Verkeerslicht Maliesingel/Zonstraat gaat morgen als eerste op knipperen - De Utrechtse Internet Courant Verkeerslicht Maliesingel/Zonstraat gaat morgen als eerste op knipperen - De Utrechtse Internet Courant

Verkeerslicht Maliesingel/Zonstraat gaat morgen als eerste op knipperen

Verkeerslicht Maliesingel/Zonstraat gaat morgen als eerste op knipperen
Morgen vindt de eerste uitschakelproef van het verkeerslicht op de hoek Maliesingel/Zonstraat plaats. In totaal heeft het verkeerslichtenmeldpunt van de gemeente 4760 meldingen opgeleverd.

Morgen vindt de eerste uitschakelproef van het verkeerslicht op de hoek Maliesingel/Zonstraat plaats. In totaal heeft het verkeerslichtenmeldpunt van de gemeente 4760 meldingen opgeleverd.

Van 24 februari tot 30 april hebben mensen melding kunnen maken van verkeerslichten die zij overbodig vinden of volgens hen anders afgesteld moeten worden. Het verkeerslicht op de hoek Maliesingel/Zonstraat heeft in totaal 83 meldingen ontvangen. De meeste mensen pleiten voor het verdwijnen van het verkeerslicht nu er geen treinen meer rijden: “Dit was een combinatie van verkeerslicht en overwegbewaking. Nu de overweg buiten gebruik is, zijn de verkeerslichten voor alle verkeersdeelnemers in alle richtingen overbodig”, aldus een melder. Sommige mensen pleiten voor een aanpassing van het verkeerslicht: “In de spits, als kinderen naar school gaan, zijn verkeerslichten noodzakelijk op dit punt!”

Het verkeerslicht gaat eerst drie maanden op knipperen en vervolgens drie maanden uit. In de loop van het jaar volgen er nog minimaal zeven uitschakelroeven. Vanaf morgen is het weer mogelijk om meldingen via de interactieve kaart te plaatsen.

7 Reacties

Reageren
 1. Jack

  Echt een briljant idee. Daar is heel wat creativiteit voor nodig geweest! #wereldfietsstad

 2. Simon

  overwegbewaking?
  die viaduct staat er al 30 jaar, dat verkeerslicht staat er net een jaar (op groen).

 3. Ton

  Nu alleen nog iemand die op alle andere plekken die “fijne” door rood rijdende fietsers een bon geeft. Die verdient zich zelf terug.

 4. Kevin

  Simon, het gaat over de Maliesingel/Zonstraat. Deze foto is ergens anders genomen en het bericht zegt niets over dit stoplicht. Het stoplicht op de foto staat inderdaad altijd op groen en dat zal gewoon zo blijven lijkt me. Daarnaast ben ik het er zeker mee eens dat het stoplicht op de locatie Maliesingel/Zonstraat overbodig is. Ik rijd er in ieder geval (net als menig ander) altijd gewoon door rood 😉 .

 5. Frank

  @Kevin: klopt allemaal. En wat helpt is bovendien het feit dat daar sowieso al sprake was van een voorrangssituatie (haaietanden). Je kunt nu dus doorrijden, maar voorrang heb je er niet.

  Wat denk ik ook scheelt bij de beslissing is het feit dat de spoorwegovergang eigenlijk alleen nog maar gebruikt wordt bij de zeer incidentele gevallen dat het spoorwegmuseum een keer moet rangeren.

 6. @Frank

  Er is op elke kruising altijd sprake van ‘een voorrangssituatie’. En nog iets, er rijdt elk uur een trein naar het spoorwegmuseum, via de andere kant wel te verstaan. Het spoor aan de kant van deze overweg is al een tijdje opgebroken, en kan dus helemaal niet meer gebruikt worden.

 7. Frank

  Ik kan me vergissen, maar volgens mij gaf ik juist aan dat daar geen trein meer rijdt anders dan incidenteel rangerende treinen van het spoorwegmuseum zelf.

  En inderdaad is er overal sprake van een voorrangssituatie. Punt is alleen dat-ie hier bepaald wordt door verkeerstekens, die in net RVV boven verkeersregels gaan. Dus hoe je het ook draait., verkeer dat over de overweg komt, zal alle verkeer op de singel voor moeten laten gaan.

  Waar het mij maar om ging is dat het uitzetten van de verkeerslichten in de oude situatie, waarin nog wel treinen reden, niet mogelijk geweest was, omdat de verkeerslichten er tevens voor zorgden dat er geen wachtend verkeer op de overweg kon zijn. Nu kan dat wel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).