‘Verkeerspuzzel’ bij de Catharijnesingel weggehaald | De Utrechtse Internet Courant ‘Verkeerspuzzel’ bij de Catharijnesingel weggehaald | De Utrechtse Internet Courant

‘Verkeerspuzzel’ bij de Catharijnesingel weggehaald

‘Verkeerspuzzel’ bij de Catharijnesingel weggehaald
Het onduidelijke verkeersteken in het wegdek van de Nicolaas Beetsstraat is weggehaald. Het teken had eruit moeten zien als twee pijlen, maar de stenen lagen niet op de juiste plaats waardoor het puzzel was.

Het onduidelijke verkeersteken in het wegdek van de Nicolaas Beetsstraat is weggehaald. Het teken had eruit moeten zien als twee pijlen, maar de stenen lagen niet op de juiste plaats waardoor het puzzel was.

Zo’n twee weken geleden schreef DUIC over het onduidelijke verkeersteken. Verkeersdeelnemers die vanaf de Nicolaas Beetsstraat de Catharijnesingel op willen rijden kunnen alleen links – of rechtsaf. Dit stond ook altijd met een pijl op het wegdek aangegeven. Het teken was echter veranderd in een soort mozaïek zoals op de onderstaande foto te zien is.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Weggehaald

Nu is dus besloten om het verkeersteken helemaal weg te halen. Er is ook geen verkeersbord voor in de plaats gekomen.

Op en rond de Catharijnesingel wordt veel gebouwd waardoor verkeerssituaties met enige regelmaat veranderen. Dit levert soms onduidelijkheden op. Iets verderop wordt bijvoorbeeld een stopbord voor fietsers massaal genegeerd.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Versie 3 en 4 zijn op Google Maps te vinden: 3= Streetview uit 2018 en toont het goede mozaiek en 4=Earth en toont de pijl met ernaast een fietsvoorsoorteervak. Bibbenkort versie 5, gewoon met een sjabloon ingespoten met kalk.

 2. Cor Nelis

  De snelste oplossing is niet altijd de beste….

 3. Count

  Ja op een t-splitsing is het ook echt moeilijk te zien dat je alleen rechts of links kunt. Een bord, mozaïek, pijlen, lichtkar is wel nodig daar. Wachten op de eerste dodelijke ongelukken van mensen die rechtdoor de singel rijden

 4. Kadoendra

  Zonde dat dit top kunstwerk van Harry van Vleuten vernietigd is!
  Hier blijkt ook weer dat alles van waarde weerloos is.

 5. M.Kooren

  Dat mozaïek was zeker gelegd door dezelfde knutselaar die het Vredenburg versierd heeft …

 6. BW

  Dacht serieus dat dit een (best originele) kwajongensstreek was, maar hier zijn dus echt professionals aan het werk geweest. Ik weet niet wat zij gedronken hadden, maar dat wil ik ook eens probere.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).