheden aan het tramspoor

Verkeershinder rond 24 Oktoberplein in Utrecht vanwege werkzaamheden aan het tramspoor

Verkeershinder rond 24 Oktoberplein in Utrecht vanwege werkzaamheden aan het tramspoor
De oversteek over de trambaan op de Overste Den Oudenlaan in Utrecht wordt later deze maand opnieuw ingericht. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het spoor in de bocht van het 24 Oktoberplein. Dit betekent dat trams tijdelijk niet rijden over dit deel en verkeer op omliggende straten wordt omgeleid.

De oversteek over de trambaan op de Overste Den Oudenlaan in Utrecht wordt later deze maand opnieuw ingericht. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het spoor in de bocht van het 24 Oktoberplein. Dit betekent dat trams tijdelijk niet rijden over dit deel en verkeer op omliggende straten wordt omgeleid.

Het spoor van de trambaan in de bocht bij het 24 Oktoberplein wordt tussen 20 november en 1 december vernieuwd. De werkzaamheden gaan continu door en er wordt dus ook in de nacht gewerkt. Hierdoor wordt een deel van de weg afgezet en rijden er bussen tussen de halte CS Jaarbeurszijde en Zuilenstein in Nieuwegein.

Omdat de tram in deze periode toch niet over dit deel van het spoor rijdt, is besloten om ook de oversteek op de Weg der Verenigde Naties aan te pakken. De auto’s die vanaf de Overste Den Oudenlaan richting de ring rijden krijgen straks twee banen in plaats van één.

Vervangend vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijdt buslijn 920 vanaf de halte CS Jaarbeurszijde naar halte Zuilenstein. Deze bus rijdt volgens de provincie Utrecht even vaak als de tram.

De rijbaan van de Beneluxlaan is ter hoogte van Admiraal Helfrichlaan in de richting van het centrum afgesloten tijdens het werk. Met verkeersborden wordt de omleiding aangegeven. Ook het fietspad en voetpad zijn richting het centrum afgesloten.

Tot slot is er ook een omleiding voor het autoverkeer vanaf de Overste Den Oudenlaan naar de Ring Utrecht. Dit verkeer wordt omgeleid via de Overste Den Oudenlaan en de Europalaan.

5 Reacties

Reageren
 1. Rottebert Peermans

  Knal gelijk even loop/fietsbrug of tunneltje parallel aan de flyover daar neer. Gemeente gaat nieuwe fietsbrug aan de zuidkant van de Meernbrug hangen, maar het 24 Oktoberplein blijft als een soort Berlijnse muur daar de boel blokkeren met stoplichten. Fix die shit. Lekker doorboeken zoef zoef.

 2. JdV

  @rottebert peeremans: het zijn verkeerslichten, geen stoplichten. Zoef zoef.

 3. Pragmatist

  Zal dan met de bus of fiets reizen. Goed dat ik het weet.

 4. Tim

  Dacht dat die overgang toen juist was versmald om gevaarlijk keren daar onmogelijk te maken na een dodelijk ongeluk. Is de gemeente niet bang dat dit hierna opnieuw gaat gebeuren? En misschien, als je daar toch bezig bent, maak gelijk eens een extra oversteek voor fietsers en voetgangers over de Weg der Verenigde Naties.

 5. G. de Vries

  Blijkbaar is het normaal dat een hele wijk, namelijk Kanaleneiland noord, tien dagen verstoken is van Openbaar Vervoer. Geen tram en geen bus 7 die door de wijk rijdt.
  Wat een slechte planning!
  Aan het begin van de wijk staat een flat met 435 studenten en in de daarachter liggende wijk wonen duizenden mensen die allemaal gebruik maken van het OV. De bussen en tram zitten normaliter ‘s morgens vol met reizigers die naar school of hun werk gaan.
  Er wordt geadviseerd om bus 902 te nemen vanaf het Jaarbeursplein als je in Nieuwegein ( bv het Anthonius ziekenhuis) wilt geraken. Overstappen op de tram bij de eerst volgende tramhalte. Maar hoe dan? Er rijdt geen bus 7 vanuit de wijk naar het station/ Jaarbeursplein!
  Heeft de Gemeente wel rekening gehouden met de minder valide medemens? Mensen met scootmobielen, gehandicapten, rolstoelers en degene die slecht ter been zijn? Ja, die wonen ook op Kanaleneiland noord en maken veelvuldig gebruik van het OV!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).